Wat is een affiliate campagne?

Een affiliate campagne wordt gemaakt door adverteerders om hun verkopen een boost te geven.

De adverteerder laat affiliates toe om zijn producten/diensten te promoten. Wanneer de affiliate een product succesvol promoot dan krijgt de affiliate daar een commissie voor.

Een adverteerder is meestal aangesloten bij een affiliate netwerk zoals Daisycon, Paypro of Tradetracker waar hij/zij zijn campagne kan delen met affiliates.

Affiliates die zich gratis hebben aangesloten bij zo’n netwerk kunnen kiezen uit allerlei affiliate campagnes van adverteerders die zich op het platform bevinden.

Voor de adverteerder is het een groot voordeel om zich aan te sluiten bij een affiliate netwerk, want hiermee kan hij makkelijk aanspraak maken op affiliates die zijn producten/diensten kunnen promoten.

Voor de affiliate is het ook een voordeel om zich aan te melden bij zo’n netwerk, omdat ze daar een enorme keus hebben aan affiliate campagnes waarmee ze aan de slag kunnen.

Zo’n affiliate platform is dus een bijeenkomst van vraag en aanbod. Zij maken het voor de affiliate mogelijk om aan de slag te gaan met een affiliate campagne en voor de adverteerder geeft het een netwerk van affiliates.

Wat is een affiliate campagne?
PayPro affiliate campagnes.

Hoe begin je met een affiliate campagne?

Om te beginnen met een affiliate campagne dien je je als eerst aan te melden bij een van de bovenstaande affiliate netwerken.

Vervolgens kan je als adverteerder een affiliate campagne opzetten of kan je als affiliate starten met een affiliate campagne en de producten/diensten gaan promoten inruil voor commissie.

Bij een afffiliate campagne krijg je als affiliate een persoonlijke affiliate link waarmee je de producten/diensten kan gaan promoten.

Ook kan een affiliate gebruik maken van banners om op zijn website te plaatsen als extra promotiemateriaal.

Als adverteerder zijnde is er de mogelijkheid om een affiliate pagina aan te maken op zijn/haar website waar informatie gegeven kan worden over het product/dienst en de vergoeding.

Daarnaast kan daar extra promotiemateriaal neergezet worden zoals kant-en-klare e-mails die affiliets naar hun mailinglijst kunnen sturen of kwalitatief goede foto’s die affiliates in hun blogs kunnen verwerken.

Als beloning kan de adverteerder affiliates betalen op basis van commissie per sale, lead, click en vieuws en deze keuze hangt van de adverteerder af in combinatie met zijn/haar doel en product/dienst.

PayPro affiliate campagne Freds bouwtekeningen.
PayPro affiliate campagne Freds bouwtekeningen.

Zie ook: Wat is een affiliate programma?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *