Geld verdienen met bloggen? Met deze 5 manieren kan jij geld verdienen met bloggen!

Geld verdienen met bloggen.

Geld verdienen met bloggen? Hoe doe je dat? 

Als jij dit leest ben je misschien al aan het bloggen en wil je daarmee geld verdienen of je wilt gaan beginnen met bloggen om zo een extra in komen te genereren. 

Wanneer dit het geval is ben je bij dit blog artikel op het juiste adres. In dit artikel ga ik jou namelijk vertellen hoe jij geld kan verdienen met bloggen.

Je kan een extra inkomen genereren of zelfs een fulltime inkomen verdienen. Je gaat in dit artikel lezen wat bloggen is, hoe je een blog maakt en op welke manieren je er geld mee kan gaan verdienen.

Wat is bloggen?

Particulieren of bedrijven kiezen er steeds vaker voor om te gaan bloggen. Door te gaan bloggen kunnen ze hun bereik vergroten met hun websites om zo bijvoorbeeld meer verkopen te kunnen genereren.

Bloggen is eigenlijk het regelmatig aanbrengen van content op je website. Deze blogs of ook wel artikelen genoemd worden op een aparte pagina gepubliceerd. Vaak worden deze op de zogeheten blogpagina geplaatst. 

Wanneer de bezoeker de blogpagina bezoekt ziet hij/zij alle gepubliceerde blogs van de website beheerder.

Zo’n blog bestaat dan uit een x aantal woorden dat gaat over een bepaald onderwerp. Er zitten leuke plaatjes, quotes en/of gifjes in om de blog aan te kleden. 

Wanneer er sprake is van regelmatige plaatsing van nieuwe content, bijvoorbeeld 1 keer per week, dan spreken we over bloggen.

De blogs komen op je blogpagina te staan met de meest recente blogs bovenaan oftewel omgekeerd chronologisch. 

Wanneer websites beschikken over veel blogs dan worden de blogs ingedeeld in verschillende categorieën en worden er soms tags aan gegeven. 

Hierdoor wordt het voor de bezoeker overzichtelijker om een bepaald artikel te kunnen vinden die antwoord geeft op de vraag van de bezoeker.

Geld verdienen met bloggen.

Hoe maak je een blog?

Wanneer je wilt beginnen met bloggen is het wel handig om te weten hoe je een goede blog post maakt. 

Om te kunnen beginnen met bloggen moet je beschikken over een domeinnaam, webhosting en software waarmee je een website kan maken. Hiervoor zou ik WordPress aanraden, omdat WordPress toch een van de beste is. 

Een reden daarvoor is dat WordPress websites gebruiksvriendelijk zijn voor de zoekmachine voor Google. Dit gaat dus ten goede aan de ranking van jouw website in Google.

Voor het aanvragen van een domeinnaam en webhosting zou ik Neostrada aan raden, omdat zij gratis een SSL-certificaat aanbieden. Met dit certificaat kan je website van http naar https en dit zorgt ervoor dat je website veilig is.

Een veilige website wordt ook weer gewaardeerd door Google wat dus ook weer ten goede komt van jouw ranking.

Daarnaast heeft Neostrada een goede klantenservice en zijn ze erg goedkoop.

Wanneer je dit hebt gedaan kan je beginnen met het bouwen van een website. Voor meer informatie over hoe jij gratis een professionele website kan maken bekijk dan mijn artikel over affiliate marketing website maken.

Ook als je niet aan affiliate marketing doet kan je met dat stappenplan een mooie website in elkaar zetten.

Wanneer je een website hebt gemaakt kan je beginnen met bloggen. Dit doe je door artikelen te gaan schrijven over bepaalde onderwerpen.

Natuurlijk wil je wel schrijven over onderwerpen waarop mensen zoeken zodat jij vindbaar bent in de zoekmachine van Google.

Je gaat een blog schrijven over een bepaald zoekwoord dat te maken heeft met je website. Voor meer informatie over zoekwoorden lees dan mijn artikel over zoekwoorden onderzoek.

Eenmaal een goed zoekwoord gevonden te hebben dan kan je gaan schrijven over dat onderwerp. Om een mooi blog bericht te plaatsten vraagt Google eigenlijk om een lengte van 1000-1500 woorden.

Door dit te doen beschouwd Google jouw artikel als waardevoller dan kleinere artikelen. Zo word je ook beter vindbaar in de zoekmachine.

In het artikel dat je gaat schrijven is het wel leuk als je daar een aantal plaatjes, quotes en gifjes in plaats. Dit zorgt voor een leuke opmaak en is voor de bezoeker ook aantrekkelijker. Daarnaast vindt Google dat ook erg fijn.

Wil je meer weten over hoe je een blog schrijft? Bekijk dan mijn artikel genaamd hoe schrijf je een goede blog?

Bloggen met wordpress.

Op welke manieren kan je geld verdienen met bloggen?

1. Affiliate marketing

Affiliate marketing is een veel toegepaste vorm om geld te verdienen met bloggen. Deze manier staat niet voor niks bovenaan, omdat je hiermee naar mijn mening ook het meest mee kan gaan verdienen.

Affiliate marketing is heel kort gezegd eigenlijk het verkopen van andermans producten gericht op performance-based. Dat wil zeggen dat je een x bedrag of percentage krijgt per sale. Dit kan erg hoog oplopen en kan je bij ontzettend veel verschillende producten gebruiken.

Bij vrijwel alle onderwerpen die er zijn valt er wel een affiliate product of dienst aan te koppelen. Dus het is erg eenvoudig toe te passen en elke blogger zou het kunnen doen.

Een blogger promoot een product of dienst in één of meerdere van zijn/haar artikelen. In het artikel probeert de schrijver de lezer ervan te overtuigen om het product te kopen. 

Meer weten over affiliate marketing? bekijk dan mijn artikel over wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing

Hoe start je eigenlijk met affiliate marketing?

Om te starten met affiliate marketing is het noodzakelijk dat je je aanmeldt bij een affiliate marketing netwerk. De meest gebruikte affiliate marketing netwerken in Nederland zijn Paypro, Daisycon en Tradetracker

Ook Bol.com, Coolbleu en Wehkamp hebben een affiliate programma.

Hier vind je allerlei verschillende producten om te promoten. In elke categorie is wel wat te vinden.

Wanneer je je hebt aangesloten bij een affiliate netwerk kan je een product uit kiezen om te promoten. Vervolgens krijg je voor dat product een eigen persoonlijke affiliate link. 

Deze link is aan jou gekoppeld met bijvoorbeeld een nummer. Zo kan er geregistreerd worden welke verkopen van jou afkomstig zijn en ontvang jij de commissies waar je recht op hebt.

Wanneer je jouw link hebt opgehaald dan kan je deze plaatsen in je blog artikelen en als bezoekers dan via jouw link kopen dan krijg je daar een leuke commissie voor.

Ga niet al je blog artikelen vol spammen met affiliate links, want dat gaat de bezoeker alleen maar vervelend vinden en niet doen overgaan tot een aankoop.

De beste manier om een product te promoten is om de lezer kennis te laten maken met het product in je artikel en vervolgens onderaan het artikel het product voorbrengen en de lezer aansporen tot een aankoop.

E-mailmarketing

Er is ook een andere of extra manier die je toe kan passen namelijk e-mail marketing. Je verzamelt dan e-mails door iets gratis weg te geven zoals een E-book.

Doordat jij iets weg geeft gaan bezoekers zich sneller aanmelden voor je mailinglijst.

Een grote mailinglijst is echt goud waard! Je kan met een autorisponder, een software dat automatische mailtjes stuurt, e-mails verzenden die voor jou passief inkomen gaan genereren. 

Deze e-mails zijn persoonlijk en hiermee kan je je bezoekers in een verkooptraject plaatsen. Je maakt je bezoekers dan mailtje voor mailtje warm voor het product dat jij aan biedt. 

Vervolgens bied je het product aan met je affiliate link en dan zal je zien dat je conversie met een e-mail lijst veel hoger ligt dan met je blog zelf, want mensen hebben immers laten weten dat ze geïnteresseerd zijn in dat onderwerp omdat ze zijn geabonneerd op je emaillijst.

Een goede software om te gebruiken voor emailmarketing is Enormail. Zij bieden een gratis e-mail marketing cursus aan ter waarde van €197,-, je kan de software 30 dagen lang uit proberen en ze bieden 25% korting op het mammoet pakket.

Neem dus zeker een kijkje bij Enormail als je van plan bent om te starten met e-mail marketing.

2. Eigen producten/diensten verkopen

Online geld verdienen.

Als je beschikt over een eigen product of dienst is het ook een optie om je eigen product of dienst te gaan verkopen door middel van bloggen.

Doordat er regelmatig nieuwe artikelen op je website komen te staan gaat je site beter in Google ranken, want door het plaatsen van meer content kan je op meer zoekwoorden gevonden worden. 

Je eigen producten of diensten verkopen kan je doen op ongeveer dezelfde manier als bij affiliate marketing. 

Je geeft de bezoekers in het artikel waarde door antwoord te geven op vragen die bezoekers hebben. Vervolgens kan je onderaan het artikel je product aanbieden.

3. Google Adsense

Je kan met je blogwebsite ook geld verdienen door advertenties op je website te laten plaatsen door Google. 

Je krijgt dan betaalt per klik en het bedrag dat je krijgt is niet zo veel. Er kan gerekenend worden op zo’n €0,50 cent per klik. 

Zelf ben ik geen voorstander van deze manier, omdat je erg weinig gaat verdienen en je bezoekers gaan het vervelend vinden als er veel geadverteerd wordt op een website waar ze alleen informatie proberen te vinden.

Google Adsense advertenties.

4. Gesponsorde blogberichten

Bij dit model ga je bloggen over een ander product of dienst inruil voor een vast bedrag. 

In dat artikel probeer je een product of dienst te verkopen namens een bedrijf. In het artikel spoor je de lezer aan om over te gaan tot een aankoop.

Met dit model is er wel de mogelijkheid om een leuk bedrag te verdienen. Als je met dit model van start wilt gaan zou ik je aanraden om een aparte pagina aan te maken op je website met daarin informatie dat je open staat voor gesponseerde berichten.

Maak van tevoren wel duidelijk afspraken over waardes en principes waar jij je wel aan wilt houden. Je wilt tenslotte wel eerlijk en oprecht blijven tegen over je lezers.

5. Jezelf verhuren als expert

Wanneer je veel verstand hebt van bloggen en je hebt een goede reputatie opgebouwd dan kan je jezelf verhuren.

Jij bent dan inzetbaar voor lezingen, je kan andere adviseren over bloggen of SEO en je bent voor nog meer activiteiten inzetbaar.

Wanneer jij echt expert bent in bloggen huren bedrijven jou graag in. Hiermee kunnen zij hun bedrijf laten groeien en jij kan hier een leuk verdiensten mee genereren. 

Wil jij ook geld verdienen met bloggen door middel van affiliate marketing?

Geld verdienen met affiliate marketing.

In dit artikel heb je uitgelegd wat een blog is, hoe je een blog maakt en met welke manieren je geld kan verdienen met bloggen. Eén daarvan was affiliate marketing.

Als jij een fulltime inkomen wilt generen via het internet door middel van bloggen dan is affiliate marketing de oplossing. 

Affiliate marketing heeft er voor vele al voor gezorgd dat ze hun baas gedag konden zeggen en konden gaan leven van het internet. Zo ook Jacko Meijaard.

Jacko zit al 10 jaar in het vak en verdiend duizenden euro’s per dag. Nu wil Jacko ook andere mensen helpen om financieel vrij te worden via het internet.

Hij laat in GRATIS videotraining zien hoe hij duizenden euro’s per dag verdiend en hoe jij dit ook kan zonder enige kennis en ervaring!

Bekijk GRATIS de affiliate marketing video training!

In deze GRATIS videotraining laat Jacko Meijaard zien hoe hij duizenden euro’s volledig passief per dag verdiend met affiliate marketing en hoe jij dit ook kan ZONDER enige kennis en ervaring!

Ja Ik Wil Passief Inkomen Verdienen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *