Wat is een affiliate programma?

Wat is een affiliate programma? Eigenlijk is dit een verkoop programma van een adverteerder waarvoor een affiliate zich kan aanmelden.

Wanneer de affiliate dan het product of de dienst succesvol promoot dan krijgt de affiliate hier een commissie voor.

Wie zijn hierbij betrokken?

Een affiliate programma kan worden opgezet wanneer de volgende partijen aanweizg zijn:

De adverteerder is het bedrijf die producten en/of diensten aanbied. Deze adverteerder wil zijn verkopen een boost geven door affiliates zijn producten en/of diensten te laten promoten.

Om dit voor elkaar te krijgen moet er een affiliate programma worden opgezet. Dit kan de adverteerder zelf doen, maar meestal gebeurt dit via een affiliate netwerk.

Bij een affiliate netwerk komen publishers/affiliates samen met adverteerders en kunnen de affiliates de producten promoten in ruil voor een commissie. Zij kunnen de producten promoten via bijvoorbeeld een affiliate marketing website of via sociale media kanalen.

Voorbeelden van affiliate netwerken zijn PayPro, Daisycon en Tradetracker. Daarnaast heeft Bol.com en Coolbleu ook een affiliate programma, maar die organiseren ze dus volledig zelf zonder affiliate netwerk.

Hoe kan je beginnen met een affiliate programma?

Als adverteerder kan je beginnen door contact te leggen met een affiliate netwerk en zo kan je je producten/diensten aanbieden via het affiliate netwerk. Vervolgens kunnen affiliates zich aanmelden voor het programma en verkopen voor je bedrijf realiseren.

Als affiliate kan je meedoen aan een affiliate programma door je aan te melden bij de bovenstaande affiliate netwerken. Vervolgens kies je een product/dienst die je wilt gaan promoten en meld je je daarvoor aan. Je zal dan een affiliate link ontvangen waarmee je de producten/diensten kan promoten.

Met deze affiliate link kan de adverteerder zien van welke affiliate de verkoop afkomstig is en kan je als affiliate je commissies uitbetaalt krijgen waar je recht op hebt.

Zie ook: Wat is een affiliate campagne?

Wat is een affiliate programma?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *