Daytraden voor beginners: Hoe word je succesvol in 2023?

Daytraden voor beginners

Daytraden voor beginners kan een uitdagende en overweldigende ervaring zijn. Het vereist een goed begrip van de financiële markten en het vermogen om snelle beslissingen te nemen gebaseerd op veranderende omstandigheden. In dit artikel zullen we de basisbeginselen van daytraden bespreken en enkele tips geven voor beginners om succesvol te zijn in deze snel veranderende wereld.

Wat is daytraden?

Daytraden is het kopen en verkopen van financiële instrumenten, zoals aandelen, valuta, grondstoffen en obligaties, binnen dezelfde handelsdag. Daytraders zoeken naar korte termijn prijsbewegingen en proberen deze te benutten door middel van het snel kopen en verkopen van financiële instrumenten. Het doel van daytraden is om winst te maken op de korte termijn, in plaats van het bouwen van langetermijn investeringen.

Waarom starten met daytraden?

Daytraden voor beginners

Er zijn verschillende redenen waarom mensen besluiten om te beginnen met daytraden. Hieronder geef ik drie mogelijke redenen die mensen zouden kunnen hebben om te beginnen met daytraden.

Ten eerste stelt het je in staat om een actief inkomen te verdienen door gebruik te maken van schommelingen in de financiële markten. In tegenstelling tot beleggen, waarbij je geld belegt voor de lange termijn en je mogelijk niet zult zien terugverdienen voor een aantal jaren, biedt daytrading je de mogelijkheid om snel geld te verdienen door gebruik te maken van korte termijn bewegingen in de markt. Dit kan je een stabiel en flexibel inkomen bieden, wat vooral handig kan zijn als je op zoek bent naar een manier om geld te verdienen naast je baan of als je op zoek bent naar een nieuwe carrière.

Ten tweede kan daytraden een manier zijn om meer controle te krijgen over je financiële toekomst. In plaats van te vertrouwen op een beleggingsadviseur of te wachten tot je pensioen om geld te verdienen, kun je als daytrader zelf beslissingen nemen over hoe en wanneer je geld gaat beleggen. Dit kan een gevoel van vrijheid en autonomie geven.

Ten derde is dat het je de mogelijkheid biedt om je financiële kennis en vaardigheden te verbeteren. Door constant te leren over de financiële markten en te blijven bijhouden van economische gebeurtenissen, kun je beter in staat zijn om goede beslissingen te nemen over wanneer je moet kopen en verkopen. Dit kan je helpen om je geld beter te beheren en je financiële doelen te bereiken. Bovendien kan het leren over de financiële markten en het nemen van verantwoordelijkheid voor je eigen beleggingsbeslissingen je ook een gevoel van voldoening geven en je helpen om meer controle te hebben over je financiële toekomst.

Als laatst biedt daytraden jou de flexibiliteit om je eigen werktijden te bepalen en op je eigen voorwaarden te werken. In tegenstelling tot een traditionele 9-tot-5 baan, kun je als daytrader werken wanneer het jou het beste uitkomt en je kunt zelfs vanaf elke locatie ter wereld werken, zolang je maar toegang hebt tot een internetverbinding. Dit kan je helpen om een betere work-life balance te behouden en je meer tijd te geven om te doen wat je leuk vindt. Bovendien kan het werken als daytrader je ook financiële vrijheid bieden, omdat je niet langer afhankelijk bent van een vast inkomen en je je eigen toekomst kunt bepalen.

Welke daytrade strategieën zijn er voor beginners?

Traden met indicatoren is een veelgebruikte techniek waarbij handelaren gebruik maken van specifieke statistieken en formules om patronen en trends in de markt te identificeren. Deze indicatoren kunnen worden gebruikt om voorspellingen te doen over de toekomstige prijsbewegingen van een bepaald instrument, zoals aandelen of valuta.

Er zijn veel verschillende soorten indicatoren die handelaren kunnen gebruiken, elk met hun eigen unieke kenmerken en doelen. Sommige voorbeelden van populaire indicatoren zijn de Moving Average, de Relative Strength Index (RSI) en de Bollinger Bands. De Moving Average geeft de gemiddelde waarde van een instrument over een bepaalde periode weer, terwijl de RSI een momentum-indicator is die wordt gebruikt om overkopen of oververkopen te identificeren. Bollinger Bands daarentegen zijn een soort banden die worden gebruikt om de volatiliteit van een instrument te meten.

Naar mijn mening is dit niet de beste manier aangezien indicatoren in principe tolks zijn van wat de prijs doet en een tolk praat pas nadat de prijs heeft gesproken en hierdoor ben je eigenlijk altijd later dan iemand die op puur naakte prijsactie trade zonder indicatoren.

De tweede methode is dan ook traden zonder indicatoren. Traden op basis van alleen kale prijsactie betekent dat handelaren alleen gebruik maken van de historische prijsbewegingen van een instrument om hun handelsbeslissingen te nemen. 

De voordelen van het traden op basis van alleen kale prijsactie zijn dat het een eenvoudige en effectieve manier is om inzicht te krijgen in de markt. Door alleen naar de prijs te kijken, kunnen handelaren zien hoe kopers en verkopers zich gedragen en kunnen zij hun handelsbeslissingen daarop afstemmen. Bovendien kan het helpen om emotionele beslissingen te voorkomen, aangezien handelaren alleen reageren op wat zij zien in de markt en niet op hun eigen gevoelens of meningen. Je kijkt hiervoor naar structuren van prijs, support en resistance, liquiditeit, supply en demand en meer. Ook zijn er traders die handelen op basis van patronen las head-and-shoulders, triangles, cup and handles en meer. Echter worden deze patronen gevormt door prijsactie dus als je dat begrijpt dan snap je de onderliggende bewegingen.

Waar kan je daytraden voor beginners?

Trading

Er zijn verschillende plekken waar je kan daytraden als beginner hieronder heb ik dan ook de beste exchanges op een rijtje gezet, want je trade bij een exchange niet bij een broker. Het zijn crypto exchanges en de onderste is voor aandelen.

Allereerst Bitvavo, dit is het beste cryptohandelplatformen in Nederland, biedt het een gebruiksvriendelijke interface, zeer lage fees en uitstekende beveiliging en een breed scala aan handelsmogelijkheden. Bovendien, als Nederlands platform, voldoet aan de strenge regelgeving van het land, wat betekent dat gebruikers er zeker van kunnen zijn dat hun fondsen veilig zijn. Kortom, als u op zoek bent naar een betrouwbare en gebruiksvriendelijke cryptohandeloplossing, is Bitvavo exchange wellicht een goede keuze. Meld je hieronder aan als je over de eerste €1000,- geen transactiekosten wil betalen.

Ten tweede, Binance exchange is een van de grootste en meest populaire cryptocurrency-uitwisselingen ter wereld. Het biedt gebruikers de mogelijkheid om een breed scala aan cryptocurrencies te kopen en verkopen, waaronder populaire munten zoals Bitcoin, Ethereum en Litecoin. Een van de voordelen van Binance is dat het een gebruiksvriendelijke interface biedt, zodat zowel beginners als ervaren handelaren gemakkelijk kunnen handelen op het platform. Bovendien biedt Binance ook lage transactiekosten, wat betekent dat handelaren meer winst kunnen behalen uit hun transacties. Kortom, als je op zoek bent naar een veelzijdige en gebruiksvriendelijke cryptocurrency-uitwisseling, is Binance wellicht een goede keuze. Meld je hieronder aan als je korting wil op je fees!

Ten derde Bybit, dit is een leverage exchange, wat betekent dat het handelaren de mogelijkheid biedt om met behulp van hefboomwerking te handelen in cryptocurrencies. Dit betekent dat handelaren kleine stortingen kunnen doen en toch in staat zijn om grote posities in te nemen, wat hen in staat stelt om meer winst te behalen uit hun transacties. Bybit biedt ook een gebruiksvriendelijke interface en uitstekende beveiliging, wat betekent dat handelaren zich geen zorgen hoeven te maken over de veiligheid van hun fondsen. Kortom, als je op zoek bent naar een platform waarmee u kunt profiteren van de voordelen van hefboomwerking in cryptocurrency, is Bybit een goede keuze. Meld je hieronder aan als je korting wil op je fees!

Als laatst kan je voor aandelen DEGIRO gebruiken om aandelen op te verhandelen tegen kage kosten. Echter is handelen in aandelen duurder dan crypto’s, maar er zij groepen mensen die dat fijner vinden. DEGIRO is een gebruiksvriendelijke en een totaal platform voor het handelen in aandelen. Je kan je hier aanmelden met een leuk extraatje!

Wat is het verschil tussen leverage en non-leverage trading?

Voor beginnende daytraders is het belangerijk om dit verschil goed te kennen. Leverage trading is een vorm van handel waarbij handelaren gebruik maken van geleend geld van een broker om grotere posities te kopen dan wat zij zelf hebben. Dit kan leiden tot hogere winsten, maar ook tot grotere verliezen. Non-leverage trading daarentegen, betekent dat handelaren alleen handelen met het geld dat zij zelf hebben en dus geen geleend geld gebruiken.

De belangrijkste verschillen tussen leverage en non-leverage trading zijn de risico’s en de mogelijke winsten. Doordat handelaren bij leverage trading gebruik maken van geleend geld, kunnen zij grotere posities innemen en dus potentieel grotere winsten behalen. Aan de andere kant betekent dit ook dat zij grotere verliezen kunnen oplopen als de markt tegen hen beweegt. Bij non-leverage trading zijn de risico’s en mogelijke winsten beperkter omdat handelaren alleen met hun eigen geld handelen.

Conclusie: daytraden voor beginners:

Daytraden voor beginners

Met daytraden voor beginners dien je eerst een programma te hebben waar je op gaat charten zoals Tradingview. Vervolgens dien je je aan te melden bij 1 van de bovenstaande exchanges afhankelijk van je voorkeuren en behoeftes. Daarna die je te oefenen met een tradingstrategie. Ik zou je aanraden om prijsactie te gaan begrijpen en op basis van pure prijsactie te gaan traden. Om prijsactie te begrijpen en te leren hoe je hierop trade raad ik je aan om de onderstaande te bekijken waar de gehele strategie van A tot Z wordt uitgelegd en je hiermee prijsactie echt gaat begrijpen je kan beginnen met je trading carrière. 

Start vandaag nog met jouw carrière als trader op basis van pure prijsactie!

Ontdek met de onderstaande knop de strategie die jou verder gaat helpen om een prijsactie trader te worden en winstgevende te worden in het traden!

Ja Ik Wil Geld Verdienen Met Crypto!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *