Eigen bedrijf starten zonder geld? Dit zijn de #7 belachelijk makkelijke manieren!

Eigen bedrijf starten zonder geld.

Een eigen bedrijf starten zonder geld is dat oprecht mogelijk? Eigenlijk niet. Je hebt altijd wel iets van geld nodig om een bedrijf te kunnen starten.

Zo kost een inschrijving bij de KVK €50,- zonder dat je ook nog maar iets hebt gedaan. Echter zijn er tegenwoordig mooie businessmodellen waarmee je met slechts een paar tientjes als een eigen bedrijf kan starten.

Internet maakt het mogelijk om met weinig geld een business te bouwen, maar een eigen bedrijf starten zonder geld is niet mogelijk. 

Daarom heb ik in dit blog artikel 7 businessmodellen meegenomen waardoor je met slechts een paar tientjes al geld kan verdienen vanaf je laptop!

Eigen bedrijf starten zonder geld: is dat echt mogelijk?

Eigen bedrijf starten zonder geld.

Zoals hierboven al aangegeven is het niet mogelijk om met €0,- een eigen bedrijf te starten, want je hebt altijd wel iets van geld nodig.

Echter maakt internet het vandaag de dag mogelijk om met slechts een paar tientjes al je eigen bedrijf te runnen. Je kan dus voor vrijwel niks je eigen bedrijf starten.

Wel dien je ook rekening te houden met het aanschaffen van bijvoorbeeld een laptop die je nodig hebt om mee te werken en een inschrijving bij de KVK. Hierdoor kan je nooit een bedrijf starten zonder geld.

Mogelijkheden eigen bedrijf starten zonder geld of weinig geld

Hieronder heb ik een lijst gemaakt met mogelijkheden hoe jij een eigen bedrijf kan starten zonder geld of vrijwel niks.

De manieren lopen erg uiteen waardoor er voor iedereen wel wat tussen zit!

#1 Affiliate marketing

Affiliate-marketing

De eerste in deze lijst is affiliate marketing. Dit houdt in dan je producten promoot van bedrijven in ruil voor een commissie. Je hebt zelf dus geen producten nodig.

Je kan deze producten promoten door middel van sociale media, blogs op een website of via advertenties.

Wanneer je je aanmeldt bij een affiliate netwerk als Paypro en Daisycon dan kan je daar producten kiezen om te promoten.

Je krijgt hier vervolgens een affiliate link wat een persoonlijke link is met een code erin waardoor het bedrijf kan zien dat iemand via jouw link iets heeft gekocht.

Vervolgens krijg jij dan je commissie uitbetaald en het enige wat jij moet doen is het verkrijgen van zoveel mogelijk verkeer die op jouw affiliate link klikt en iets koopt. 

Daarnaast kan je ook betaald krijgen per click of view van een video.

Om te starten met affiliate marketing is een social media account of een website aan te raden.

Een social media account kan je gratis aanmaken en daar vervolgens een following creëren waaraan je producten kan promoten. 

Een andere optie is om een website te maken en blogs te schrijven waardoor mensen jou via Google vinden en vervolgens het product aanschaffen via jouw blog.

Een website opzetten kost je een paar tientjes per jaar wat dus zeer weinig is. Dit kan je aanschaffen via een goede en betrouwbare provider als Neostrada.

Voor meer informatie over affiliate marketing raad ik je aan om deze GRATIS videotraining te bekijken van Jacko Meijaard! Jacko is expert op het gebied van affiliate marketing en kan door zijn werk gaan en staan waar hij wil met slechts een uurtje per dag werken.

#2 Dropshipping

Dropshipping

De tweede in de rij van een eigen bedrijf starten zonder geld is dropshipping. Hierbij verkoop je producten, maar heb je geen eigen voorraad waardoor je veel kosten bespaard.

Je beschikt over een webshop die je maakt met Shopify en trekt verkeer naar je webshop. Wanneer iemand wat koopt van jouw webshop stuur je de bestelling door naar je leverancier en zij zullen het product dus rechtstreeks naar de consument sturen.

Leveranciers worden over het algemeen gevonden op Alibaba of Aliexpress aangezien hier de producten goedkoper zijn dan in Nederland. Deze producten worden voor meer geld aangeboden en het verschil tussen inkoop en verkoop is de winst per product.

Verkeer trek je naar je webshop door te adverteren op Facebook, Pinterest en/of Google. Je zet hier dan een advertentie op van je producten die je verkoopt en op die manier kan je snel verkopen genereren.

Ook is er een mogelijkheid om gratis verkeer naar je webshop te trekken door middel van het starten van een blog waar je zoekwoorden target net als bij affiliate marketing.

Dorpshipping is een goede oplossing als je wel producten wil verkopen, maar geen voorraad wil hebben en geen pakketjes wil inpakken. Ook kan je al beginnen met verkopen zonder dat je al echt kosten hebt gemaakt, want met het geld wat jij krijgt van je klant koop jij als het ware het product dat zij besteld hebben voor minder en steek je het verschil in je zak!

Voor meer informatie over dorpshipping raad ik je aan om dit GRATIS E-book te downloaden van Joshua Kaats waarin jou wordt verteld hoe jij vandaag al je eigen dropshipping business kan opstarten!

#3 SMMA/SMMB

SMMA

Een social media marketing agency of bureau is het leveren van een dienst op sociale media.

Bij het leveren van een dienst kan je meestal gelijk beginnen aangezien je geen producten verkoopt en hier zitten dan ook vrijwel geen kosten verbonden.

Wanneer je een SMMA of SMMB start dan beschik je over een sociale media bedrijf waarmee jij door middel van sociale media klanten gaat werven voor andere bedrijven.

Zo kan je voor een sportschool leden werven door te adverteren op sociale media met hun advertentiebudget en hiermee nieuwe klanten werven. Zo levert hun een klant honderden euro’s op wanneer deze een tijd klant blijft en wanneer jij er dan bijvoorbeeld 10 per maand kan werven dan kan je van die paar honderd euro jouw commissie innen.

Wanneer jij bijvoorbeeld aan €3600,- aan nieuwe klanten hebt geworven (10 klanten x 30 euro per maand voor 12 maanden= €3600) voor die sportschool dan kan jij daar makkelijk 1/3 van vragen, want zonder jou was het niet gelukt. Doe je dit voor 5 klanten dan heb je al €6000,- per maand.

Daarnaast is het mooie dat je vrijwel dezelfde advertentie voor alle verschillen klanten kan gebruiken uit verschillende regio’s waardoor het jou slechts een paar uurtjes per dag hoeft te kosten om alles draaiende te houden.

Deze dienst is dus een zeer interessant verdienmodel waardoor je eigenlijk een eigen bedrijf kan starten zonder geld. 

Denk je dat advertenties maken en klanten werven via sociale media jou op het lijf is geschreven dan raad ik je aan om deze GRATIS training te kijken van een echte SMMA-expert waarin hij jou leert om snel je eigen business op te starten!

#4 Freelancer worden

Een andere mogelijkheid is het worden van een freelancer via freelance platformen zoals Fiverr

Hier kan je je diensten aanbieden zoals het schijven van een blog over thema’s die jij leuk vindt.

Vind jij het bijvoorbeeld leuk om te praten over je favoriet sport, je bakkunsten of over meubels dan kan je hierover een blog schrijven voor andere bedrijven in ruil voor een vast tarief. 

Ook kan je werken als logo maker, vertaler, webshop bouwer, klantenservice overnemen en nog veel meer.

Mocht je dus ergens goed in zijn of een uit de hand gelopen hobby hebben die je kan aanbieden als dienst dan kan je daar zeker je voordeel meedoen.

Daarnaast kan je je eigen tarief bepalen en zelf je werk waarderen waardoor je lekker kan verdienen als freelancer.

Tevens heb je ook geen vaste werkplek nodig net als de ander genoemde verdienmodel waardoor je ook vanuit je favoriete vakantieland kan werken!

#5 YouTube cash cow channels

YouTube cash cow channels

Door het opzetten vaan een YouTube kanaal kan je tegenwoordig aardige inkomsten genereren. 

Door het opzetten van 1 of meerdere cash cow channels zet je video’s op je account waar je niet je eigen gezicht op hoeft te zetten. Het zijn dan bijvoorbeeld cartoons die je laat maken of video’s van regen of bepaalde steden. Je kan het zo gek nog niet bedenken en het is allemaal mogelijk met YouTube.

Vervolgens plaatst je die video’s en wil je zoveel mogelijk kijkers trekken naar je kanaal, want YouTube betaald jou per 1000 views en daarnaast kan je ook inkomsten verdienen met het tonen van advertenties door Google Adsense. 

Het doel van dit account is het krijgen van zoveel mogelijk views en daarmee geld verdienen zonder dat je je gezicht laat zien en juist video’s laat maken door andere scriptschrijvers.

Het enige wat jij doet is de video optimaliseren voor de zoekmachine van Google/YouTube om dan zo hoog mogelijk in de resultaten te komen. 

Zo ga je zoeken naar relevante zoekwoorden en maak je een pakkende titel en meta-omschrijving.

Dit is een opkomend verdienmodel waar nog weinig Nederlanders zich mee bezig houden en waar dus nog veel kansen liggen.

Is YouTube echt wat voor jou, maar wil je je gezicht niet laten zien dan is dit businessmodel zeker aan te raden en voor meer informatie kan je hier leren van een echte expert hoe je zo’n winstgevend kanaal kan opzetten!

#6 Eigen onlineproducten verkopen

Heb jij een hobby of weet je ontzettend veel van een bepaald onderwerp dan is dit een heel goed verdienmodel voor jou!

Wanneer jij bijvoorbeeld ontzettend veel weet over tuinieren, sales, fitness, smoothies, horloges, telefoons of wat dan ook dan kan je daar een E-book over schrijven of een volledige cursus over maken.

Er is echt waar altijd wel iets waar jij ontzettend veel over weet. Zo kan het ook iets zijn wat veel betrekking heeft tot je (bij)baan. 

Door hier een E-book of een cursus over te maken dan ben je een tijdje druk bezig zonder een verkoop, want je bent bezig om je product te ontwikkelen. Vervolgens kan je het product verkopen op een platform als Bol.com om kosten te besparen of op een eigen website.

Dit businessmodel is dus zeker een goed idee wanneer je een eigen bedrijf wil starten zonder geld en een hobby/baan hebt waar je mensen echt alles over kan vertellen.

#7 Overige diensten verlenen

Als laatst is het ook mogelijk om andere diensten te verlenen waarmee je een bedrijf kan starten zonder geld.

Denk bijvoorbeeld aan het aanbieden van een honden uitlaat service of het aanbieden van fotoshoots.

Je kan dan werken als freelancer en hierdoor ben je je eigen baas en zoals eerder verteld heb je met het leveren van diensten zeer weinig kosten en kan je vandaag al gelijk beginnen.

Andere ideeën zijn personal trainer, online coach of het geven van bijles aan middelbare scholieren of aan studenten van je eigen opleiding.

Er zijn dus genoeg manieren om extra geld te verdienen alleen dien je even serieus en creatief na te denken over waarmee jij geld kan verdienen in iets waar jij goed in bent.

Vervolgens kan je je diensten aanbieden op je eigen website en/of sociale media kanalen en zorg je dat je je eerste klanten haalt uit je eigen omgeving en vervolgens verder kan groeien en meer klanten kan gaan werven en het bestaan van jouw bedrijf aan de man kan brengen.

Waarmee moet ik gaan starten?

Eigen bedrijf starten zonder geld.

Ik heb je nu een aardige lijst gegeven met mogelijkheden hoe jij een bedrijf kan starten zonder geld alleen waar moet je nu beginnen?

Ik raad je aan om uit deze lijst een aantal punten te kiezen die jou het meest aanspreken en deze op papier te zetten.

Vervolgens kan je bij een aantal van deze punten een gratis training bekijken. Ik raad je dan ook aan om deze te bekijken om zo een beter beeld voor jezelf te vormen.

Daarna kan je een beslissing maken welk het best bij jou past en daar moet je je dan ook volledig op richten.

Ga ermee aan de slag en het belangrijkste is dat je gewoon start. Je moet het gewoon doen! Alleen dan kom je verder.

Je zal waarschijnlijk niet dezelfde dag al klanten of verkopen realiseren, maar start gewoon en besteed je vrije uren eraan en dan zal je zien wat het allemaal op kan gaan leveren voor jou.

Zo kan het zijn dat je minder hoeft te werken of zelfs je (bij)baan kan opzeggen en je volledig kan focussen op je nieuwe business!

Conclusie eigen bedrijf straten zonder geld 

Zoals eerder vermeld is het vrijwel onmogelijk op een bedrijf te starten zonder geld, want je hebt altijd wel iets nodig zoals een telefoon, een webshop, een laptop, een KVK-nummer enzovoorts.

Wel weet je nu dat het mogelijk is om met slechts een paar tientjes een bedrijf op te starten en dat is vandaag de dag gewoon mogelijk door het internet.

Doe er dan ook je voordeel mee en start vandaag nog met een door jouw gekozen businessmodel en kijk wat je er allemaal wel niet mee kan bereiken.

Het belangrijkste is gewoon dat je start en alleen dan zal je resultaten gaan zien. Onthoud alleen actie leidt tot resultaat!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *