Beginnen met dropshipping? Volg dit volledige stappenplan!

Beginnen met dropshipping

Je wil misschien beginnen met dropshipping alleen weet je nog niet hoe je van start kan.

Om te kunnen beginnen met dorpshipping is het van belang dat je informatie wint over het onderwerp en is het handig om een stappenplan te maken om duidelijk in beeld te hebben hoe je gaat starten.

Het maken van een stappenplan heb ik al voor jou gemaakt in dit artikel. Met het volgen van deze 5 stappen ga jij een goede start creëren voor je dropshipping business.

Allereerst zou ik nog even kort toelichten wat dropshipping eigenlijk inhoudt.

Wat is dropshipping?

Om te beginnen met dropshipping is het allereerst handig om te weten hoe het businessmodel in elkaar zit.

Om dropshipping kort uit te leggen werkt het eigenlijk als volgt. 

Dropshipping is een vorm van e-commerce. Als dropshipper beschik je over een eigen webshop waarop je producten aanbiedt. Als dropshipper kan je er ook voor kiezen om je producten te verkopen via een platform zoals Bol.com

Wanneer een bezoeker een bestelling plaatst bij jouw webshop of via het platform dan krijg jij de order binnen. 

Deze order verzend jij rechtstreeks door naar je leverancier die de producten op voorraad heeft die op jouw webshop of op het platform staan.

Wanneer de order ontvangen is door de leverancier dan stuurt de leverancier het product direct op naar de consument.

Als dropshipper zijnde heb je dus nooit een eigen voorraad en krijg je de producten nooit onder ogen te zien wanneer de bestelling wordt verstuurd vanaf de leverancier.

De dropshipper runt dus een online webshop waarbij hij/zij geen eigen voorraad heeft. Dit bespaart veel kosten en moeite zoals het inpakken en opsturen van de producten.

Als je meer wilt weten over wat dropshipping is bekijk dan mijn artikel genaamd: wat is dropshipping?

Het stappenplan om te beginnen met dropshipping

Stappenplan om te beginnen met dropshipping.

Kies een niche

Wanneer je begint als dropshipper is het belangrijkste om als eerst na te denken over een niche waar je in wilt.

Kies een niche wat je leuk en interessant vindt. Zorg er ook voor dat je enige feeling hebt met de niche en er al het een en ander vanaf weet. Dit zorgt ervoor dat de rest het makkelijker en leuker maakt.

Kies vervolgens uit die niche producten die jij wilt gaan verkopen via je webshop of via een platform. 

Doe onderzoek

Onderzoek doen

Als tweede stap is het van belang dat je onderzoek gaat doen naar de gekozen niche en de gekozen producten. 

Stel jezelf de volgende vragen. Wie zijn mijn concurrenten? Verkopen de producten goed bij een andere dropshipper? Hoe ga jij je onderscheiden van je concurrenten? Wie is je doelgroep? En wat zijn de eigenschappen van je doelgroep?

Door het beantwoorden van deze vragen door middel van onderzoek kan je je webshop hierop inrichten.

Wanneer je weet dat de producten die jij wilt verkopen ook verkoopt bij andere webshop dan weet je dus dat het een goed product is, want het is bewezen dat het verkoopt! 

Dan is het vervolgens van belang dat je je onderscheid van je concurrenten. Dit kan je doen door middel van een merknaam op te bouwen, meer service te verlenen of door andere mogelijkheden.

Zoek leveranciers voor je producten

Je hebt nu een niche gekozen, producten gekozen en onderzoek gedaan. Nu kan je opzoek gaan naar leveranciers die de producten aanbieden die jij in gedachten had.

Hiervoor kan je natuurlijk kijken op Aliibaba of Aliexpress, maar er zijn ook Nederlandse leveranciers die je kan benaderen. Het hangt maar net van je product af. Voornamelijk de goedkopere producten kan je het beste uit China halen.

Zoek een leverancier waarvan je de kans klein acht dat die failliet gaat en kwalitatief goede producten aanbiedt. Onderzoek ook of het bedrijf een goede naam heeft en zoek naar eventuele recensies. 

Daarnaast is het ook verstandig om aan de leverancier vragen stellen of ze bijvoorbeeld al ervaring hebben met dropshippen.

Maak daarnaast ook afspraken over wat de bedoeling is als er een pakketje onderweg kapotgaat. Wie neemt die kosten voor zijn rekening?

Bespreek ook de service die verleent gaat worden door de leverancier. Denk hierbij aan de levertijd en de kwaliteit van de verpakking.

Maak een webshop

Webshop maken.

Door het bouwen van een eigen webshop bouw je als het ware en merk op. Dit is een strategie die gericht is op de lange termijn. 

Je creëert er echt meerwaarde mee wat wil zeggen dat je webshop op lange termijn alleen maar zal groeien.

Daarnaast heb je met je eigen webshop vrijheid. Wanneer je verkoopt via een platform dan ben je verbonden aan regels, zou je een percentage moeten afstaan en ben je afhankelijk van de voorwaarden en design van de website.

Een webshop maken kan je eenvoudig doen met Shopify, CCV-shop of Lightspeed.

Gebruik bij je webshop kwalitatief goede foto’s en een goede omschrijving van je producten. Dit zal autoriteit uitstralen en ook de klant vindt dit prettig. Wanneer dat uniek is zal je ook beter in Google scoren met je webshop.

Daarnaast is het design van je webshop ook van groot belang. Zorg voor een professioneel design en kijk dit eventueel af van een bewezen goed werkende webshop. Dan weet je dat bepaalde designs werken.

Begin met het promoten van je producten

Als de webshop eenmaal staat hoef je daar weinig meer aan te doen. 

Je kan nu je volledige aandacht richten op je marketing/promotie van je producten.

Je kan beginnen met het schrijven van blogs over je producten. Vind hier goede zoekwoorden bij door middel van zoekwoorden onderzoek en begin te bloggen.

Bloggen gaat ervoor zorgen dat je website goed vindbaar wordt in de zoekmachine. Over hoe meer zoekwoorden je gaat bloggen op des te meer zoekwoorden je website naar voren gaat komen. 

Onthoudt sales genereren begint allemaal bij bezoekers genereren.

Daarnaast kan je je merk ook gaan introduceren via Instagram en/of Facebook. Hier kan je productvideo’s maken en content plaatsen om volgers je generen. Die je vervolgens weer naar je webshop leidt.

Ook kan je ervoor kiezen om advertenties te gaan runnen. Als dropshipper kan je relatief goedkoop adverteren via Instagram en Facebook. Hier kan je op een versnelde manier je webshop laten groeien en meer betalende klanten genereren. 

Echter kost het wel geld om te adverteren via deze kanalen, maar zolang de ROI (return on investment) positief is dan is het zeker de moeite waard.

Start vandaag nog jouw eigen dropshipping business!

In dit artikel heb ik je uitgelegd hoe jij kan starten met dropshipping.

Echter zal je met het volgen van dit stappenplan nog wel het een en ander zelf uit moeten zoeken.

Wil jij nou niet van alles zelf uitzoeken en professioneel begeleid worden door één van de beste dropshippers van Nederland?

Bekijk dan de cursus van Joshua kaats. Hij biedt de dropshipping academy aan waarin hij mensen stap voor stap helpt met het opzetten van zijn eigen online dropshipping business.

Joshua is één van de eerste dropshippers in Nederland en verdiend duizenden euro’s per maand.

Na mijn mening kan je zeker van deze man leren aangezien hij waarschijnlijk de doelen die jij wil behalen al behaalt heeft. 

Ook kan je zijn GRATIS E-book downloaden waarin hij extra informatie geeft om je dropshipping store op te bouwen.

Start vandaag nog jouw succesvolle dropshipping business!

Zet vandaag nog jouw succesvolle dropshipping business op en leer van één van de beste dropshippers in Nederland! Joshua Kaats begeleid jou om een succesvolle dropshipping business op te zetten en te kunnen leven van je eigen dropshipping business!

Ja Ik Wil Mijn Eigen Dropshipping Business Starten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *