Beleggen in aandelen in 2022? Met dit stappenplan kan jij geld verdienen en rendement maken!

Beleggen in aandelen

Beleggen in aandelen wordt steeds populairder in 2022, omdat er door vele veel geld mee wordt verdiend.

Daarnaast wordt het ook gebruikt om je eigen pensioen er bijvoorbeeld mee op te bouwen.

Één ding is wel zeker door inflatie neemt jouw geld met de jaren in waarde af en door de mate waarin overheden tegenwoordig veel meer geld bijdrukken dan eerst zal er steeds meer inflatie optreden.

Steeds meer mensen zien dit in en ondernemen actie om weer het heft in eigen handen te nemen wat betreft hun financiën.

Jij bent waarschijnlijk op deze pagina gekomen, omdat jij vanaf vandaag ook weer het heft in eigen handen wil nemen. In dit blog artikel vertel ik je dan ook precies hoe jij succesvol kan gaan beleggen in aandelen!

Wat is beleggen in aandelen precies?

Beleggen in aandelen is eigenlijk het aankopen van een eigendomsbewijs. Hierbij word je voor een x percentage mede-eigenaar van de onderneming. 

Doordat je mede-eigenaar bent heb je bijvoorbeeld recht op een gedeelte van de winst.

Echter verschilt dit wel per type aandeel, want een groeiaandeel betaald vaak geen dividend uit terwijl vele grote bedrijven als Ahold, Shell en Unilever dat wel doen.

Door het verkrijgen van dividend en/of doormaken van koersstijgingen kan je rendement maken op je aandelen. Je zet dus als het ware jouw verdiende geld aan het werk en je hoeft er vervolgens zelf bijna niet meer naar om te kijken.

Op deze manier kan je je verdiende geld beveiligen tegen inflatie en zelfs in waarde laten toenemen, zodat je het bedrag later kan gebruiken voor bijvoorbeeld je pensioen of een bepaalde droom van je.

Hoe kan je starten met beleggen in aandelen?

Nu je weet wat aandelen zijn ga ik je vertellen hoe jij winstgevend geld kan gaan verdienen door te beleggen in aandelen met het onderstaande stappenplan.

Beleggen in aandelen.

1. Open een rekening bij een broker

Aandelen kopen is nog nooit zo makkelijk geweest en het kan allemaal online.

Er zijn verschillende platformen waar je aandelen kan kopen zoals een Bux, Plus500 enzovoorts. Echter zijn dit niet de beste platformen om te gaan beleggen aangezien het meestal om CFD’s gaat en dit geen echte aandelen zijn.

Ik raad je ten zeerste aan om gebruik te maken van het platform DEGRIO. Hier zijn de kosten tevens ook het laagst in vergelijking met alle andere brokers en daarnaast werkt het heel fijn en gebruiksvriendelijk.

Tevens kan je hier ook beleggen zonder transactiekosten aangezien DEGIRO een kernselectie heeft waarover je 1x per maand geven transactiekosten over hoeft te betalen.

DEGIRO

2. bepaal je investeringen bedrag

Als je gaat beleggen moet je dit altijd doen met geld wat je niet direct nodig hebt. Zo weet je als je bijvoorbeeld een normale baan hebt of als student een bijbaantje hebt wat er elke maand binnen komt.

Op basis hiervan kan je bekijken wat je per maand uitgeeft en het verschil tussen wat je per maand uitgeeft en wat je binnenbrengt kan je investeren. Wel adviseer ik je om een buffer op te bouwen voor het geval je wasmachine of iets dergelijks kapotgaat.

Het is namelijk van groot belang om niet zomaar aan je beleggingen te komen aangezien die met de tijd exponentieel gaan renderen en je dit uiteraard niet wilt verstoren. 

Daarnaast kan je ook kijken naar spullen die je niet meer gebruikt of naar bepaalde dingen waarop je kan besparen zoals energie. Dit kan tevens makkelijk op een site als Pricewise.

Hoe meer je per maand kan investeren des te meer profijt je er later van hebt. 

Wist je trouwens dat als je 1 euro vandaag in de stock market zou investeren je over 80 jaar 500 euro hebt. Dit tegenover een rendement van slechts 8%. Bedenk dus dat elke euro later voor veel meer waarde kan zorgen!

3. Doe onderzoek naar aandelen

Nu je weet hoeveel geld je kan missen en maandelijks kan investeren in de aandelenmarkt is het noodzaak om te kijken welke aandelen je in je portefeuille zou willen opnemen.

Het is handig om je van tevoren eerst in te lezen over bepaalde bedrijven naar wat ze precies doen en te kijken naar de cijfertjes. Op basis hiervan kan je een selectie maken van goede bedrijven.

Begin bijvoorbeeld bij het bekijken van de grote bedrijven zoals Coca-Cola, Amazon, Google enzovoorts. Deze bedrijven ken je al en door te beginnen met grote bedrijven bouw je een goede fundering voor je portfolio. Later kan je altijd nog kleinere bedrijven en eventueel zelfs penny-stocks erbij doen, maar die zijn in het algemeen risicovoller.

Goede aspecten om naar te kijken is bijvoorbeeld de koerswinst verhouding, D/E ratio, winst per aandeel, mate van return on equity (ROE), kijken naar dividend historie (is deze oplopend en bijna niet onderbroken?) en nettowinstmarges. 

Als bijvoorbeeld de ROE toeneemt in de jaren is dat een goed teken aangezien zij dan meer rendement maken. 

Een goed boek hiervoor is “Leer beleggen als Warren Buffet” en “De intelligente belegger”.

Tevens is het ook goed om te kijken naar een gezonde spreiding in je portfolio. Het is dus belangrijk om niet alleen maar Tech aandelen te bezitten, maar ook een deel in voedsel (Ahold, Unilever) en bijvoorbeeld grondstoffen (Shell).

Beleggen in aandelen

4. Koop de geselecteerde aandelen

Na het hebben gedaan van onderzoek en je staat achter het bedrijf en ziet er voor lange termijn groei in dan is het de moeite waard om het aan te kopen.

Dit aan kopen kan je doen via een broker zoals DEGIRO. Dit is het goedkoopste platform van Nederland met de laagste transactiekosten. Ze hebben zelfs een kernselectie waar je helemaal geen transactiekosten betaald. Dit zorgt voor een extra push van je rendement.

Blijf maandelijks bijvoorbeeld nieuwe aandelen bijkopen en bouw op die manier langzaam een portfolio op met steeds nieuwe posities.

Probeer te werken naar een portfolio met 25-30 aandelen, want uit onderzoek is gebleken dat je hiermee het minste risico loopt en een hoog rendement kan behalen. Je kan je namelijk vast voorstellen dat wanneer je alles in 1 bedrijf zet je een enorme knaller kan maken, maar ook veel kan verliezen.

Het is dus niet verstandig om afhankelijk te zijn van 1 bedrijf of een paar. Spreid je geld en daarmee dus ook je risico.

5. Bepaal een uitstap moment of beslis om ze voor altijd te houden

Persoonlijk bezit ik aandelen die ik voor vrijwel altijd ga houden, maar ook een aantal aandelen die ik voor niet al te lange tijd behoud. 

Bekijk dus voor jezelf met jouw geselecteerde aandelen of je ze wil houden of dat je denkt dat ze voor de korte termijn zijn. 

Zo zou je bijvoorbeeld een Coca-Cola nooit meer hoeven te verkopen, maar zelf heb ik bijvoorbeeld KLM in deze corona periode aangekocht en deze ben ik van plan om te verkopen met een goed draaiende economie. Of te wel ik heb echt even de “pijn” gekocht om er later van te profiteren.

Echter dien je je altijd te focussen op je lange termijn beleggingen!

6. Verdien rendement!

Het belangrijkste aspect is om na het kopen van je aandelen er ook niet meer aan te zitten. Het is bedoeld voor de lange termijn en compound interest is eigenlijk het achtste wereldwonder volgens Albert Einstein. 

Door het compounden van je dividend krijg je rente op rente en zal je exponentieel gaan groeien. Hier heb je op lange termijn enorm profijt van. 

Blijf dus vooral van je investeringen af en wanneer het omlaag gaat koop dan vooral bij, want daar zit het maximale rendement! Be greedy when others are anry zoals Warren Buffet zegt.

Blijf bouwen aan je portfolio en op termijn ga je jezelf bedanken dat je toen begonnen bent!

Geld verdienen met aandelen.

Voordelen van beleggen in aandelen 

  • Je creëert een compound effect waardoor je rente op rente ontvangt en je vermogen exponentieel zal toenemen.
  • Je kan je pensioen of een bepaalde droom/wens ermee betalen.
  • Je gaat inflatie tegen en je gaat er met koopkracht op vooruit.
  • Je verdient er een passief inkomen mee.

Nadelen van beleggen in aandelen

  • Je kan een deel van je inleg verliezen als je geen goed onderzoek doet. Tevens geld de regel hoe langer je in de markt zit hoe minder mensen geld verliezen.
  • Je moet zin maken om je in te lezen over aandelen.

Leer hoe jij 20,6% rendement kan behalen door te beleggen in aandelen!

In dit blog artikel heb ik je een hoop verteld over hoe jij kan beleggen in aandelen en hier mooie rendementen mee kan verdienen. Je kan er vandaag dan ook direct mee starten zodat jij je eigen geldmachine gaat creëren.

Echter verdiend een gemiddelde belegger slechts 7% per jaar, omdat zij de meest standaardmethodes gebruiken. 

Vandaag de dag is er veel meer mogelijk en kan je zelfs tot wel 20,6% rendement per jaar verdienen! Hiermee behoor je dan ook tot de betere beleggers terwijl het behalen dan dit rendement niet moeilijk hoeft te zijn.

Harm van Wijk houdt een volledig GRATIS onlinetraining waarin jij leert hoe jij 20,6% per jaar kan verdienen op je vermogen en een succesvolle belegger kan worden!

Bekijk het GRATIS webinar van Harm van Wijk en leer hoe ook jij geld kan verdienen met aandelen!

Harm van Wijk geeft een GRATIS webinar waar je leert hoe je geld kan verdienen op de aandelenmarkt. Als jij financieel onafhankelijk wil worden ontkom je bijna niet aan beleggen op de aandelenmarkt. Pak dus vandaag nog je kans en vergaar vandaag nog de kennis die jij nodig hebt geheel gratis!

Ja Ik Wil Leren Beleggen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *