Affiliate marketing in Nederland? Zo werkt het en dit zijn de beste netwerken!

Affiliate marketing in Nederland.

Wil jij starten met affiliate marketing in Nederland, maar weet jij niet hoe het precies werkt en wat de beste affiliate marketing netwerken zijn in Nederland?

 Dan ben je hier op het juiste adres. In dit artikel leg ik je uit wat affiliate marketing in het kort inhoudt. 

Daarnaast leg ik je uit welke affiliate marketing netwerken er in Nedeland zijn met daarbij een toelichting.

Wat is affiliate marketing in het kort?

Affiliate marketing is in Nederland een van de snelst groeiende online marketing businessmodellen. Affiliate marketing is een vorm van internetmarketing.

In 2009 was de omzet die behaald werd met affiliate marketing 90 miljoen euro in Nederland. In 2016 bedroeg de omzet maar liefst 150 miljoen euro. 

Aan deze cijfers is te zien dat affiliate marketing een erg populair businessmodel is in Nederland. Dit komt vooral omdat het heel eenvoudig werkt.

Het businessmodel van affiliate marketing kent 3 partijen. Dit zijn de affiliate, de adverteerder en het affiliate netwerk. 

De affiliate kan via het affiliate netwerk een product uitkiezen om te promoten.

Wanneer de affiliate een sale of lead genereert voor de adverteerder krijgt de affiliate daar een commissie voor. 

Vervolgens wordt jouw commissie gestort op je affiliatie netwerkaccount. 

Dit is wat affiliate marketing inhoudt in een notendop. Als je meer wilt weten wat affiliate marketing inhoudt lees dan mijn artikel over wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing netwerken in Nederland?

Op een affiliate netwerk kan je vaak kiezen uit een hoop verschillende producten. Vervolgens kan je die producten promoten en jouw commissies binnen halen. 

Hieronder heb ik de meest relevante affiliate netwerken in Nederland op een rijtje gezet.

Affiliate netwerken in Nederland.

Paypro:

Een van de bekendste affiliate netwerken is Paypro. Paypro is van origine een betalingssysteem en bestaat al vanaf 2006. Daarnaast is Paypro een affiliate marketing netwerk met inmiddels al meer dan 50.000 aangesloten affiliates. 

Het voordeel van Paypro is dat daar de commissies relatief hoog liggen. Dit komt omdat er voornamelijk digitale producten worden aangeboden.

Producten die worden aangeboden bij Paypro zijn onder andere: Cursussen, e-boeken, afslank programma’s, spieropbouw programma’s, muziekprogramma’s en hondenhandboeken. Oftewel bij Paypro is er genoeg keus uit verschillende producten.

Daisycon:

Daisycon is een affiliate netwerk die wereldwijd actief is, maar heeft ook kantoren in Nederland. Het bedrijf is opgericht in 2000, maar in 2007 hebben ze echt een doorbraak gemaakt als affiliate netwerk. 

Het voordeel van Daisycon is dat ze zo ontzettend veel producten aanbieden in zoveel verschillende categorieën. Enkele voorbeelden zijn: energie, finance, fashion, telecom en reizen. 

Deze categorieën zijn voornamelijk de categorieën waar Daisycon groot in is, maar eigenlijk hebben ze voor elke markt/niche wel wat.

Daisycon biedt voornamelijk A-merken aan, maar heeft ook kleinere affiliate programma’s.

Tradetracker:

Tradetracker is opgericht in Nederland, maar is wereldwijd actief. Ze zitten inmiddels al in 25 landen. 

Het affiliate netwerk Tradetracker is voornamelijk actief in de volgende branches: travel, services, telecom, fashion en finance. 

Echter zijn er ontzettend veel verschillende producten te vinden op dit netwerk en ook in ontzettend veel verschillende categorieën. Er zal voor iedereen wel wat tussen zitten.

Tradedoubler:

Tradedoubler heeft inmiddels in 10 landen een kantoor en is van origine een Zweeds bedrijf. 

Het bedrijf is actief in 83 landen en heeft meer dan 180.000 affiliates wereldwijd. Ook zijn er meer dan 2.000 adverteerders op het platform. 

Tradedoubler is voornamelijk actief in de branches reizen en elektronica. 

Awin:

Awin is wereldwijd actief en het hoofdkantoor is gevestigd in Berlijn. 

Op het platform zijn meer dan 16.500 adverteerders en meer dan 230.000 affiliates.

Het affiliate platform is in Nederland groot op het gebied van fashion, finance, telecom en shopping. Het bedrijf richt zich sterk op A-merken.

Het platform heeft veel e-commerce klanten en is erg sterk in het buitenland. Als je als affiliate streeft naar internationale groei is Awin zeker aan te raden.

Bol.com:

Wie kent onze grootse e-commerce platform nou niet. Bol.com is een van de bekendste Nederlandse online webshop en heeft inmiddels ook een affiliate programma.

Dit partnerprogramma wordt steeds populairder onder affiliates, omdat er op het platform zo ontzettend veel keus is. Bijna alles wat je kan opnoemen bieden ze aan en kan je dus gaan promoten. 

Echter zijn de commissies van bol.com vrij laag in vergelijking met de andere affiliate netwerken. De commissies liggen hier rond de 8%.

Het platform is erg gebruiksvriendelijk en is erg makkelijk te gebruiken voor iedereen.

Coolbleu:

Coolbleu is ook een van de grootste online webshop in Nederland en staat bekend om het feit dat zij de consument altijd een glimlach willen bezorgen.

Coolbleu is wel een beetje vergelijkbaar met Bol.com alleen is Coolbleu meer gericht op elektronische appraten.

De vergoedingen bij dit netwerk lopen op tot zo’n 10%. Dus relatief gezien liggen hier ook niet de hoogste commissies, maar als het aansluit bij jouw website is het zeker de moeite waard.

Welke van deze Nederlandse affiliate marketing netwerken moet jij kiezen?

Ik zou je aanraden om je bij al deze affiliate netwerken aan te melden. Je weet immers maar nooit wanneer het van pas komt. 

Door je bij verschillende netwerken aan te sluiten is er de mogelijkheid om overal een beetje rond te snuffelen en kan je kijken welk affiliate netwerk het best bij jou past. 

De meest gebruikte affiliate netwerken in Nederland zijn toch wel Paypro, Daisycon en Tradetracker. Dus ik raad je zeker aan om hier rond te gaan kijken.

Geld verdienen met affiliate marketing in Nederland.

Wil jij nou ook starten met affiliate marketing in Nederland en geld gaan verdienen via het internet?

In dit artikel heb ik je verteld wat de meest relevante affiliate netwerken in Nederland zijn. Ik heb je echter nog niet verteld hoe jij zelf ook kan beginnen met affiliate marketing.

In mijn andere artikel heb ik een compleet stappenplan gemaakt wat bestaat uit 8 simpele stappen om geld te verdienen met affiliate marketing. Met deze stappen moet het je lukken om te kunnen beginnen met affiliate marketing.

Wil jij nou niet alles zelf uitzoeken en vastlopen met het opstarten van je eigen affiliate marketing business? Bekijk dan de GRATIS videotraining van Jacko Meijaard. 

Jacko Meijaard is een expert op het gebied van affiliate marketing. Hij leeft immers al van het internet en reist de hele wereld over terwijl hij elke dag passief inkomen verdiend.

In deze GRATIS videotraining laat Jacko zien hoe jij meer dan €200,- per dag kan verdienen met affiliate marketing en hoe je al kan beginnen zonder enige kennis en ervaring!

Bekijk GRATIS de affiliate marketing video training!

In deze GRATIS videotraining laat Jacko Meijaard zien hoe hij duizenden euro’s volledig passief per dag verdiend met affiliate marketing en hoe jij dit ook kan ZONDER enige kennis en ervaring!

Ja Ik Wil Passief Inkomen Verdienen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *