Crypto kopen in Nederland? Hier kan je ze kopen voor de beste prijs!

Crypto kopen in Nederland is erg gemakkelijk en daarnaast zijn er ook een hoop verschillende aanbieders waar je gebruik van kan maken.

Crypto kopen nederland

De crypto industrie groeit erg snel en hierdoor groeit het aanbod van partijen waar je dit kan aanschaffen ook erg snel.

Daarom heb ik hier een artikel over gemaakt met daarin een overzicht van allerlei verschillende exchanges en brokers die jij kan gebruiken om crypto te kopen in Nederland.

Crypto kopen in Nederland? De beste mogelijkheden!

Crypto kopen Nederland

Er zijn veel verschillende brokers en exchanges waar wij in Nederland toegang tot hebben. Dit zijn zowel Nederlandse als buitenlandse. 

Hieronder heb ik verschillende brokers meegenomen die uit Nederland komen, maar ook uit het buitenland. 

Hierdoor kan je met het onderstaande overzicht zelf een juiste keuze maken welke voor jou het beste is om crypto te kopen in Nederland.

#1 Bitvavo

Bitvavo

Dit platform is een zeer gebruiksvriendelijk platform wat meer dan 175 verschillende coins aanbiedt. Bitvavo biedt niet alle coins aan, omdat ze de hele kleine coins en de “shit” coins achterwegen laten. Dit is namelijk allemaal wat geavanceerder.

Bitvavo is er dan ook voornamelijk voor de mensen die net beginnen met investeren in crypto en die makkelijk willen starten, maar ook voor de wat ervaren investeerders is het een zeer goed platform.

Je kan namelijk gebruik maken van Bitvavo als broker, maar ook als exchange. Zo kan je heel makkelijk euro’s omruilen naar bijvoorbeeld bitcoin en kan je ook gebruik maken van een geavanceerd interface met orderboeken, candles et cetera.

Tevens betaal je hier maximaal 0,25% handelskosten en is hierdoor ook nog eens zeer goedkoop.

Het is hier mogelijk om via IDeal, Bancontact, Creditcard en nog meer mogelijkheden om geld te storten. Daarnaast heb je een eigen beveiligde wallet op je account en is het niet per se nodig om een andere wallet te hebben.

Kortom Bitvavo is een gebruiksvriendelijke en goedkope broker/exchange waar je goedkoop bitcoin kan kopen.

Bitvavo heeft momenteel een leuke actie en als jij je via de onderstaande knop aanmeldt betaal je over de eerste €1000,- geen transactiekosten!

Zie ook mijn Bitvavo review.

#2 Coinmerce

Coinmerce is een Nederlands brokers bedrijf voor cryptocurrencies en hebben een hele handige app waar je deze kan aanschaffen.

Ze bieden momenteel meer dan 160 coins aan die je kan kopen in de app. Hierdoor is het aanbod groot genoeg om te starten met investeren in crypto’s.

Ook hebben zij een registratie bij de Nederlandse bank wat een goed en betrouwbaar teken is.

Daarnaast is het ook mogelijk om gebruik te maken van staking op dit platform en gebruik te maken van een trading bot. 

De fees zijn hier echter niet heel aangenaam. Zo hanteren ze een fee tussen de 0,4% en 2,5% per transactie. Dit vindt persoonlijk erg hoog. Je betaalt meer fees op altcoins dan op BTC. 

#3 Litebit

Litebit

Het derde platform is Litebit en kan je 53 cryptomunten verhandelen. Dit is dus ongeveer vergelijkbaar met dat van Bitvavo. Het platform kent veel gebruikers en is verkozen tot beste crypto broker van 2019 en 2020. 

Bij het kopen van cryptovaluta kan je deze veilig opslaan in de online wallet van Litebit.

De klantenservice is hier net als Bitvavo erg goed en er wordt veel hulpverleend als je vragen en/of problemen hebt.

Het voornaamste pluspunt van dit platform is dat het zeer gebruiksvriendelijk is en het heeft dus ook niet voor niks die prijs gewonnen. De aankopen kan je doen via IDeal, creditcard en er zijn nog andere mogelijkheden.

Dit platform is echter wel erg duur. Zij rekenen 1% transactiekosten voor Bitcoin en 2-5% voor altcoins. 

Ook zijn er nog kleine bedragen verbonden om geld te storten en op te nemen. Voor IDeal is dat 0,25 cent.

Kortom Litebit is een platform met veel erkenning en heeft hiervoor dus ook een prijs bemachtigd. Hierdoor is het platform één van de betrouwbaarste, maar daar betaal je dan ook voor en wat mij betreft te veel zelfs.

#4 BLOX

BLOX

BLOX is een crypto broker uit Nijmegen en heeft een zeer gebruiksvriendelijk platform waar je crypto mee kan aanschaffen in Nederland. 

De app die zij hebben gemaakt werkt erg handig en er is een groot aanbod van crypto’s. Daarnaast kan je door middel van de voucher “TEKEN” 10 euro te goed krijgen op je account (tijdelijk bruikbaar). 

Op Trustpilot heeft het platform een algemene beoordeling van 4,2 sterren uit 5 wat zeer goed is. Daarnaast hebben ze al meer dan 2200+ reviews.

Het belangrijkste is nog dat BLOX officiële registratie heeft bij de Nederlandse bank en het hierdoor aan de wet- en regelgeving voldoet.

Platformen die dit niet hebben lopen meer risico om geen crypto meer aan te mogen bieden in Nederland. Als gebruiker kan je hier dan ook mee in de knel komen.

De kosten die komen kijken bij BLOX zijn 1% voor het aan- en verkopen van crypto’s. Het opnemen van gels via IDEAL is gratis, maar via creditcard betaald je een toeslag van 1,5%.

#5 Bitcoin meester

Bij het Nederlandse Bitcoin meester bedrijf kan je meer dan 200 verschillende coins aanschaffen en hebben 4,2 sterren van de 5 uit meer dan 865+ reviews.

Bitcoin meester is erg makkelijk in gebruik en ondervindt niet vaak problemen, echter hebben zij wel een fee van 2% wat echt hoog is wat mij betreft. Dit levert wel echt een minpunt op voor deze broker.

#6 Bitmymoney

Bitmymoney is een fijn werkende app waar je sinds 2013 crypto’s kan aanschaffen. 

Het fijne aan dit platform is dat je een DCA kan opstarten waarbij de app elke keer op een vast moment (dagelijks, wekelijks, maandelijks) crypto voor je aan kan kopen.

Hierdoor kan je een DCA opstarten zonder dat je er zelf naar om hoeft te kijken. 

Ook deze broker is geregistreerd bij de Nederlandse bank en voldoet ook aan de wet- en regelgeving. Echter hanteren zij wel een fee van 1% plus 45 cent per IDEAL-transactie. Ook dit platform is dus niet het goedkoopst, maar wel erg fijn in gebruik.

#7 Coinbase

Coinbase

Last but not least Coinbase. De grootse Amerikaanse broker die in Nederland ook beschikbaar is om crypto te kopen. 

Dit bedrijf is vele malen groter dan alle andere bedrijven hierboven. Daarnaast is Coinbase beursgenoteerd en kan je er zelfs aandelen van kopen. Zij verdienen immers geld op de transactiekosten van mensen en niet per se op de crypto waarde.

De fees op het platform zijn ook hier vrij hoog namelijk 1,49% per transactie en je betaald ook opneemkosten van 15 cent wanneer je je geld opneemt. 

Daarnaast wanneer je besluit om met credicard te betalen kost het je nog eens 3,99% extra.

Kortom een dure broker, maar wel een erg groot, betrouwbaar en fijn werkend.

Hoe zit het met verschil in prijzen per broker/exchange?

Het is je wellicht opgevallen dat brokers niet altijd precies dezelfde prijzen hebben voor een bepaalde crypto. Het kan zoals in het geval van BTC een paar euro schelen per hele coin. 

Uit ervaring is Bitvavo het meest scherp geprijsd met zowel fees als het bedrag dat wordt gevraagd per coin.

Een broker verdiend immers geld met het verschil tussen de inkoop en verkoop van een coin en transactiekosten. Het eerste kan leiden tot vervelende onderliggende kosten.

Bij Bitvavo betaal je meestal het minst in beide kosten. Hierdoor zal ik deze ook het meest aanraden.

Welke moet ik nou kiezen?

Zoals hierboven als omschreven zijn er twee soorten kosten waar brokers geld op verdienen. 

Bitvavo is hierin het goedkoopst en is de grootse crypto aanbieder van Nederland. Daarnaast beschikken zo over een registratie van de Nederlandse bank waardoor ze aan de juiste wet- en regelgeving voldoen. 

Ook hebben zij aangekondigd dat je bij hen crypto kan stallen en €100.000 euro risico vrij kan laten staan bij hen. Net als bij banken bieden zij een soort depositogarantiestelsel aan voor de crypto wereld. 

Ook kan je Bitvavo gebruiken als exchange en dit is een wat geavanceerde manier op crypto aan te schaffen en is bedoeld om te handelen. 

Het is dus mogelijk om via Bitvavo te gaan handelen als een daytrader. Echter kan je daar naar mijn menig beter een Bybit voor gebruiken aangezien daar de kosten nog beter zijn wanneer je het hebt over trading en laverge is daar toepasbaar. Zie hiervoor ook mijn Bybit review.

Crypto tips

Crypto kopen nederland

Wanneer je net begint met het kopen van crypto in Nederland heb ik een aantal tips voor je die goed van pas komen.

DCA

Wanneer je net begint met het investeren in crypto is het aan te raden om te starten met DCA. 

Hierbij koop je op een structurele basis een vast bedrag crypto aan. Wanneer je bijvoorbeeld een baan hebt en je houdt €200,- per maand over kan je ervoor kiezen op elke week €50,- aan crypto te kopen of aan het eind van elke maand €200,-.

Op lange termijn is dit altijd een goed werkende strategie geweest en koop je altijd een eerlijke en dus een gemiddelde prijs.

Het kopen van bodems is erg moeilijk en niemand weet waar de bodem ligt. Dit is altijd pas achteraf te confirmeren. Hierdoor is het voor een beginner beter om te staren met een DCA.

Daarnaast werkt dit ook beter als je elke maand een stukje wil investeren, omdat je geld van je salaris overhoudt waarmee je aan de slag kan.

Spreid in meerdere coins


De tweede tip is dat je nooit al je geld in 1 crypto moet leggen. Hierdoor loop je onnodig veel risico. Hoe goed het project ook is het kan alsnog gebeuren dat er externe factoren ontstaan die de das omdoen van het project.

Daarnaast is crypto nog jong en kan er nog wel eens wat fout gaan bij een project. 

Spreiding is hierdoor key om je vermogen te beschermen en een gemiddeld rendementen te behalen van die verschillende crypto’s 

Doe onderzoek

Als derde tip is het belangrijk dat je weet wat je koopt en hierdoor is het enorm belangrijk dat je eerst onderzoek doet naar een coin voordat je instapt.

Zo wil je weten welk probleem het project oplost en vindt jij de oplossing goed en dient dat probleem ook echt opgelost te worden met blockchain technologie. 

Daarnaast is het belangrijk om te weten wie de bouwers zijn van het project en de ontwikkelaars. Hebben zij een relevante achtergrond en beschikken zij de skills om het tot een succes te brengen.

Ook de following op social media en de communicatie naar de community is van groot belang. 

Onderzoek bovenstaande aspecten grondig voordat je investeert!

Buy the dip

Het kopen van coins kan je het beste doen op rode dagen. Dit klinkt heel logisch, want het is dan goedkoper dan een dag eerder, maar veel mensen kopen vaak op groen en dat is de grootse fout die je kan maken.

Om winst te maken moet je op rood kopen en op groen verkopen anders kan je moeilijk winst maken. Echter is deze tip meer voor de traders dan voor personen die aan DCA doen, want dan koop je toch voor de lange termijn en koop je op vaste momenten. 

Zet niet alleen je geld in altcoins

De laatste tip die ik meer wil geven is dat je niet alleen je geld in altcoins moet stoppen.

Ik begrijp dat je hier het meeste rendement kan maken, maar dit is een zeer jonge markt en de meeste altcoins bestaan net een paar jaar op niet eens een jaar waardoor het erg risicovol is.

Om wat stabiliteit aan te brengen in je crypto portfolio is het aan te raden om altijd een stukje BTC en ETH in je porto op te nemen. Dit zijn coins die hebben zich al jarenlang bewezen en bieden op lange termijn nog steeds absurde rendement wanneer je het vergelijkt met aandelen.

Maak dus een juiste spreiding van coins in de portfolio en neem ook wat “big boys” mee in je portfolio voor wat meer zekerheid en stabiliteit. Een goede fundering is immers belangrijk om vervolgens daarop te gaan bouwen!

Bekijk ook mijn artikelen over:

  1. Beste cryptomunten
  2. Goedkope cryptomunten
  3. Welke crypto kopen
Start vandaag nog jouw weg naar financiële onafhankelijkheid door crypto!

Patrick Suiker en Derek Westra van allesovercrypto.nl bieden een GRATIS webinar aan waarin ze jou alles vertellen over hoe jij vandaag nog geld kan verdienen met crypto! Daarnaast maken ze coins bekend die 100 keer over de kop kunnen gaan in prijs!

Ja Ik Wil Geld Verdienen Met Crypto!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *