Heb je een kvk nodig met affiliate marketing?

Wanneer je start met het businessmodel affiliate marketing dan start je eigenlijk wel gewoon een eigen bedrijf. Hierdoor hoor en zie ik vaak de vraag ” heb je een kvk nodig met affiliate marketing?”

Om deze reden schrijf ik hier dan ook een artikel over om antwoord te geven op deze vraag.

Heb je een kvk nummer nodig om te starten met affiliate marketing?

Bij het starten van je eigen affiliate marketing bedrijf start je dus eigenlijk wel een business.

Bedrijven dienen te beschikken over een kvk-nummer en dus ingeschreven te staan bij de kvk. Echter heb je om te starten geen kvk-nummer nodig, want je kan gewoon een affiliate marketing website maken en je gratis aanmelden bij affiliate netwerken.

Je kan dus echt starten met affiliate marketing zonder dat daar een kvk-nummer aan te pas komt.

Wanneer is het verstandig om je in te schrijven bij kvk?

Omdat je dus wel degelijk een bedrijf start heb je eigenlijk wel een kvk-nummer nodig, maar zolang er nog geen cent is verdiend valt er ook niks op te geven.

Daarom raad ik je aan om lekker te beginnen met affiliate marketing en wanneer je je eerste affiliate commissies binnenhaalt dat je je dan in gaat schrijven bij de kvk.

Wanneer jij namelijk geld verdiend met je business dien je dat op te geven bij de belastingdienst en dien je belasting af te dragen (21% van je affiliate inkomsten).

Daarnaast moet je ook belasting betalen over het bedrag dat jij jezelf maandelijks gaat uitbetalen (inkomstenbelasting).

Kortgezegd kan je gewoon gaan starten met affiliate marketing en wanneer je je eerste commissies gaat verdienen is het verstandig om je in te schrijven bij kvk.

Heb je een kvk nodig met affiliate marketing?