Bitvavo review en ervaring 2022! Is dit de beste broker van Nederland?

Bitvavo review

In deze Bitvavo review en ervaring van 2022 vertel ik je alles wat je moet weten over deze broker. Er is namelijk steeds meer vraag naar crypto en het investeren daarin.

Hiervoor heb je uiteraard een broker nodig die jou deze munten kan verschaffen. Er zijn verschillende brokers in Nederland en de rest van de wereld. Een bekende in Nederland is Bitvavo en in deze Bitvavo review ga je erachter komen of het een goed platform is om daar crypto te kopen en of ik het aan zal raden. 

Bitvavo is namelijk steeds bekender aan het worden onder beginnende crypto investeerders en handelaren. Doordat de vraag hiervan toeneemt wil ik graag een zo goed mogelijk beeld schetsen aan jou als lezer zodat je weet wat je te wachten staat bij Bitvavo!

Wat is Bitvavo?

Bitvavo is zowel een exchange als een broker. Het verschil hiertussen lees je verderop. Je kan hier namelijk meer dan 50 verschillende cryptomunten verhandelen en hiermee is Bitvavo marktleider in Nederland op gebied van crypto.

Het platform is in 2018 opgericht in Amsterdam met als doel het makkelijker maken voor particulieren om cryptomunten te kunnen kopen. Hun missie is dan ook om cryptovaluta voor iedereen toegankelijk te maken en een zo gebruiksvriendelijke omgeving te creëren. 

Het combineren van lage tarieven en een zo gebruiksvriendelijk mogelijke manier van crypto kopen maakt Bitvavo uniek en niet voor niks marktleider.

Hoe werkt Bitvavo?

Zoals eerder aangegeven is Bitvavo één van de gebruiksvriendelijkste brokers in Nederland. Hiermee is het dus een fluitje van een cent om crypto te kopen tegen ook nog eens erg lage tarieven. 

Bitvavo kan je gebruiken op je laptop, maar ook met je smartphone via de app die zij hebben gelanceerd.

De app kan je downloaden in vrijwel alle stores waarmee je vervolgens een account kan aanmaken en crypto kan aanschaffen. 

Je dient een coin naar keuze aan te schaffen en vervolgens kan je invullen hoeveel je er wil kopen. Zoals te zien in de foto hieronder.

Bitvavo review 2021

Bitvavo als broker of als exchange?

Aan het begin van dit artikel gaf ik aan dat Bitvavo zowel een broker is als een exchange. Je kan dus crypto kopen om in te investeren, maar je kan er ook mee handelen op korte termijn.

Dit is namelijk het verschil tussen een broker en een exchange. Een exchange is namelijk een uitgebreidere versie met meer tools waarmee je kan gaan traden. 

Bitvavo biedt dit beide aan in losse schermen. Hierdoor is Bitvavo zowel geschikt voor beginners als voor ervaren traders die op korte termijn willen handelen en willen profiteren van prijsfluctuaties. Hieronder zie je foto van de exchange. 

Bitvavo exchange

Staking bij Bitvavo

Na het aankopen van crypto kan je ook nog eens een soort “rente” ontvangen over je coins. Deze rente krijg je dan ook uitgekeerd in de coin die je bezit. Hierdoor ontvang je dus een passief inkomen nadat je crypto hebt aangekocht.

Echter geld niet voor elke coin dat je staking krijgt uitgekeerd, maar voor vele wel en de meest gewilde coins hebben dit ook.

Je krijgt staking uitgekeerd, omdat je als crypto holder het systeem ondersteund en daar krijg je een vergoeding voor. Er is een verschil tussen on-chain en off-chain diensten.

Zo bieden de off-chain diensten de mogelijkheid om rewards te verdienen door de crypto op je account te hebben staan. Daarnaast heb je een on-chain dienst die de mogelijkheid biedt om actief bij te dragen aan het goedkeuren van transacties op een proof-of-stake blockchain. 

Het maakt niet uit hoeveel crypto je op je account hebt staan. Wanneer je eenmaal het vinkje hebt aangezet help je de blockchain en ontvang als vergoeding staking of ook wel een soort rente.

Welke coins kan je staken op Bitvavo?

 • ARK (ARK)
 • Bitcoin (BTC)
 • Bitcoin Cash (BCH)
 • Cardano (ADA)
 • Dai (DAI)
 • Ethereum (ETH)
 • Litecoin (LTC)
 • ICON (ICX)
 • NEO (NEO)
 • Ontology (ONT)
 • Tether (USDT)
 • Tezos (XTZ)
 • Tron (TRX)
 • USD Coin (USDC)
 • VeChain (VET)
 • Waves (WAVES)

Welke fees hanteert Bitvavo?

In deze Bitvavo review is het natuurlijk handig om even stil te staan bij de fees die zij hanteren. Hieronder zie je een tabel met alle kosten die je maakt. Zo zie aan de linker kant dat de kosten steeds afnemen naarmate je met hogere bedragen speelt. Als taker kosten betaal je maximaal 0,25% transactie kosten wat tevens erg laag is in vergelijking met andere brokers. 

Een taker fee is dat je uit de markt neemt en een maker fee is dat je het op de markt zet. Dus als je verkoopt betaal je een lagere fee, omdat je de markt ondersteund.

VOLUME (IN 30 DAGEN)TAKER KOSTENMAKER KOSTEN
€ 0+0.25%0.15%
€ 100 000+0.20%0.10%
€ 250 000+0.16%0.08%
€ 500 000+0.12%0.06%
€ 1 000 000+0.10%0.04%
€ 2 500 000+0.08%0.02%
€ 5 000 000+0.06%0.01%
€ 10 000 000+0.05%0.00%
€ 25 000 000+0.04%-0.01%

Om het geld erop en eraf te halen betaal je met sommige betaalmethodes ook een fee, maar met IDeal is het gratis.

BETAALMETHODESABSOLUTE KOSTENRELATIEVE KOSTENMAX. BEDRAG
Bancontact€ 0.000.00%€ 10.000
EPS Überweisung€ 0.001.75%€ 1000
Giropay€ 0.001.75%€ 1000
iDeal€ 0.000.00%€ 10.000
MyBank€ 0.001.50%€ 5000
SEPA Bankoverschrijving€ 0.000.00%
SEPA Instant€ 0.000.00%€ 15.000
Sofort€ 0.002.25%€ 1000

Kan je je vermogen laten beleggen door Bitvavo?

Bij Bitvavo is het mogelijk om je geld te laten beleggen door experts. Dit wordt dan gedaan door een beleggingsfonds genaamd Yieldt. 

Dit fonds heeft een goed verleden achter de rug en heeft in 2020 een rendement gehaald van 125%. Het is dus zeker de moeite waard om daar even een kijkje te nemen wanneer je zelf niet je geld wil gaan beleggen.

Is Bitvavo betrouwbaar en veilig?

Bitvavo review

De veiligheid is een belangrijk punt in mijn ogen en hierom neem ik dit ook mee in mijn Bitvavo review. 

Door het feit dat bepaalde brokers niet veilig zijn hebben bepaalde mensen veel geld verloren door fouten die niet door hen zijn gemaakt. Dit wil niemand en daarom leg ik uit hoe de veiligheid is gegarandeerd bij Bitvavo.

Het bedrijf investeert jaarlijks veel geld in veiligheid. Zo begint je veiligheid eigenlijk al met iets wat je zelf kan doen namelijk gebruik maken van 2FA (tweestapsverificatie). Hierbij dien je na het invullen van je wachtwoord nog een code in te vullen die je bijvoorbeeld naar je SMS krijgt toegestuurd. Hierdoor kunnen hackers heel moeilijk je account nog binnenkomen.

Daarnaast kan je specifieke apparaten en IP’s toestemming geven om in je account te kunnen. Waardoor het voor andere apparaten moeilijker wordt. 

Echter zijn de crypto-fondsen beveiligd met meervoudige handtekeningen en alle kritisch informatie wordt opgeslagen onder het hoogste veiligheidsniveau dat er in Nederland bestaat. Dit valt namelijk onder categorie 4+.

Tevens beschikt Bitvavo over security audits. Hiermee zorgt Bitvavo dat onafhankelijke partijen het systeem constant op niveau blijven houden. De tegoeden van klanten zijn in samenwerking met Coinbase Costudy International verzekerd tot 255 miljoen dollar. Dit maakt het platform extra betrouwbaar. 

Daarnaast is het platform ook geregistreerd bij de Nederlandse Bank waardoor je weet dat alles netjes gaat en volgens de regels.

Ook kan je bij je account anti-phishing codes aangeven waardoor Bitvavo jou alleen mailt onder die code. Wanneer je wordt gemaild zonder die code weet je dat het gaat om illegale praktijken.

Als laatst worden jouw coins bewaard in zogeheten cold wallets. Dit zijn wallets die offline staan en hierdoor dus een heel stuk minder risico lopen. Daarnaast zijn er strikte protocollen gebonden aan acties voor bijvoorbeeld verplaatsing van coins.

Deze cold wallets worden bewaard in kluizen van bankniveau en worden 24/7 gemonitord. Alle kluizen voldoen aan strenge veiligheidscategorie 4+ eisen. Daarnaast zijn de cold wallets ook verspreid over meerdere locaties. 

Zo zijn er nog meer maatregelen die Bitvavo hanteert zoals het gebruik maken van gecertificeerde datacenters met goede certificaten zoals ISO 9001, ISO 27001, ISO 27017, PCI DSS level 1, SOC 1-3. Ook worden werknemers gescreend en verricht Bitvavo nog meer activiteiten om de veiligheid te waarborgen.

Hieruit is dus wel te stellen dat Bitvavo op en top veilig is om je coins bij aan te kopen en te bewaren.

Welke coins kan je verhandelen op Bitvavo?

Zoals bovenaan in deze Bitvavo review staat aangeven kan je hier meer dan 50 coins aan- en verkopen. Dit zijn er eigenlijk te veel om op te noemen, maar de coins die een staking vergoeding geven vertonen een goed beeld van de totale coins die ze aanbieden.

Als je alle coins wil bekijken raad ik je aan om een account aan te maken en om eens rond te gaan kijken.

Mijn Bitvavo review en ervaring 2022

review

Bitvavo is voor mij een heel fijn platform wat heel gebruiksvriendelijk is. Met een paar drukken op de knop heb ik cryptomunten aangekocht via mijn telefoon. Alle cryptomunten waar ik interesse in heb kan ik daar kopen.

Echter de hele klein coins zijn daar niet echt te verkrijgen aangezien ze wel kwalitatief goede coins aan de man willen brengen wat ik ook begrijp. 

De kosten vind ik erg laag in vergelijking met andere brokers, want zo betaal je bij Litebit al gauw 1% transactiekosten en dat is minstens 4x zoveel als bij Bitvavo.

Daarnaast vind ik het fijn dat ik elk moment kan kijken naar de koers via mijn telefoon en kan ik gelijk zien wat dat gedaan heeft met mijn geïnvesteerde vermogen.

Op Bitvavo heb ik een hold positie wat dus een investering is, maar daarnaast ben ik ook trader en verhandel ik coins op korte termijn waar ik liever een ander platform voor gebruik.

Dit is namelijk Bybit. Mocht je zoeken naar een daytrade platform dan raad ik die aan. 

Als beginner is het echter noodzaak om eerst rustig te investeren en later pas te gaan daytraden. 

De klantenservice reageert binnen enkele uren op vragen en dat is vrij snel. Dit vind ik prettig omdat ik dan weet dat ik snel geholpen kan worden waar nodig.

Naar mijn mening is Bitvavo het makkelijkste platform die je kan gebruiken die daarnaast ook één van de goedkoopste is waar starters en professionals samen komen.

Voordelen van Bitvavo

 • Laagste tarieven van maximaal 0,25%.
 • Heel gebruiksvriendelijk met mobiele app.
 • Zowel te gebruiken als exchange of als broker.
 • Bestemd voor starters en professionals.
 • Duidelijk en fijn interface.
 • Je kan er veel verschillende coins aanschaffen en verhandelen.

Nadelen van Bitvavo

 • Je kan niet traden met leverage en/of futures (meer bestemd voor daytraden).
 • Je kan geen stop losses en take profits meegeven bij je order. Dit kan vaak ook alleen bij future exchanges als Bybit (bestemd voor daytraden).

Bitvavo review conclusie:

Logo

In deze Bitvavo review heb ik alles verteld over Bitvavo en wat mijn eigen ervaring daarmee is. Mocht je alsnog vragen hebben voel je dan vrij om ze te stellen, want ik beantwoord ze graag!

Al met al is Bitvavo de beste oplossing om crypto te kopen voor zowel beginners als ervaren crypto investeerders. Echter zal ik het voor korte termijn handelen niet aanraden, omdat daar betere platformen voor zijn gemaakt die zich puur daarop focussen.

Wanneer jij ook wil starten met het kopen van crypto aangezien het veel toekomstperspectief heeft dan mag ik jou via de onderstaande knop korting geven op je transactiekosten.

Sterker nog over de eerste €1000,- betaal je helemaal geen transactiekosten! Meld je dus hier GRATIS aan!

Start vandaag nog met het kopen van crypto zonder transactiekosten!

Start vandaag nog met het kopen van crypto op Bitvavo waar je met de onderstaande knop geen cent betaald over je eerste €1000,- aan transacties!

Ja Ik Wil Geld Verdienen Met Crypto!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *