Wat zijn affiliates?

Wat zijn affiliates

In dit artikel leg ik uit wat affiliates zijn, hoe affiliates campagnes kunnen starten, hoe affiliates producten promoten, waar je je als affiliate kan aanmelden en hoe jij zelf kan beginnen met affiliate marketing.

Wat zijn affiliates in het kort?

Affiliates is een ander woord voor publishers. Zij zijn partners van de adverteerders. 

De affiliate promoot producten van de adverteerder en ontvangt een commissie als hij met zijn promotiecampagne sales geneert voor de adverteerder.

De affiliate beschikt meestal over een eigen affiliate marketing website of een eigen webshop. Op deze website promoot hij/zij het product van de adverteerder. Dit doen zij door middel van een blog, reviews of door middel van een webshop die bezoekers door verwijst naar de pagina van de adverteerder en de bezoekers daar het product laat kopen.

In de blog of review probeert de affiliate de lezer enthousiast te maken over het product en spoort hij/zij de lezer aan om een kijkje te nemen en het product aan te schaffen.

Adverteerders stellen promotiemateriaal beschikbaar voor zijn affiliates. Dit promotiemateriaal kan bestaan uit banners, geschreven e-mails, koppen/titels en stukken tekst die de aandacht van de bezoeker moet trekken. 

Het promotiemateriaal maakt het voor de affiliates makkelijker om het product te promoten, omdat ze dan kant en klare promotiemiddelen kunnen gebruiken. Dit bespaart een hoop tijd voor de affiliates.

Hoe kunnen affiliates campagnes starten?

Een affiliate is vaak aangesloten bij een affiliate netwerk. Dit netwerk is een platform waar affiliates en adverteerders samen komen.

Adverteerders kunnen hier hun producten aanbieden met daarbij het promotiemateriaal en productinformatie. De affiliates kunnen op het platform kiezen uit een hoop verschillende producten uit verschillende categorieën. Ze kiezen dan één of enkele producten uit die ze willen promoten op hun website en breidden dat steeds verder uit.

Bij sommige platformen dienen de affiliates gecontroleerd te worden door de adverteerder voordat ze het product kunnen promoten. Er wordt dan gekeken naar de gegevens van de affiliate en de eventuele website van de affiliate. 

Bij het controleren van de website wordt er gekeken of het product goed zou aansluiten bij de website en wordt er bekeken of de website bij de gewenste doelgroep past.

Als de affiliate eenmaal is aangemeld heeft hij of zij toegang tot het promotiemateriaal die hij of zij kan gebruiken om het product te promoten en de affiliate krijgt toegang tot de affiliate link.

Deze affiliate link is persoonlijk en verschilt dus per persoon. Doordat ze allemaal verschillend zijn kan de adverteerder precies zien waar de sale vandaan komt. Zo kan affiliate zijn commissie uitbetaalt krijgen waar hij/zij recht op heeft.

Waar kan je als affiliate beginnen?

Er zij vele plekken waar je kan starten als affiliate. Er zijn vele verschillende affiliate netwerken, maar er zijn ook bedrijven die hun eigen affiliate programma hebben met een eigen systeem.

Platformen waar je als affiliate aan kan melden zijn: Paypro, Daisycon en Tradetracker. Op deze platformen is een ruime keus aan producten uit een hoop verschillende categorieën. 

Wil je meer weten over affiliate platformen bekijk dan mijn andere artikel genaamd: Beginnen met affiliate marketing in Nederland?

Er zijn ook bedrijven die zelf een affiliate systeem hebben. Enkele voorbeelden zijn: Bol.com, Coolbleu en Wehkamp. Deze bekende Nederlandse websites hebben een groot assortiment met veel verschillende producten die de affiliate uit kan kiezen om te promoten.

Echter liggen hier de commissies relatief gezien lager dan bij de affiliate platformen. Je krijgt hier namelijk tot 10% commissie en bij platformen als Paypro kan het oplopen tot wel 50% commissie. 

Hoe promoot een affiliate de producten?

Affiliates promoten de producten vaak via een website door middel van een blog of via reviews. Op de website maken ze gebruik van promotiemateriaal van de adverteerder om de bezoekers naar de website van de adverteerder te leiden.

Naast websites wordt er ook veel gebruik gemaakt van advertenties zoals: Facebook ads, Google ads, Bing ads en Instagram ads. Via deze weg proberen affiliates door middel van betaalt verkeer sales te generen.

Met de advertenties worden lezers direct geleid naar de website van de adverteerder. In dit geval gaat de lezer dus van de advertentie direct naar de website van de adverteerder door middel van een affiliate link. 

Met een eigen website wordt de lezer van de website van de affiliate naar de website van de adverteerder gestuurd en dit is gratis. De bezoekers worden gegenereerd uit de gratis zoekmachine van Google.

Vaak halen affiliates sneller resultaten met betaald verkeer dan met gratis verkeer uit de zoekmachine van Google, omdat het vaak een tijd duurt voordat er gerankt wordt in Google met je eigen website.

Als laatst is er nog de optie om producten te promoten door middel van e-mailmarketing. Door middel van leadgeneratie via advertenties of via je website kan je een grote emaillijst opbouwen. Vervolgens kan je via e-mail je bezoekers benaderen om over te gaan tot een aankoop naar het product wat je aan biedt.

E-mailmarketing geeft je de mogelijkheid om bezoekers die niet direct iets gekocht hebben alsnog te benaderen. Je benadert ze dan via een e-mail. In die e-mail kan je de lezer opnieuw aansporen om over te gaan tot een aankoop van het gepromote product.

Wat is een affiliate?

Wil jij ook passief geld verdienen via het internet als affiliate?

In dit artikel heb ik verteld wat een affiliatie is, hoe je affiliate campagnes kan starten, waar je kan beginnen als affiliate en hoe een product gepromoot wordt.

Echter heb ik je niet verteld hoe je van A tot Z een affiliate business kan opbouwen en kan leven van het internet.

Jacko Meijaard is een expert op het gebied van affiliate marketing. Hij heeft al 10 jaar ervaring en leeft inmiddels al van het internet.

Hij vliegt de hele wereld rond terwijl hij passief geld verdient met zijn affiliate marketing business.

Jacko wil nu graag zijn kennis over dragen aan anderen om ervoor te zorgen dat meer mensen van het internet kunnen leven en geen 9-5 baantje hoeven te nemen waar ze totaal geen zin in hebben.

Jacko laat in een GRATIS videotraining zien hoe hij duizendeneuro’s per dag verdiend met affiliate marketing en hoe jij dit ook kan!

Je kan al beginnen met affiliate marketing zonder enige kennis en ervaring! Jacko verteld van A tot Z hoe jij je eigen affiliate business kan opbouwen!

Bekijk GRATIS de affiliate marketing video training!

In deze GRATIS video training laat Jacko Meijaard zien hoe hij duizenden euro’s per dag verdiend met affiliate marketing en hoe jij dat ook kan!

Bekijk hier de GRATIS video training!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *