E-commerce bedrijf starten? Op deze manieren kan het!

E-commerce bedrijf starten

Wil jij een e-commerce bedrijf starten, maar weet je nog niet wat je exact wil doen? Dan ben je hier op het juiste adres! 

Er is een enorme trend te zien in het groeiende aantal jonge e-commerce ondernemers. Steeds meer jonge mensen willen gaan ondernemen. 

Het wordt daarnaast ook steeds toegankelijker om te beginnen met ondernemen, omdat er steeds meer informatie beschikbaar is op het internet.

In dit artikel stel ik de mogelijkheden om een e-commerce bedrijf te starten ter sprake. Lees dus vooral verder als jij online geld wil gaan verdienen doormiddel van e-commerce!

Wat is e-commerce?

Allereerst leg ik de definitie uit van e-commerce, omdat daar soms toch wel het een en ander over getwijfeld wordt.

E-commerce is eigenlijk het geheel aan commerciële activiteiten die uitgevoerd worden via het internet. Je kan het dus zien als een onlinehandel.

Met e-commerce wordt er dus handel online gedreven. Een goed voorbeeld hiervan is Bol.com. Dit is het grootste e-commerce platform van Nederland.

Bezoekers bekijken, bestellen en betalen de producten op Bol.com online en vervolgens wordt het pakketje bij de consument thuisbezorgt.

De consument hoeft er dus niet de deur voor uit.

De manieren om een e-commerce bedrijf te starten

Goed, je leest dit artikel natuurlijk om manieren te vinden om een e-commerce bedrijf te starten. 

Hieronder heb ik een rijtje gemaakt met mogelijkheden om een e-commerce bedrijf te straten.

Bij deze mogelijkheden vind je wat het is, hoe je kan starten en de voordelen en nadelen.

Affiliate marketing

De eerste in het rijtje om een e-commerce bedrijf te starten is affiliate marketing.  

Affiliate marketing is na mijn mening een erg interessant businessmodel. Dit zal je na het lezen van het geschreven artikel hieronder ook gaan begrijpen.

Affiliate marketing

Wat is affiliate marketing en hoe pas je het toe?

Affiliate marketing is kort gezegd het promoten van andermans producten tegen commissiebasis.

Affiliate marketing is toe te passen met een eigen website, Instagram, Facebook en andere sociale mediakanalen.

Als affiliate kies je een product uit bij een affiliate netwerk om te promoten. Voorbeelden van affiliate netwerken zijn Paypro, Daisycon en Tradetracker. Het is overigens gratis om je hiervoor aan te melden.

Producten die je als affiliate kan promoten zijn bijvoorbeeld boeken, auto’s, energiecontracten, kleding, laptops, meubels en nog veel meer. Je kan eigenlijk vrijwel alles promoten als affiliate. Er zit dus altijd wel iets bij wat jij leuk vindt!

Eenmaal een product gekozen te hebben dan kan je een eigen persoonlijke affiliate link ophalen. Dit is een link waarin bijvoorbeeld jouw persoonlijke code staat zodat het affiliate netwerk kan zien van welke affiliate te sale afkomstig is.

De producten die je hebt gekozen om te promoten kan je gaan promoten via bijvoorbeeld een eigen website. Op die website kan je bloggen over de producten en over onderwerpen die er mee te maken hebben.

Door het bloggen ga je bezoekers naar je website trekken via Google. Je maakt dan gebruik van gratis verkeer. Dit wordt ook wel organisch verkeer genoemd. 

De bezoekers kunnen vervolgens via jouw affiliate link het product kopen wat jij promoot en hier krijg je vervolgens commissie voor!

Commissies die je zult ontvangen kunnen erg verschillen. Zo geeft Bol.com slechts 8% terwijl de hierboven genoemde affiliate netwerken tot wel 50% of zelfs hoger uitkeren!

Naast het promoten van producten is het ook mogelijk om leads binnen te halen. Dit is voornamelijk bij Daisycon en Tradetracker het geval. Je kan voor een lead €5,- krijgen, maar je kan ook €50,- voor een lead ontvangen.

Er is dan nog niks verkocht en je ontvangt al geld puur omdat je een persoon hebt doorverwezen naar een bedrijf.

Om een website te beginnen heb je alleen en domeinnaam en een webhosting nodig. Dit kan je eenvoudig aanschaffen bij een betrouwbare hosting partner namelijk Neostrada. Daarnaast zijn zij ook erg goedkoop en heb je voor een paar tientjes je website voor een heel jaar online staan.

Zoals eerder vernoemd is het ook mogelijk om via Instagram of Facebook te beginnen met affiliate marketing.

De bedoeling is dan om een bepaalde niche te kiezen waarin je actief wilt zijn en die dicht bij je ligt.

Vervolgens ga je waardevolle berichten plaatsen over de producten die jij promoot en over bijbehorende onderwerpen. 

In de berichten kan je voornamelijk informatie geven, feitjes en leuke weetjes. Zo probeer je dan een volgers bestand op te bouwen en aan hun kan je dan de producten promoten. Dit kan je doen door de je affiliate links in de bio te plaatsen of in berichten/verhalen.

Je kan er ook voor kiezen om betaalde advertenties op Facebook en Instagram te plaatsen met daarin jouw affiliate link om zo veel mensen te bereiken.

Daarnaast is het ook mogelijk om een review kanaal te starteen via o.a. YouTube en in beschrijving kan je de kijkers doorverwijzen naar het product met jouw affiliate link.

Voordelen van affiliate marketing

Je hoeft geen eigen producten in te kopen

Je hebt geen eigen voorraad

Je hoeft geen klantenservice

Je hoeft geen pakketjes te versturen

Je hebt geen last van retourtjes

Je hebt weinig startkapitaal nodig

Je kan locatie onafhankelijk werken

Het is een lange termijnstrategie: je bouwt echt iets op voor de lange termijn wat in de toekomst dus ook voor een passief inkomen kan zorgen.

Nadelen van affiliate marketing

Het kan even duren voordat je je eerste commissie gaat verdienen. Dit kan natuurlijk enorm verschillen de een doet er 2 weken over en de ander 3 maanden. Zo heeft een website bijvoorbeeld tijd nodig om te gaan ranken in Google.

Je werkt meestal alleen

Je inkomsten variëren

Meer informatie over affiliate marketing

Ben jij nou enthousiast geworden over affiliate marketing? Bekijk dan de GRATIS videotraining van Jacko Meijaard over affiliate marketing. Jacko zit als 10 jaar in het vak en verdiend letterlijk duizenden euro’s per dag!

Voor meer informatie over affiliate marketing lees dan:

Wat is affiliate marketing?

Beginnen met affiliate marketing? Dit zijn de 6 manieren om te beginnen met affiliate marketing.

Affiliate marketing website maken? Met dit stappenplan maak je een winstgevende affiliate website!

Geld verdienen met affiliate marketing? Volg dit concrete en simpele stappenplan!

Dropshipping

Als tweede manier om een e-commerce bedrijf te starten staat er in dit lijstje dropshipping. 

Wat is dropshipping?

Dropshipping houdt eigenlijk in dat je producten gaat verkopen via een webshop zonder dat jij beschikt over een eigen voorraad.

Wanneer een bezoeker een bestelling plaatst op jouw webshop dan komt de order bij jou terecht als webshophouder. Deze order stuur je regelrecht door naar je leverancier. Deze leverancier stuurt vervolgens het pakketje rechtstreeks naar de consument.

Als dropshipper kan je producten goedkoper aanbieden dan de meeste retailers, omdat er simpelweg minder schakels zitten in de bedrijfskolom en je hebt geen opslagkosten en geen huurkosten van een fysiek winkelpand.

Als dropshipper is het mogelijk om via Aliexpress of Alibaba vanuit de fabrikant direct naar de consument te versturen. Minder tussenpersonen/schakels kunnen er bijna niet zijn.

Hoe start je met dropshipping?

Je kan starten met dropshipping door een webshop te maken met Shopify. Ik raad je ook aan om Shopify te gebruiken, omdat dit toch wel de nummer 1 webwinkel software is wereldwijd.

Vervolgens kan je kiezen of je een general store of een niche store wilt. Een general store is een webshop met van alles ne nog wat dat je wilt verkopen en een niche store is een webwinkel in een specifieke niche.

Mijn voorkeur gaat uit naar een specifieke niche store, omdat je dan een specifieke doelgroep hebt.

Eenmaal een niche gekozen dan kan je op o.a. Aliexpress producten gaan zoeken die met jouw niche te maken heeft. Je zou in principe met een paar klikken de gehele Aliexpress advertentie kunnen kopiëren en op je webshop zetten.

Echter is dit geen goed plan voor op lange termijn. Het is namelijk veel verstandiger om een brand (merk) op te bouwen.

Wanneer je echt een brand opbouwt dan kan je echt gaan groeien en kan je lang voorbestaan als dropshipper.

Eenmaal een product gevonden dan kan je het product op je webshop aanbieden. Vervolgens is het de noodzaak om bezoekers naar de webshop te krijgen om verkopen te genereren. 

Dit kan je op een gratis en/of een betaalde manier doen.

De gratis manier is bloggen over de producten die op je webshop staan en de onderwerpen die daarbij horen. Door te bloggen ga je gevonden worden in de zoekmachine van Google. 

Bloggen is een langetermijnstrategie en daarmee bouw je echt aan een webshop die te vinden zal worden in de zoekresultaten van Google.

Een hoge rang in Google kan je eigenlijk zien als een digitaal stuk vastgoed in een winkelstraat.

In je blog kan je de lezer aansporen om over te gaan tot een aankoop van je product.

Nu het organische verkeer is uitgelegd komen we bij het volgende punt aan namelijk betaalt verkeer genereren naar je webshop.

Dit betaalde verkeer wordt gegenereerd via advertenties. Er wordt dan voornamelijk geadverteerd via Facebook ads, Instagram ads en via Google SEA (search engine advertising).

Via Instagram en Facebook kan je gemakkelijk je doelgroep targetten. Je kan targetten op woonplaats, interesses, woonsituatie en nog veel meer.

Hierdoor is het dus mogelijk om zeer gedetailleerd te adverteren. Hoe gedetailleerder je kan targetten des te goedkoper het adverteren wordt en hoe hoger je conversie komt te worden.

Met SEA is het mogelijk om te targetten op een bepaalde zoekterm. Wanneer je hier dus logisch over nadenkt kan je hier heel slim gebruik van maken.

Zo kan je dus targetten op zoekwoorden die eigenlijk al aangegeven dat de persoon een aankoop wil gaan doen.

Voor SEA betaal je ook alleen als iemand op je advertentie klikt en niet per weergave. Bij Facebook en Instagram ads kan je zowel van cost per view als cost per click gebruik maken.

Voordelen dropshipping

Je hebt geen voorraden 

Je hebt geen magazijn nodig

Je kan echt een brand opbouwen met je webshop (lange termijn startegie)

Het heeft een lage instapdrempel

Je hebt weinig startkapitaal nodig

Je kan locatie onafhankelijk werken

Nadelen dropshipping

Je inkomsten variëren

Je werkt meestal alleen als je een eigen webshop hebt

Als webshop eigenaar ben je verantwoordelijk voor het pakketje tot aan de deur bij de klant

Goede leveranciers vinden kan lastig zijn als je net begint

Je moet rekening houden met eventuele keurmerken die in NL verplicht zijn

Je krijgt te maken met klantenservice

Meer informatie over dropshipping

Denk je nou dat dropshipping wat voor jou is? Bekijk dan of de dropshipping academy wat voor jouw is en neem een daar een kijkje.

Hier laat een van de beste dropshippers van Nederland namelijk Joshua Kaats jou zien hoe je stap voor stap een succesvolle dropshipping business op kan zetten.

Ook kan je het GRATIS e-book downloaden om te starten met dropshipping!

Wil je meer weten over dropshipping bekijk dan de volgende artikelen:

Beginnen met dropshipping? Volg dit volledige stappenplan!

Dropshipping webshop maken? Het volledige stappenplan!

Dropshipping producten die ideaal zijn voor je webshop!

Verkopen via Bol.com

Als laatst in dit rijtje komen we aan bij verkopen via Bol.com. Deze manier van online ondernemen is erg populair en aan de trend te zien zal deze alleen nog maar verder groeien.

Wat is verkopen via Bol.com?

Het verkopen via Bol.com is een vorm van e-commerce waarmee je producten namens jouw bedrijf op het platform van Bol.com verkoopt.

Bol.com is het grootste e-commerce platform in Nederland en daarom is het erg handig om hier gebruik van te maken. Ze hebben immers een hele goede naam en dagelijks gaan er duizenden pakketje daar de deur uit.

Hoe kan je starten met verkopen via Bol.com?

Om te straten met verkopen via Bol.com moet je als eerst een KVK-nummer hebben. Dit is een verplichting die Bol.com stelt. Het verkrijgen van een KVK-nummer is erg eenvoudig en hoe je dat doet is te vinden op de KVK-website.

Eenmaal ingeschreven bij de KVK dan kan je gaan speuren naar producten die je wilt verkopen. Om goede producten te vinden raad ik je aan om de video hier beneden te bekijken.

Wanneer je een product hebt kunnen vinden die je wilt gaan verkopen dan is het noodzaak om een leverancier te benaderen. Voor de goedkoopste leveranciers kan je het best zoeken op Aliexpress en Alibaba. 

Tevens zijn hier ook fabrikanten te vinden waardoor je het product bij de fabriek al kan inkopen en dit kan zorgen voor een hele lage inkoopprijs. De uitleg hiervoor staat ook onder het kopje dropshipping.

Voor het inkopen van producten van Alibaba of Aliexpress raad ik je aan om het filmpje hieronder te bekijken.

Nu je de producten hebt ingekocht bij een leverancier kan je de producten aanbieden op Bol.com.

Je maakt dan een advertentie met daarbij kwalitatief goede foto’s van het product waar bijvoorbeeld ook afmetingen op staan.

Je verzint een goede pakkende titel waar je zoveel mogelijk informatie neerzet over het product.

Daarnaast is het ook van belang om een goede productomschrijving te maken. Deze maak je uitgebreid en je vertelt alles over het product wat je weet. Vermeld ook alle specificaties zoals afmetingen, kleur enzovoorts.

Wanneer de advertenties staat dan hoef je er vervolgens niks meer aan te doen, omdat Bol.com jouw advertentie zal tonen aan bezoekers.

Als een product door een bezoeker van Bol.com besteld wordt dan kan je er voor kiezen op de producten vanuit je eigen huis te versturen, maar je kan er ook voor kiezen om je producten bij het magazijn van Bol.com neer te leggen en dat zij het vervolgens verzenden.

Persoonlijk zou ik kiezen voor het tweede ook al vraagt Bol.com hier wel een vergoeding voor. Het is gewoon een stuk makkelijker en haalt toch een zorgen bij je weg. 

Een ander voordeel is dat Bol het product dan binnen 1 dag levert bij de klant. Dit zal waarschijnlijk niet het geval zij als je echt vanuit je eigen huis verstuurd.

Verkopen via Bol.com

Voordelen verkopen via Bol.com

Je hebt geen klantenservice, want dit doet Bol.com voor jou

Je kan de verzending door Bol.com laten doen

Bol.com is een enorm platform met dagelijks duizenden bezoekers die jouw product zullen zien

Bol.com hanteert lage verkoopkosten

Je hebt toegang tot de bol-product targetting, statistieken en klanteninformatie

Je kan locatie onafhankelijk werken

Je profiteert van marketingactiviteiten

Je betaalt Bol alleen een vergoeding als er wat verkocht is

Bol.com beschikt over een zeer vriendelijke SEO waardoor je in Google zal scoren

Je hebt geen eigen webshop nodig

Nadelen verkopen via Bol.com

Je hebt wel een startkapitaal nodig om de producten in te kopen

Het vinden van goede leveranciers kan lastig zijn als je net begint

Bol.com hanteert een strikt beleid met regels waar de verkoper zich aan moet houden

Meer informatie over verkopen via Bol.com

Ik heb zojuist verteld over de derde manier om een e-commerce bedrijf te starten. Ben jij nou geïnteresseerd geraakt in het onderwerp verkopen via Bol.com? Bekijk dan de GRATIS videotraining van Jia Ruan. 

Vele zullen Jia al wel kennen van zijn advertenties waar je meestal niet op zit te wachten, maar Jia beschikt wel over een hoop kennis en ervaring waarvan je een hoop kan leren.

Bekijk dus vooral de gratis training je hebt immers niks te verliezen en alles te winnen!

Voor meer informatie over verkopen via Bol.com raad ik je aan om het volgende artikel te lezen:

Hoe werkt verkopen via Bol.com? – De beginnersgids!

Start vandaag nog met je eigen e-commerce bedrijf!

Ik heb je in dit artikel 3 manieren uitgelegd hoe je je eigen e-commerce bedrijf kan starten. 

Hopelijk heb ik je een goed beeld kunnen geven van de 3 vormen om een e-commerce bedrijf te starten. 

Om meer informatie te verzamelen over één of meerdere van de 3 manieren dan raad ik je aan om mijn andere artikelen te bekijken en je aan te melden voor de GRATIS trainingen.

Hier wordt er nog meer uitgelegd over hoe je kan gaan starten en hoe je er succesvol mee kan gaan worden. 

Ik wens je veel succes toe met het opstarten van je eigen e-commerce bedrijf!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *