Beleggen in aandelen voor beginners: dit zijn de stappen die je moet doorlopen!

Beleggen in aandelen voor beginners.

Hoe kan je beleggen in aandelen voor beginners? Dat is wat je leert in dit blog artikel. Ik neem je mee wat beleggen inhoudt, hoe je begint, waar je rekening mee dient te houden en waar je kan starten. Lees dus zeker verder als jij wilt leren hoe je kan beginnen met aandelen!

Wat is beleggen?

Het beleggen in aandelen is een manier om geld te verdienen door het kopen en verkopen van aandelen. Aandelen zijn een vorm van eigendom in een bedrijf. Als je een aandeel koopt, word je een aandeelhouder. Jouw aandelen vertegenwoordigen jouw belang in het bedrijf. Aandelen worden meestal verhandeld op een beurs, waar je aandelen van veel verschillende bedrijven kunt kopen. Als je aandelen koopt, krijg je ook recht op een deel van de winst van het bedrijf. Als het bedrijf winst maakt, worden de aandeelhouders meestal betaald in de vorm van dividenden. Dividenden worden meestal jaarlijks uitgekeerd. Als het bedrijf meer waard wordt, zullen de aandelen meer waard worden. Bij het beleggen in aandelen moet je goed de markt in de gaten houden, zodat je kunt inspelen op de trends en de beste tijd om aandelen te kopen of verkopen. Je moet ook de financiële situatie van het bedrijf beoordelen, zodat je weet dat jouw investering veilig is. Het beleggen in aandelen kan een riskante zaak zijn, maar als je onderzoek doet en slim belegt, kun je veel geld verdienen. Als je een lange termijn-investering wilt zijn, moet je misschien een aandelenportefeuille samenstellen met aandelen uit verschillende sectoren en bedrijven, zodat je een goede mix hebt van stabiele en risicovolle aandelen.

Beleggen in aandelen voor beginners: de gids!

Beleggen in aandelen voor beginners

Bepaal je financiële doelen

Bepaal wat je wilt bereiken: Voordat je kunt bepalen hoe je wilt beleggen, moet je duidelijk hebben wat je wilt bereiken. Wil je bijvoorbeeld geld opzijzetten voor de aanschaf van een huis, voor je pensioen of voor een ander doel op de lange termijn? Of ben je meer gericht op het behalen van een hoog rendement op de korte termijn?

Stel een budget op

 1. Bepaal hoeveel geld je beschikbaar hebt om te beleggen: Voordat je begint met beleggen, is het belangrijk om te bepalen hoeveel geld je beschikbaar hebt om te beleggen. Houd er rekening mee dat beleggen altijd risico’s met zich meebrengt en dat je geld kunt verliezen.
 2. Maak een overzicht van je inkomsten en uitgaven: Maak een lijst van alle inkomsten die je hebt, zoals loon, huurinkomsten of andere inkomstenbronnen. Maak ook een lijst van alle uitgaven die je hebt, zoals huur of hypotheek, verzekeringen, boodschappen en andere kosten.
 3. Bepaal hoeveel geld je kunt missen: Zodra je weet hoeveel geld je hebt en hoeveel geld je uitgeeft, kun je bepalen hoeveel geld je kunt missen als je belegt. Houd er rekening mee dat je geld kunt verliezen als je belegt, dus zorg ervoor dat je genoeg geld overhoudt om je normale uitgaven te kunnen blijven doen.
 4. Maak een budget: Maak een budget door je inkomsten en uitgaven te vergelijken. Bepaal hoeveel geld je overhoudt aan het einde van de maand en hoeveel geld je kunt gebruiken om te beleggen. Als je niet genoeg geld overhoudt om te beleggen, kun je overwegen om uitgaven te beperken of om extra inkomsten te genereren.
 5. Bekijk je financiële doelen: Voordat je begint met beleggen, is het belangrijk om duidelijk te hebben wat je doelen zijn en hoeveel risico je bereid bent te nemen om deze doelen te bereiken. Maak een plan voor hoe je wilt beleggen om je doelen te bereiken en houd je budget en doelen in de gaten om te zien of je op koers ligt.

Bepaal je risicotolerantie

Er zijn een aantal stappen die je kunt nemen om je risicotolerantie als beginnende belegger te bepalen:

 1. Bepaal wat je wilt bereiken: Voordat je kunt bepalen hoeveel risico je bereid bent te nemen, is het belangrijk om duidelijk te hebben wat je wilt bereiken met je beleggingen. Wil je bijvoorbeeld geld opzijzetten voor de aanschaf van een huis, voor je pensioen of voor een ander doel op de lange termijn? Of ben je meer gericht op het behalen van een hoog rendement op de korte termijn?
 2. Maak een budget: Bepaal hoeveel geld je beschikbaar hebt om te beleggen en hoeveel geld je kunt missen als je belegt. Houd er rekening mee dat beleggen altijd risico’s met zich meebrengt en dat je geld kunt verliezen.
 3. Bepaal hoeveel risico je comfortabel bent: Bekijk hoeveel risico je comfortabel bent en hoeveel risico je bereid bent te nemen om je doelen te bereiken. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een hoog rendement op de korte termijn, zul je waarschijnlijk meer risico’s moeten nemen dan als je geld opzij zet voor je pensioen op de lange termijn.
 4. Overweeg professioneel advies: Als je twijfelt over hoeveel risico je comfortabel bent of hoeveel risico je bereid bent te nemen, kan het nuttig zijn om professioneel advies te vragen. Een financiële planner of beleggingsadviseur kan je helpen om je risicotolerantie te bepalen en een beleggingsstrategie te ontwikkelen die bij je past.
 5. Maak een beleggingsplan: Zodra je je doelen en risicotolerantie hebt bepaald, kun je een plan maken voor hoe je wilt beleggen om je doelen te bereiken. Bepaal bijvoorbeeld hoe vaak je geld wilt aanvullen of wilt opnemen en hoe je wilt diversifiëren om het risico te verminderen.
 6. Volg je doelen en beleggingen: Houd je doelen en beleggingen in de gaten en blijf op de hoogte van de marktontwikkelingen. Overweeg om professioneel advies te vragen als je twijfelt over je beleggingskeuzes of als je doelen veranderen. Het is belangrijk om flexibel te blijven en je beleggingsstrategie aan te passen als de marktomstandigheden veranderen.

Meld je aan bij een broker

Om te beleggen in aandelen voor beginners is het uiteraard handig om je aan te melden bij een broker waar je beleggingsproducten kunt aanschaffen. Hiervoor is DeGiro 1 van de beste en grootste partijen van o.a. Nederland waar de kosten ook erg laag zijn en je aandelen veilig zijn gealloceerd. Je wilt immers geen kiene partij die failliet gaat en jij je beleggingskapitaal kwijt bent. Ga dus voor een grote partij als de Degiro. Daarnaast wil je ook niet te veel geld zijn aan de transactiekosten, want dit kan op lange termijn grote happen uit je rendement nemen. Ook hiervoor DeGrio goed geschikt. Daarnaast kans je met de onderstaande link een extraatje ontvangen van het platform!

Doe onderzoek naar aandelen of beleg veilig in ETF’s

ETF's

Als je onderzoek wilt doen naar aandelen, is het belangrijk om eerst een begrip te hebben van de basisprincipes van de aandelenmarkt. Om te beginnen zou je de verschillende soorten aandelen moeten leren kennen, waaronder aandelen met dividenden, aandelen zonder dividenden en aandelen met beperkte verhandelbaarheid. Daarnaast is het belangrijk om te begrijpen hoe aandelenprijzen worden bepaald en wat deze betekenen voor het beleggingspotentieel. Het tweede stap is om te bepalen welke aandelen je wilt onderzoeken. Hiervoor moet je verschillende soorten informatie over elk aandeel verzamelen, waaronder financiële gegevens, marktonderzoek en sectorinformatie. Deze informatie kan worden verkregen via financiële websites, krantenartikelen, beleggingspublicaties of financiële websites. Vervolgens is het belangrijk om de financiële gegevens van elk aandeel te analyseren. Hierbij gaat het om het beoordelen van financiële kengetallen zoals de winst-verliesrekening, balans, kasstroom en meer. Daarnaast moet je ook de marktonderzoeken analyseren om te bepalen wat de sentimenten zijn en wat de toekomstige vooruitzichten zijn. Tenslotte moet je je conclusies samenvatten en je aanbevelingen over welke aandelen je zou moeten kopen of verkopen. Voor een goed onderzoek moet je voldoende informatie verzamelen en deze informatie goed analyseren om een goede beslissing te nemen.

Als je zelf je eiegn aandelen selecteerd doe je dat omdat je denkt dat je de markt kan verslaan. Wanneer je dit niet van plan bent of een passieve belggre wil zijn en puur geld wilt invetserne en er niet meer naar om te kijken zijn ETF’s aan te raden. Deze keuze ligt immers bij jezelf hoeveel tijd je kwijt wil zijn, risisoc, wilt lopen, hoeveel rendement je wilt behalen enzovoorts.

Beleggen in ETF’s (Exchange Traded Funds) is een van de meest populaire manieren om jouw geld te investeren en wordt ook wel “de” beleggen in aandelen voor beginners manier genoemd. ETF’s zijn een soort indexfondsen die een gediversifieerde portefeuille van verschillende activa bevatten. Ze zijn goedkoper dan andere beleggingen en hebben lage managementkosten die het voor de belegger mogelijk maken om meer rendement te behalen uit hun investeringen. Beleggen in ETF’s begint met het vinden van een geschikte ETF. Er zijn veel verschillende soorten ETF’s beschikbaar, waaronder aandelen, obligaties, grondstoffen, valuta’s en meer. Je kunt een ETF kiezen die de relevante markten of sectoren bestrijkt die je wilt, of je kunt een bredere ETF kiezen die een bredere markt dekt. Je kunt ETF’s kopen bij een makelaar. Je betaalt het aantal aandelen dat je wenst te kopen, plus de handelskosten die door de makelaar in rekening worden gebracht. Je makelaar verwerkt je transactie en de ETF-aandelen worden toegevoegd aan uw beleggingsportefeuille. Het beheer van de ETF-portefeuille is eenvoudig. Je hoeft alleen maar de prestaties van je ETF’s te volgen om ervoor te zorgen dat de portefeuille nog steeds op koers ligt met uw investeringsdoelstellingen. Als je wilt, kunt je ook uw ETF’s verkopen of uw portefeuille her balanceren om de meest voordelige verhouding tussen risico en rendement te behouden. Beleggen in ETF’s is een kosteneffectieve manier om jouw geld te investeren en een goede manier om rendement op de lange termijn te behalen.

Maak een vliegende start en verdien mooie rendementen!

Beleggen in aandelen voor beginners

In dit artikel heb ik je mee genomen hoe je kan beleggen in aandelen voor beginners. Om een vliegende start te maken raad ik je aan om dit gratis E-Book te downloaden waarmee je leert hoe je eenvoudig en snel 5 winstgevende aandelen kan selecteren. Dit E-book is gemaakt door Harm van Wijk die tientallen jaren ervaring heeft en professioneel belegger is en dit voor grote partijen heeft gedaan. Bekijk hier snel en GRATIS het E-book!

 

Bekijk het GRATIS E-book van Harm van Wijk en leer hoe ook jij in een paar minuten winstgevende aandelen kan selecteren!

Harm van Wijk geeft een GRATIS E-book weg waarin je leert hoe je binnen enkele minuten winstgevende aandelen kan selecteren voor jouw eigen portefeuille en hiermee mooie rendementen behalen tot wel 20,6%! Download hem snel hieronder!

Ja Ik Wil Een Gratis E-book!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *