Geld verdienen met affiliate marketing? Volg dit concrete en simpele stappenplan!

Geld verdienen met affiliate marketing.

Geld verdienen met affiliate marketing? Hoe werkt dat eigenlijk en hoe begin je? In dit artikel ga ik je precies vertellen hoe jij kan starten met affiliate marketing.

Daarvoor heb ik een concreet stappenplan gemaakt dat bestaat uit 8 simpele stappen die je kan doorlopen.

Voordat ik in ga op geld verdienen met affiliate marketing zou ik eerst even kort uitleggen wat affiliate marketing is. 

Vervolgens zal ik je meenemen in een volledig stappenplan om te starten met affiliate marketing.

Na het lezen van dit artikel kan je meteen van start en beginnen met online geld verdienen.

Wat is affiliate marketing?

Het businessmodel van affiliate marketing is performance-based. Dit wil zeggen dat de affiliate alleen betaalt krijgt voor zijn resultaten in sales.

Affiliate marketing werkt met 3 verschillende partijen. De verschillende partijen zijn de affiliate (publisher), de verkoper (adverteerder) en het affiliate netwerk. 

Wanneer de affiliate (publisher) een sale genereert voor de verkoper (adverteerder) dan maakt hij aanspraak op een commissie. 

Maar hoe maakt de affiliate een sale? De affiliate kan via een affiliate netwerk een product uitkiezen om te promoten. Vervolgens kan de affiliate zijn eigen persoonlijke link daar ophalen.

Deze link kan geplaats worden op de eigen affiliate marketing website van de affiliate. Doordat er bezoekers naar zijn website komen is het mogelijk voor de affiliate om sales te generen. 

Wanneer een bezoeker het product koopt krijgt de affiliate zijn commissie uitbetaalt via het affiliate platform. Zo simpel werkt het dus!

Wil je nou meer weten over wat affiliate marketing inhoudt? Bekijk dan mijn andere artikel genaamd: Wat is affiliate marketing?

8 simpele en concrete stappen om geld te verdienen met affiliate marketing:

Meld je aan bij een affiliate netwerk

Wanneer je geld wil gaan verdienen met affiliate marketing dien je je als eerste aan te melden bij een affiliate netwerk. Je aanmelden bij zo’n platform is meestal gratis.

De meest gebruikte affiliate netwerken in Nederland zijn: Paypro, DaisyconTradetracker en Bol.com.

Wanneer je een account hebt aangemaakt kan je precies zien welke producten je kunt gaan promoten, wat de vergoedingen zijn en de score van het product.

De score van het product geeft aan hoe goed het product verkoopt en hoeveel mensen het product al promoten. 

Dus wanneer een product een hoge score heeft wil dat zeggen dat het product daadwerkelijk resultaten geeft. Het is dus bewezen dat het product daadwerkelijk verkoopt en geld oplevert. Kies dus een product uit met een hoge score!

Kies een niche

Wanneer je je bevindt in je affiliate account kan je kiezen uit heel veel verschillende producten. Het is wel van belang dat je vooraf bepaalt in welke niche je wil zitten. Dus je bepaalt welke soorten producten je gaat promoten. 

Als je een niche hebt gekozen ga je eerst producten promoten die te verkrijgen zijn in die niche. Later kan je uiteraard ook uitbreiden en een volgende niche kiezen.

Kies wel een niche die persoonlijk bij je past en waar je een beetje feeling mee hebt. Dat maakt het werken leuker en je hebt er al wat verstand van dus gaat het je makkelijker af.

Registreer een domeinnaam en webhosting

Als je een niche gekozen hebt dan ga je een eigen website maken. Voor een paar euro per jaar heb je al een domeinnaam en een webhosting.

Kies een domeinnaam die bij jouw gekozen niche past. Zo maak je een website dat gerelateerd is aan de niche waar jij in zit.

Een domeinnaam en webhosting kan je goedkoop en makkelijk aanvragen bij Neostrada. Ook krijg je hier een SSL-certificaat. Hiermee kan je gratis van http naar https.

Dit beveiligd je website en wordt door Google gewardeerd.

Kies altijd voor een .nl domeinnaam, want je schrijft waarschijnlijk voor Nederlandse bezoekers.

Het verzinnen van een domein is erg eenvoudig. Verzin een naam die gerelateerd is aan jouw niche en laat het bestaan uit zon 2,3 of maximaal 4 woorden. Zo is het meer herkenbaar voor de bezoeker en blijft de naam beter hangen.

Start met het bouwen van jouw website

Tegenwoordig is het erg eenvoudig om een gratis website te maken. 

Wanneer je WordPress op je domeinnaam hebt geïnstalleerd is het aan te raden om een aantal plug-ins te installeren. Ik raad je aan om Yoast-SEO te instaleren en Elementor. 

Met Yoast-SEO kan je je website optimaliseren voor Googles zoekmachine. Dit zorgt ervoor dat je meer gratis bezoekers naar de website gaat krijgen.

De plug-in Elementor gaat ervoor zorgen dat je echt super eenvoudig een website in elkaar kan zetten. Je kan zelfs hele templates GRATIS overnemen! 

Het is dus tegenwoordig niet meer nodig om veel te veel geld uit te geven aan een website.

Geld verdienen met affiliate marketing. Website maken met WordPress.

Ga opzoek naar relevante zoekwoorden

Op je gemaakte website ga je blog artikelen schrijven over onderwerpen die met je gekozen product te maken hebben.

Voordat je begint met schrijven ga je op zoek naar relevante zoekwoorden die bij jouw product en niche passen. Doordat je zoekwoorden onderzoek hebt gedaan kan je een blog schrijven of laten schrijven over een zoekwoord die positief uit je zoekwoorden onderzoek kwam.

Tegenwoordig zijn daar hele goede gratis tools voor zoals: Kwfinder, Answerthepublic en Semrush. Hier kan je precies zien hoe vaak erop dat specifieke woord(groep) wordt gezocht en of het moeilijk is om hier met SEO op te ranken.

Het schrijven van content

Wanneer je een relevante zoekterm hebt gevonden ga je daar een blog over schrijven. Deze blog ga je SEO optimaliseren met Yoast-SEO. Deze plug-in gaat je precies vertellen wat je moet doen en/of moet veranderen om je blog SEO te optimaliseren. Daarnaast kan je ook deze SEO-tips voor je blog gebruiken.

Wanneer je je blog hebt geschreven ga je daar je product en je link dus in verwerken. Bezoekers kunnen hier dan op klikken en eventuele aankopen doen. Zo ga jij dus je commissies verdienen!

Hoe meer blogs je schrijft met relevante content hoe meer Google je zal belonen en je een hogere ranking in de zoekmachines geeft. 

Wil je meer weten hoe je een blog schrijft? Bekijk dan mijn artikel genaamd hoe schrijf je een goede blog?

Bouw een mailinglijst

Door te starten met email marketing ga je een mailinglijst opbouwen. Hierdoor ga je beschikken over relevante en kwalitatief goede leads.

Wanneer mensen niet direct via je website het product aanschaffen is het mogelijk om ze later nog via de mail te benaderen. 

Ook dit werkt erg eenvoudig en kan volledig geautomatiseerd worden. Mails kan je eenvoudig schrijven en automatische laten versturen met Enormail

Zo kan je de bezoekers alsnog benaderen om over te gaan tot een aankoop, waardoor jij je commissie gaat binnen halen!

Blijf content plaatsen

Nu is het de bedoeling dat je content blijft maken. Doordat je content blijft maken op je website beloont Google jou met een hoge ranking in de zoekmachine.

Dit doet Google omdat er gezien wordt dat je met regelmaat relevante en waardevolle artikelen aanlevert, waar de bezoekers ook echt iets aan hebben.

Door content te blijven plaatsen blijf je constant zoekwoorden verwerken in je website waardoor je op steeds meer zoektermen gevonden gaat worden.

Geld verdienen met affiliate marketing

Wil jij met 1-2 uur per dag werken geld verdienen met affiliate marketing en je eigen business opbouwen?

Ik heb je in dit artikel verteld hoe jij direct geld kan verdienen met affiliate marketing in 8 simpele stappen. 

Je zou dus met dit stappenplan een eigen affiliate business kunnen starten, maar je zult nog wel het een ander zelf uit moeten zoeken.

Heb jij daar nou geen zin en wil je gewoon snel en eenvoudig leren hoe jij je eigen affiliate business kan opstarten? Bekijk dan de GRATIS videotraining van Jacko Meijaard.

Jacko Meijaard is eigenaar van Internetsuccesgids en biedt de affiliate marketing revolutie aan. In deze cursus laat Jacko jou van a tot z zien hoe jij je eigen affiliate business opbouwt. 

Je start je eigen business eenvoudig door gewoon precies te kopiëren wat Jacko jou verteld en laat zien in de affiliate marketing revolutie. Dan zul je zien dat je in de kortste keren een goed lopende affiliate website hebt die passief inkomen voor jou genereert.

Beginnen met online geld te verdienen door middel van affiliate marketing kan al zonder enige kennis en ervaring!

Bekijk GRATIS de affiliate marketing videotraining!

In deze GRATIS videotraining laat Jacko Meijaard zien hoe hij duizenden euro’s volledig passief per dag verdiend met affiliate marketing en hoe jij dit ook kan ZONDER enige kennis en ervaring!

Ja Ik Wil Passief Inkomen Verdienen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *