Affiliate marketing website maken? Met dit stappenplan maak je een winstgevende affiliate website!

Affiliate marketing website maken.

Affiliate marketing website maken met wordpress? In dit artikel ga ik je stap voor stap vertellen hoe jij jouw eigen winstgevende affiliate website kan maken. 

Als affiliate maak je meestal gebruik van een eigen website om producten te promoten. Op die website bied jij de producten aan in de hoop dat bezoekers het product gaan kopen. 

Op deze wijze verdien jij dan je geld als affiliate. Hieronder heb ik een stappenplan gemaakt die jou gaat helpen om een goedlopende affiliate marketing website op te bouwen.

Stappenplan om een affiliate website te maken:

Kies een niche

Voordat je begint met het maken van een affiliate website is het noodzakelijk om te weten waar de website over moet gaan. 

Kies een niche die dicht bij je ligt en waar je al het een en ander over weet. Dit gaat je namelijk helpen bij het inrichten van je website en bij het maken van je content. 

Daarnaast is het ook leuker om mee bezig te zijn met onderwerpen die dicht bij je liggen. Dit gaat alleen maar ten goede komen voor je website.

Meldt je aan bij een affiliate netwerk

Nadat je weet in welke niche je een affiliate marketing website wilt maken is het nodig om je aan te melden bij een affiliate netwerk. 

De meest gebruikte affiliate netwerken in Nederland zijn: Paypro, Daisycon en Tradetracker. Uiteraard zijn er nog meer netwerken bekijk daarvoor mijn andere artikel genaamd: Beginnen met affiliate marketing in Nederland?.

Eenmaal aangemeld als affiliate bij een netwerk is het van belang om een product uit te kiezen die te maken heeft met de door jouw gekozen niche.

In de hierboven genoemde affiliate netwerken is meer dan genoeg keus en zullen naar alle waarschijnlijkheid ook producten en/of diensten tussen zitten die betrekking hebben op de door jouw gekozen niche. 

Claim een domeinnaam en een hosting pakket

Om een affiliate marketing website te maken is een domeinnaam en hosting pakket noodzakelijk. 

Kies een domeinnaam die goed aansluit bij de door jouw gekozen niche, want voor de bezoekers en voor Google is het fijner en betrouwbaarder als de naam en de niche met elkaar overeenkomen.

Bedenk een domeinnaam die bestaat uit 2, 3 of maximaal 4 woorden. Zo blijft de naam goed plakken bij de bezoekers en is het erg eenvoudig te houden, waardoor ze er onbewust toch aan zullen blijven denken.

Voor het aanvragen van een domeinnaam en een hosting pakket raad ik Neostrada aan, omdat het een betrouwbaar Nederlands bedrijf is met een goed hosting systeem en een goede klantenservice. 

Voor slechts een paar euro per maand heb je al een domeinnaam en een hostingpakket.

Download wordpress op je domeinnaam

Affiliate marketing website maken met WordPress.

Met het maken van een affiliate marketing website raad ik je aan om wordpress te downloaden.

WordPress is een gemakkelijke gratis software waarvan de codering voor Google gebruiksvriendelijk is.

Wanneer je je domeinnaam gekocht hebt ontvang je een mailtje van Neostrada met daarin je inlog gegevens voor je cpanel (ook wel de achterkant van de website genoemd). 

Als je ingelogd bent op je cpanel dan kan je onderaan de pagina kiezen voor de optie wordpress instaleren. 

Eenmaal wordpress gedownload te hebben op je domeinnaam dan kan je van start met het maken van je affiliate marketing website.

Het maken van je affiliate marketing website

Voorheen betaalde men honderden euro’s om een website te laten maken, maar tegenwoordig kan iedereen eenvoudig een website maken en is het kinderspel geworden.

Er komen ook geen moeilijke technische aspecten aan te pas waar dat vroeger wel het geval was.

Kies een thema die past bij de website die je voor ogen hebt en vertel wat over je website waarom je bent gestart en wat je te bieden hebt. Voeg ook nog wat plaatjes toe voor een leuke opmaak.

Download op je website de volgende gratis plug-ins:

Elementor

Met Elementor kan je heel eenvoudig mooie en professionele websites maken. 

Elementor biedt mooie elementen aan die je op je website kan plaatsen zoals: contactformulieren, call to action buttons, fotogalerijen, icoontjes, Google maps locaties en nog veel en veel meer! Je kan er werkelijk van alles mee en je kan het zo gek maken als je zelf wil!

Wil je precies zien hoe je een proffesionele gratis website kan maken met Elementor? Bekijk dan deze video van Ferdy Korpershoek.

Hij legt in de video alles uit over Elementor en hij maakt in de video ook zelf een website. Zo kan je goed zien hoe het moet en wat je er allemaal mee kan.

Wp super cache

Deze plug-in zorgt ervoor dat je website sneller wordt en snel blijft. 

Door de hogere snelheid die je website door deze plug-in krijgt ga je hoger in Google scoren, want bezoekers vinden het fijn als een website snel is dus vindt Google dat ook.

Yoast-SEO

Deze plug-in zorgt ervoor dat jij gaat scoren in Google met je eigen affiliate marketing website.

Yoast-SEO geeft aan welke veranderingen je moet doorvoeren in je content om het zo optimaal mogelijk te maken voor Google. 

Daarnaast zorgt deze plug-in op de achtergrond voor nog meer relevantie van je website waar Google blij mee is zoals het aanmaken van een xml-sitemap.

Zoek relevante zoekwoorden waar je over kan bloggen

SEO optimaliseren voor je affiliate marketing website.

Door zoekwoorden onderzoek te doen ga relevante zoekwoorden vinden waar je een artikel over kan schrijven. 

Dit zoekwoord moet betrekking hebben op het product wat je wilt promoten.

Maak gebruik van long tail zoektermen. Deze termen maken de blog specifiek en geven dus ook specifiek antwoord op vragen van mensen.

Daarnaast googelen meer en deel van de mensen op long tail zoekwoorden.

Relevante zoekwoorden kan je vinden met de volgende tools: Ubersuggest, answer4thepublic en semrush.

Hier kan je precies zien hoe vaak er op het woord gezocht wordt en hoe de concurrentie is.

Begin met het schrijven van blog artikelen of besteed dit uit

Om zoveel mogelijk bezoekers op je website te krijgen en om producten te promoten is het aan te raden om te beginnen met bloggen.

Schrijf wekelijks een blog over onderwerpen die te maken hebben met jou gekozen product(en) en gebruik daar elke keer relevante zoekwoorden voor.

Bekijk tijdens het maken van een blog of aan het eind wat Yoast-SEO erop te zeggen heeft en doe zo nodig aanpassing. Zo optimaliseer je je blog voor Google.

Als je zelf geen blog wil schrijven is het ook mogelijk om je blogs uit te besteden. Voor slechts een kleine vergoeding zijn er mensen bereid om voor jou een blog te schrijven.

Een goede plek om blogs te laten schrijven is via Fiverr. Hier bieden freelancers voor kleine bedragen hun arbeid aan. 

Wil je meer weten het maken van een blog? Bekijk dan mijn artikel genaamd hoe schrijf je een goede blog?

Blijf content schrijven en zorg dat je website een content kanon wordt!

blogposts met wordpress maken.

De kunst is nu om te blijven bloggen. Hoe meer blogs hoe meer pagina’s van je website in Google komen te staan en op hoe meer zoektermen jouw website te vinden is.

Door regelmatig artikelen te schrijven zorg je voor een content kanon. Dit content kanon zorgt voor meer bezoekers en meer bezoekers zorgt voor meer sales.

Wil jij nou een vliegende start maken met jouw affiliate marketing website?

Geld verdienen met affiliate marketing.

In dit artikel heb ik je precies verteld hoe je je eigen affiliate marketing website kan maken dus je zou er mee aan de slag kunnen gaan.

Heb jij nou geen zin in al dat gepruts en wil je een voorbeeld hebben die alles stap voor stap voor doet hoe jij je eigen affiliate business opbouwt?

Dan heb ik de oplossing! Jacko Meijaard is een expert op het gebied van affiliate marketing en hij verdiend duizenden euro’s per dag.

Jacko leeft inmiddels van het internet en verdient zijn geld volledig passief.

Nu wil Jacko ook anderen helpen om te kunnen leven van het internet. Hiervoor heeft hij een GRATIS videotraining gegeven waarin hij vertelt hoe je met 1-2 uur per dag werken meer dan een fulltime inkomen kan verdienen. 

Check het even uit en bekijk of affiliate marketing ook wat voor jou is! Je kan al beginnen zonder enige kennis en ervaring!

Bekijk GRATIS de affiliate Marketing Video Training!

In deze GRATIS videotraining laat Jacko Meijaard zien hoe hij duizenden euro’s volledig passief per dag verdiend met affiliate marketing en hoe jij dit ook kan ZONDER enige kennis en ervaring!

Ja Ik Wil Passief Inkomen Verdienen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *