Goedkope cryptomunten 2022 met veel potentie? Dit is de top #12!

Investeren in goedkope cryptomunten, is dat wel zo verstandig en welke dien je dan aan te schaffen?

Crypto is en wordt steeds populairder en steeds meer mensen betreden de markt om hun graantjes van de grote winsten die geboekt kunnen worden mee te pikken.

Maar beginners weten vaak niet wat goede munten zijn om in te investeren om er vervolgens geld mee te gaan verdienen.

In dit blog artikel leg ik je uit waarom je zou moeten investeren in crypto en wat goedkope cryptomunten zijn van 2022 waarmee je veel winst kan behalen. Lees dus vooral verder als je meer wilt weten over investeren in cryptomunten!

Waarom investeren in goedkope cryptomunten?

Goedkope cryptomunten

Crypto is een snelgroeiende markt die nog steeds in de kinderschoenen staat in vergelijking met de aandelenmarkt.

Door het feit dat het een kleine markt is met de daarbij horende stijging van interesse in crypto en blockchain groeit de markt snel en vliegen de munten met stijgingen van honderden en soms wel duizenden procenten je om de oren.

Crypto en blockchain is een mooie en vrij nieuwe technologie waar veel potentie in zit. Elke munt heeft weer andere mogelijkheden en functionaliteiten.

Sommige munten bieden goede oplossingen voor bepaalde problemen en hebben de kans om in de toekomst daadwerkelijk gebruikt te gaan worden.

Zo biedt Ethereum de mogelijkheid om smart contracts op te zetten. Dit houdt in dat er een contract op de blockchain wordt gezet en hiermee kan dus nooit meer mee gesjoemeld worden aangezien het blockchain netwerk alles verifieert.

Kortom verschillende cryptomunten bieden mooie oplossingen voor bepaalde problemen en deze oplossingen kunnen in de toekomst zeker geïmplementeerd worden.

Doordat de markt van crypto nu nog zo klein is heeft het nog ontzettend veel groeipotentie en bied het veel mogelijkheden voor investeerders.

Voornamelijk de kleinere en goedkope cryptomunten hebben extra veel potentie om te groeien doordat dit nog vrij kleine munten zijn en meer groeimogelijkheden hebben.

Echter komen bij deze kleinere munten wel hogere risico’s kijken dan bij een Bitcoin en Ethereum.

Echter bestaat een goed cryptoportfolio uit een deel Bitcoin en Ethereum en een deel kleine/ goedkope cryptomunten.

De grootste klappers worden immers geslagen bij de kleinere coins.

Goedkope cryptomunten met de meeste potentie!

Goedkope cryptomunten 2021

Als investeerder in crypto heb je naar mijn mening altijd een stabiel en gevarieerd crypto portfolio nodig.

Hierbij hoort een stukje Bitcoin en Ethereum voor de stabiliteit. Deze zijn namelijk stabieler dan de goedkope cryptomunten. 

Vervolgens kan je delen van de portfolio in gaan delen met kleinere altcoins waarmee je meer risico neemt en ook hogere tot echte klappers aan rendementen mee kan ontvangen.

Hieronder heb ik dan ook een lijstje gemaakt met goedkope cryptomunten die veel potentie hebben om in de toekomst veel meer waard te worden zodat jij een mooi rendement kan behalen met je portefeuille!

#1 Cardano (ADA)

Cardano

De eerste in de rij van goedkope cryptomunten is Cardano. Deze munt kan je zien als een soort concurrent van Ethereum. Volgens het team van Cardano is hun munt een verbeterde versie van Ethereum. 

Zo zou Cardano een betere variant hebben van POW (proof of work). Zij hebben namelijk een proof-of-stake (hier gaat Ethereum ook heen in de 2.0). Deze manier zorgt voor schaalbaarheid. Transacties worden namelijk en op een unieke manier verwerkt. 

Cardano beschikt over smart contracts net als Ethereum en dit biedt veel mogelijkheden in de toekomst. Ook de vraag naar smart contract neemt steeds meer toe. Cardano onderscheidt zich ook doordat het protocol ontworpen is om aan de wensen van toezichthouders te voldoen. Daarbij beweren ze wel dat de privacy hierdoor niet in het geding zal komen.

Kortom Cardano heeft betere plannen dan Ethereum, maar heeft nog wel wat achterstanden in te lopen voordat ze daar zijn. Hierdoor heeft Ethereum ook een stuk hogere waarde dan Cardano momenteel.

https://www.youtube.com/watch?v=XMrVrWK1mjA

#2 Chilliz (CHZ)

Chilliz draait op de Ethereum blockchain en is een ERC20-utility-token. Chilliz dient als de digitale valuta van het Chilliz- en Socios.com platform.

Fans en supporters kunnen fan-tokens van hun favoriete team of club kopen en verhandelen. Dit kunnen voetbalclubs zijn maar het kan ook gaan over Formule 1. Daarnaast kan je ook stemmen in clubgerichte enquêtes en peilingen.

Het is dus een digitale valuta voor sport en entertainment platform. Hierdoor is het de eerste tokenized stemplatform.

Op het Socios netwerk kan gehandeld worden in stemrechten waardoor supporters en fans meer betrokken worden in de club. Steeds meer supporters en fans willen graag het één en ander delen aan de club. Dit kan ook leiden tot positieve resultaten voor de club.

#3 Ripple (XRP)

Ripple

Ripple is al een coin die erg lang meedraait en waar de bankwereld veel gebruik van maakt. 

Ripple is namelijk vooral bezig met het bieden van oplossingen voor onderling betalingsverkeer tussen banken.

Banken gebruiken dit, omdat het voor hen dan een stuk sneller gaat om overboekingen internationaal te realiseren. Wanneer dit op een traditionele wijze wordt gedaan duurt het dagen tot weken. 

Door middel van het Ripple netwerk kunnen banken direct geld aan elkaar overmaken. Het is dus bedoeld om als digitaal geld te functioneren tussen banken waardoor het onderling tussen banken gemakkelijker gaat.

Ripple kan maar liefst 1400 transacties per seconde aan en beschikt ook over smart contracts. Dit brengt extra plusmunten met zich mee en deze munt zal in de toekomst nog veel potentie hebben.

#4 Stellar (XLM)

Stellar

Dan zijn we aangekomen bij de 4e coin van de top 12 goedkope cryptomunten van 2021. Stellar kan gezien worden als een concurrent van Ripple. Echter is Ripple meer voor bedrijven, banken en grote partijen terwijl Stellar een peer-to-peer netwerk heeft.

De token XLM wordt gebruikt om geld te verzenden en om valuta om te zetten. Je kan namelijk met XLM een bepaald soort valuta verzenden en de ontvanger krijgt het vervolgens binnen in zijn eigen valuta. Dit systeem van Stellar werkt ook nog eens snel met enorm lage kosten. Ook is het systeem gedecentraliseerd.

Wanneer je geld overmaakt via een bank dan duurt dat veel langer voordat het is omgezet naar een andere valuta en voordat het is beland op de rekening van de bestemde. Daarnaast zitten hier hogere kosten aan verbonden en wordt het centraal geregeld waardoor je niet zelf meer de baas bent over je eigen geld. 

#5 Polygon (MATIC)

Polygon is een schaalbaarheidsframework en maakt het mogelijk om verschillende blockchains met elkaar te laten verbinden en hiermee probeert het een beperking van Ethereum op te lossen.

Dit doen zij door de sidechain-oplossing te gebruiken. Een sidechain-oplossing is het gebruik maken van semionafhankelijke blockchain die samenwerkt met bijbehorende hoofdketen en wordt gebruikt om de snelheid en/of mogelijkheden ervan te verbeteren.

Met Polygon kunnen ontwikkelaars blockchain-netwerken lanceren met de mogelijkheden die zij voor ogen hadden. Hiermee kunnen zij soevereine blockchains creëren met meer specifieke functionaliteiten wat kan zorgen voor grote doorbraken op gebied van blockchain.

#6 Vechain (VET)

Vechain

Vechain faciliteert authenticatie van goederen in de supply chain. Vechain is opgericht door Sunny Lu die oud-medewerker was van louis Vuitton en merkte dat namaakproducten veel schade voor het bedrijf konden aanrichten.

Vechain wil producenten voorzien van een unieke QR-code of een chipwaarde waardoor de echtheid ergens van gewaarborgd kan worden. Zowel bedrijven als consumenten zouden de echtheid vervolgens kunnen controleren.

Daarnaast vervult Vechain ook taken als het voorzien van chips bij producten die vervoerd worden. Deze chips houden dan in de gaten of de producten met de juiste temperatuur worden vervoerd en dragen dus bij aan de supply chain.

#7 Theta network (THETA)

De Theta munt drijft het gedecentraliseerde video-leveringsnetwerk aan. Theta is een open source protocol dat gebouwd is om het gedecentraliseerde streaming netwerk van stroom te voorzien en maakt het mogelijk om gedecentraliseerde apps boven het platform te bouwen. 

Hiermee kan e-sport, muziek, TV, Film, onderwijs en peer-to-peer streaming mogelijk gemaakt worden.

Theta smelt de blockchain en de live video streaming platformen samen. Zo kan je met de Theta munt donaties verrichten bij online streaming.

#8 Tron (TRX)

Tron

Tron is ook wel bekend als TRX. Deze coin draait ook al veel jaren mee in de wereld van crypto en is niet bepaald een nieuwkomer.

Het doel van Tron is grote transacties snel en efficiënt te verwerken met een volledig decentraal netwerk. Zo kan Tron 2000 transacties per seconde verwerken.

Tron is begonnen door de doelgroep content creators op YouTube te bedienen en daar grote transacties te verwerken.

Daarnaast verwerken en delen ze content door middel van blockchain en in de toekomst willen ze ICO’s gaan lanceren op hun eigen netwerk en online gaming platformen opzetten.

Tron biedt kansen voor de hogere klassen door middel van het verwerken van grote transacties en voor de lagere klasse door middel van ICO’s en een online gaming platform. 

#9 Eos

Eos draait al vele jaren mee in de cryptowereld en is ook al een van de bekendere munten. Eos is de cryptovaluta van het EOS.IO blockchain netwerk.

Een EOS token is vereist om toegang te krijgen tot gedecentraliseerde apps. Eos wil de een verbeterde versie zijn van Ethereum en wil zonder kosten miljoenen transacties per seconde uitvoeren en dit biedt Ethereum niet. Hierbij maakt Eos gebruik van proof-of-stake.

De gedecentraliseerde apps die te vinden zijn op het Eos netwerk lopen erg uiteen en variëren van games tot mindfullness en gezondheidszorg.

#10 Sushiswap (Suhsi)

Sushiswap is een crypto exchange die is gemaakt op het Ethereum netwerk. Het is een gedecentraliseerde exchange wat inhoudt dat gebruikers geld kunnen storten in een “liquidity pool” en hierop kunnen mensen handelen.

Doordat je crypto stort en de markt voorziet van liquiditeit ontvang je een stukje rente. Doordat je eigenaar bent van Sushi ben je mede-eigenaar van de exchange en heb je recht op een deel van de handelskosten. 

Op de exchange kan je ERC20 tokens met elkaar swappen of ook wel omruilen. De handelskosten die worden betaald gaan naar de stakers en naar de mensen die de liquiditeit aanbrengen.

Met deze exchange kan je dus crypto met elkaar omruilen zonder dat daar weer dollars of euro’s bij komen kijken.

#11 Enjin coin (ENJ)

Enjin

Enjin is een informatietechnologiebedrijf met meerdere producten. Enjin coin is een penning op het Ethereum netwerk en je kan het zien als een munt die je kunt gebruiken op websites en online games. 

Het kan ook worden omgezet in een digitaal eigendom van een spelartikel of in-game artikelen. Dit wordt ook wel besproken als NFT’s.

Enjin is gemaakt voor de game industrie en maken het voor online gamers mogelijk om bezittingen van game naar game te brengen of ruilen waarbij ze hun digitale portemonnee met echte waarde laten groeien terwijl ze spelen.

#12 Zilliqa (ZIL)

De laatste coin in de rij van goedkope cryptomunten 2021 is Zilliqa. Het doel van Zilliqa is het verwerken van zoveel mogelijk transacties en richt zich dus op de schaalbaarheid.

Echter zijn er meer coins die hiernaar streven alleen Zilliqa maakt gebruik van iets unieks genaamd sharding. Zilliqa maakt gebruik van het proof-of-work model waarbij de miners worden opgedeeld in verschillende groepen of ook wel shards.

Hierdoor zorgen zij ervoor dat elke transactie verwerkt kan worden en ook op een snelle manier. 

Zilliqa maakt het voor ontwikkelaars en bedrijven mogelijk om data gedreven decentrale apps te laten draaien op de blockchain van Zilliqa. Deze wordt dan niet beperkt door de schaalbaarheid.

Waar kan ik deze goedkope cryptomunten kopen?

Ik heb je hierboven de top 12 goedkope cryptomunten van 2022 verteld waar veel potentie inzit. Alleen waar kan je deze cryptomunten nou aanschaffen?

Bij Bitvavo kan je eenvoudig deze goedkope cryptomunten aanschaffen en betaal je via de onderstaande knop geen transactiekosten over de eerste €1.000,-. 

Bitvavo is een zeer gebruiksvriendelijke broker die je zowel via je laptop als via een app op je telefoon kan gebruiken.

Er zijn veel verschillende coins verkrijgbaar en het is een vertrouwd Nederlands bedrijf dat contracten heeft met de Nederlandse bank en dus aan alle wet- en regelgeving voldoet.

Zeker een aanrader dus om je hier GRATIS aan te melden!

Voor meer informatie kan je mijn Bitvavo review en ervaring lezen!

Conclusie goedkope cryptomunten + leer GRATIS hoe je zelf goede munten vindt!

Alles-over-crypto-gratis-webinar

Er zijn ontzettend veel cryptomunten te verhandelen waarmee je veel geld kan verdienen. Een aantal van deze munten heb ik hierboven benoemd in de top 12 goedkope cryptomunten van 2021. 

Naast mijn top 12 zijn er nog een hoop andere coins, maar die zijn minder bekend en meestal nog kleiner dan de hierboven genoemde coins.

Je kan door middel van onderzoek zoeken naar kwalitatief goede coins die nog erg klein zijn en die potentie hebben om te kunnen exploderen. Alleen ga je deze niet vinden als je weinig kennis hebt.

Daarom raad ik je aan om de GRATIS training te bekijken van Derek Westra en Patrick Suiker waarin ze jouw leren hoe je kan handelen in crypto en hoe je cryptoparels vindt die tientallen tot honderden keren over de kop zullen gaan.

Waarschuwing: Na het kijken van deze training wil je alleen nog maar geld verdienen met crypto!

Start vandaag nog jouw weg naar financiële onafhankelijkheid door crypto!

Patrick Suiker en Derek Westra van allesovercrypto.nl bieden een GRATIS webinar aan waarin ze jou alles vertellen over hoe jij vandaag nog geld kan verdienen met crypto! Daarnaast maken ze coins bekend die 100 keer over de kop kunnen gaan in prijs!

Ja Ik Wil Geld Verdienen Met Crypto!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *