Enormail review 2022: Is dit de beste email marketing software?

In deze Enormail review 2022 neem ik je mee in mijn ervaring met Enormail.

Ik gebruik deze email marketing software nu al een tijdje en na een aantal vragen van lezers heb ik besloten om hier een keer een review over te schrijven.

In deze Enormail review neem ik je mee in wat de software precies is, wat je ermee kan, hoe het werkt en natuurlijk wat ik er zelf van vond.

Lees dus vooral verder als jij van plan bent om Enormail te gaan gebruiken, maar nog niet zeker weet of dit het programma is dat gaat zorgen voor meer verkopen binnen jouw bedrijf!

Wat is Enormail?

Allereerst zal ik kort toelichten wat Enormail nou precies is. Enormail is een email marketing software dat gemaakt is door een bekende Nederlandse ondernemer genaamd Eelco de Boer. 

Over het algemeen zijn er alleen maar Engelstalige software in omloop en Eelco vond het een goed idee om een gebruiksvriendelijke Nederlandstalige email marketing software te gaan ontwikkelen zodat het erg toegankelijk werd voor elke ondernemer om met email marketing te kunnen beginnen.

Email marketing software is een tool waarmee je door middel van een autoresponder mails kan sturen naar al je leden van je mailinglijst.

Je kan met email marketing aanbiedingen, nieuwtjes, kortingscodes of wat dan ook versturen naar je abonnees op een persoonlijke manier. 

Op het gebied van email marketing biedt Enormail het totaal plaatje om er succesvol mee te kunnen beginnen. Zo kan je met Enormail leads werven met een opt-in page en mails gepersonaliseerd versturen zonder in de spambox terecht te komen.

Waarom je Enormail nodig hebt!

Wanneer je met je (online) business serieus geld wil verdienen dan komt daar email marketing om de hoek kijken.

Een emaillijst wordt namelijk niet voor niks een “moneylist” genoemd, want door middel van een mailinglijst kan jij (potentiële) klanten benaderen en aansporen om jou product aan te schaffen.

Je kan een gehele funnel opzetten waar een klant automatisch doorheen gaat waar je als eerst waarde biedt inruil voor niks en na een paar e-mails doe je ze een aanbieding van je product en een deel van hen zal deze aanschaffen.

Email marketing zorgt bewezen voor een verhoogde conversie naast je verkopen via je webshop/website. 

Een emaillijst heeft enorme waarde aangezien bezoekers van jouw website zich inschrijven voor jouw lijst aangezien ze interesse hebben in een dienst of product die jij levert waardoor het warme leads zijn.

Deze leads warm je steeds verder op met het sturen van mails met waarde erin zoals tips en tricks waar mensen echt wat mee kunnen en later kom je met een aanbieding.

Hierdoor zal je zien dat veel mensen het product zullen schaffen en je hier veel geld uit kan halen die je met je webshop/website alleen niet had kunnen realiseren doordat ze bijvoorbeeld weg wouden van je website, maar zich nog wel hebben ingeschreven voor jouw mailinglijst waardoor je ze toch nog kon benaderen.

1 mailtje kan zorgen voor een boost in jouw omzet en wanneer je eenmaal een grote mailinglijst hebt kan je hier grof geld mee verdienen!

Functionaliteiten van Enormail

Enormail is een compleet email marketing software waar een hoop functionaliteiten bij zitten. In deze Enormail review heb ik deze functionaliteiten hieronder op een rijtje gezet zodat jij weet wat je allemaal wel niet kan doen met Enormail!

Autoresponder

Met Enormail kan je e-mails versturen aan de hand van een autoresponder. Hierbij schrijf je eenmaal de e-mail die je aan je mailinglijst wil versturen en vervolgens prik je een datum en een tijd wanneer je wilt dat deze wordt verstuurd en voilà je bent klaar.

Daarnaast kan je ook opeenvolgend een mail sturen en bepalen wanneer deze de deur uit moeten. Denk bijvoorbeeld aan een dag na de eerste e-mail of 2 of wat je zelf maar wilt.

Hierdoor kan je je hele funnel zelf maken en instellen.

Opt-in formulieren maken

Enormail opt-in formulier

Om emailadressen en andere gegevens te verzamelen dienen zij zich eerst in te schrijven via een formulier. Dit kan door middel van een opt-in formulier.

Deze kan je zeer makkelijk maken bij Enormail zonder enige technische kennis. Daarnaast zien deze er erg professioneel uit en is de conversie zeer hoog.

Je kan zowel exit pop-ups maken als time pop-ups. Daarnaast kan je ook een opt-in widget maken.

Dit houdt in dat je bezoeker een pop-up krijgt wanneer deze met zijn muis naar zijn balk gaat waar ook het kruisje zit van de browser waardoor je deze weg klinkende klant alsnog om kan zetten in een lead in je lijst.

De time pop-up komt naar voren na bijvoorbeeld 3 minuten wanneer de bezoeker op je website is. Dit kan je geheel naar wens instellen.

De laatste opt-in widget kan je neerzetten in de balk van je website die aan de zijkant staat waardoor je bezoeker altijd die inschrijving ziet.

Er zijn dus verschillende manieren om e-mails op je website te verzamelen, maar je kan ze natuurlijk ook combineren.

List automation 

Een handig extraatje is dat je bij Enormail de functie list automation hebt. 

Dit is bijvoorbeeld erg handig wanneer je een persoon een mail hebt gestuurd met een aanbod en deze persoon vervolgens het product ook heeft aangeschaft. Deze persoon komt dan in jouw “betaalde klanten” lijst bijvoorbeeld.

Hierdoor zal deze persoon niet weer dezelfde mail ontvangen met een aanbieding van je product. In plaats daarvan kan je naar deze mensen een mail sturen met een ander product dat ze goed kunnen gebruiken bij het al aangeschafte product.

Op deze manier kan je zorgen dat 1 klant meerder producten bij jou afneemt en maximaliseer je je omzet!

E-mails personaliseren

Email marketing

Met de autoresponder van Enormail kan je gepersonaliseerde e-mails versturen waardoor je meer binding krijgt met je lezers.

Zo kan je de gegevens gebruiken die je bij de opt-in hebt gevraagd zoals voornaam, achternaam, woonplaats, aanhef en bedrijfsnaam.

Deze informatie kan je gebruiken om e-mails te personaliseren naar je lezer en je kan er automatisch voor zorgen dat bij iedereen zijn eigen naam enzovoorts komt te staan.

Dit maakt een mailtje heel persoonlijk en de ontvanger zal deze dan sneller openen en lezen. Dit draagt dus ook weer bij aan een hogere conversie en meer omzet.

Naast de bovengenoemde opties zijn er ook nog andere specifieke velden mogelijk die ingevuld kunnen worden bij het opt-in formulier.

Statistieken inzien en daarmee bijsturen

Enormail statistieken bekijken.

Een groot pluspunt van Enormail is dat je alle statistieken terug kan kijken van je e-mails.

Zo kan je exact zien hoeveel mensen je e-mails hebben geopend, waar ze op geklikt hebben, hoeveel nieuwe inschrijvingen je hebt op een dag of afgelopen 7 dagen en nog veel meer!

Met deze statistieken kan je gaan spelen in je e-mails om zo meer resultaten te behalen. Zo kan je de balk met het onderwerp aanpassen wanneer weinig mensen je e-mails openen. 

Door dit aan te passen naar iets aantrekkelijks zullen ze deze eerder openen aangezien ze het balkje met het onderwerp het eerste zien.

Zo kan je op verschillende manieren spelen met je e-mails om betere resultaten te behalen met je e-mails en dat allemaal door de inzichtelijke statistieken die Enormail weergeeft!

Domeinauthenticatie 

Een ander aspect van Enormail is dat zij beschikken over domeinauthenticatie. Dit is een techniek die helpt om te verifiëren of een verzonden mail ook echt is verzonden door de afzender. 

Doordat Enormail beschikt over servers die zorgen voor het authentiseren van jouw e-mails worden deze uit jouw naam verzonden en komen ze niet in de spambox terecht van de ontvanger.

De voordelen en nadelen van Enormail

Voordelen en nadelen Enormail

Voordelen

 • Zeer gebruiksvriendelijk
 • Mogelijkheid tot follow-up mails
 • Je kan altijd je statistieken inzien
 • Je komt niet in de spambox terecht met deze software
 • Nederlandse en vriendelijke klantenservice
 • Geen creditcard nodig wat bij Amerikaanse software vaak wel het geval is
 • Maandelijks opzegbaar
 • 30 dagen gratis uitproberen
 • Makkelijk in elkaar zetten van inschrijfformulieren
 • Uitgebreide kennisbank waar je informatie vandaan kan halen
 • Enormail biedt Inboxgarantie

Nadelen

 • Je kan Enormail niet overal mee synchroniseren
 • Alleen opt-in formulieren in de vorm van pop-ups bij het mammoetpakket

Enormail review en ervaring van anderen

Enormail wordt al jaren gebruikt door duizenden ondernemers in heel Nederland. Zij behalen hier leuke resultaten mee en aanzienlijk meer omzet. Voor hen en hun business is email marketing life changing geweest waardoor ze opmerkelijke resultaten wisten behalen.

Hieronder zie je twee afbeeldingen van mensen die een Enormail review en ervaring hebben achtergelaten.

Review en ervaring Enormail
Enormail review

Mijn Enormail review en ervaring 2022

Verzamel-reviews

Een Enormail review zal geen review zijn als ik niet mijn eigen ervaring en menig hier over zal geven. 

Uit ervaring kan ik je vertellen dat Enormail zeer fijn werkt en ik binnen no-time mooie en professionele opt-in formulieren wist te maken die ook nog eens goed converteerde.

Met Email marketing wist ik mijn omzet van verschillende ondernemingen flink te verhogen en merkte ik dat zo’n lijst echt goud waard kan zijn.

Zo liep mijn funnel af bij sommige abonnees en kon ik alsnog een mailtje schrijven waar ik mijn product aanbood en hier alsnog verkopen uit wist te halen.

Deze verkopen wist ik te behalen van mensen die op mijn website waarschijnlijk niet gauw zouden bestellen, maar door een stukje persoonlijke aandacht en de waarde die ik in eerste instantie aan de lezers gaf wist ik hier toch een hoop extra omzet uit te halen.

Daarnaast hoef ik maar 1 keer die e-mails te maken en kunne die vervolgens jarenlang geld voor mij generen.

Ook viel het mij op dat mijn mails aanzienlijk meer werden geopend (50% meer) wanneer ik via Enormail een mail stuurde dan via een Amerikaanse variant. Dit komt doordat de mails van Enormail niet in de spambox komen van de abonnees en bij een Amerikaanse variant gebeurt dit veel vaker.

Ook de klantenservice van Enormail is erg vriendelijk en bij vragen werd in binnen no-time geholpen. Het is fijn dat dit gewoon Nederlands is en ik ook duidelijk antwoord krijg op mijn mails. Bij een Amerikaanse variant zit je ook weer met tijdverschillen waardoor het allemaal weer een stuk langer duurt. 

Als laats vind ik het ook prettig dat ik geen creditcard hoef te gebruiken bij Enormail en dat alles gewoon maandelijks opzegbaar is.

De prijs van Enormail

Enormail heeft verschillende pakketten waar dus ook verschillende prijzen aanhangen.

Ze hebben 2 pakketten genaamd sumo en mammoet. Het verschil hiertussen is dat je met een mammoetpakket een email marketing cursus ontvangt ter waarde van €197,-, je gebruik mag maken van een beeldbank met 800.000+ professioneel foto’s, automatisch contacten kan verplaatsen, opt-in formulieren kan plasten in pop-ups (leadvanger) en opt-in links hebt.

Er is dus een behoorlijk verschil tussen een mammoet en sumopakket, maar in de prijs zit dan ook een verschil. Zo kan je het sumopakket aanschaffen voor €12,50 per maand een mammoetpakket kost je €60,- per maand.

Echter kan je door middel van deze link Enormail GRATIS 30 dagen uitproberen en daarna het mammoetpakket aanschaffen voor slechts €45,-. Dit is dus elke maand opnieuw 25% korting op het mammoetpakket. 

Een no-brainer dus!

Conclusie Enormail review

In deze Enormail review 2022 heb ik alles met je gedeeld omtrent het platform, wat je ermee kan, hoe het werkt, de voordelen, de nadelen, mijn review en die van andere.

Waarschijnlijk zal je nu wel een goed beeld hebben gekregen van het platform en weet je wat het jou en jouw business allemaal op kan leveren. Mij heeft het in ieder geval enorm geholpen om meer omzet te generen en vele andere ook!

Ik raad je daarom aan om gewoon van start te gaan met Enormail en deze GRATIS 30 dagen lang uit te proberen. In deze 30 dagen krijg je het wellicht al voor elkaar om een funnel te bouwen en de eerste omzet binnen te halen via email marketing.

Heb je nog vragen over Enormail of heb je resultaten behaald doordat je toch aan de slag bent gegaan met Enormail? Laat het dan hieronder even weten en ik zal er zeker op reageren!

Enormail review.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *