Wat is een affiliate commissie?

Een affiliate commissie is kort gezegd een vergoeding die de affiliate krijgt wanneer hij/zij een product succesvol promoot oftewel een sale maakt.

De affiliate heeft bij een affiliate netwerk een product uitgekozen om te promoten en de adverteerder die op dat platform zit geeft de affiliate een commissie bij een succesvolle promotie.

Elke adverteerder bepaald zelf hoeveel commissie hij/zij geeft aan zijn affiliates. Hierdoor is het per product verschillend hoeveel commissie je als affiliate kan verdienen.

Daarnaast kan de affiliate commissie een vast bedrag zijn, maar het kan een ook percentage zijn van de verkooprijs.

Als je wilt weten hoeveel commissie een affiliate krijgt lees dan het gelinkte artikel.

Wat is een affiliate commissie?

Affiliate commissie op basis van no cure no pay

Een affiliate die producten wilt promoten krijgt betaalt op basis van no cure no pay.

Dit houdt in dat een affiliate alleen betaalt krijgt wanneer hij/zij een product succesvol promoot en dus een sale maakt.

Dit heeft natuurlijk voor- en nadelen. Zo verdien je dus niets als je geen verkopen genereerd, maar je kan ook veel verdienen als je veel producten succesvol promoot.

Beide kunnen zelfs evenveel moeite in beslag nemen, want het is een passieve inkomstenvorm als je affiliate marketing toepast door middel van een eigen website.

Wanneer je eenmaal een blog online hebt staan kan het jaren later nog steeds geld opleveren terwijl je het maar één keer hebt geschreven.

Hoe wordt een affiliate commissie bijgehouden?

Een affiliate krijgt een persoonlijke unieke link en ookwel een affiliate link genoemd. In deze link staat een unieke code die aan jouw account gebonden is en aan de hand daarvan kan een affiliate netwerk zien van welke affiliate de sale afkomstig is.

Daarnaast wordt er ook gebruik gemaakt van een affiliate cookie. Hiermee kan er ook gezien worden van welke affiliate de verkoop afkomstig was.

Hiernaast kan een affiliate cookie ervoor zorgen dat de affiliate weken, maanden of zelfs een jaar later nog een commissie kan verdienen.

Bekijk GRATIS de affiliate marketing video training!

In deze GRATIS videotraining laat Jacko Meijaard zien hoe hij duizenden euro’s volledig passief per dag verdiend met affiliate marketing en hoe jij dit ook kan ZONDER enige kennis en ervaring!

Ja Ik Wil Passief Inkomen Verdienen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *