Hoe Bitcoin kopen in 2022? Dit is de beste, snelste en goedkoopste manier in #5 stappen!

Hoe Bitcoin kopen?

Hoe Bitcoin kopen in 2022? Dat is de vraag die ik in dit blog artikel ga beantwoorden.

Er zijn namelijk vandaag de dag steeds meer mensen die in aanraking komen met crypto en dan voornamelijk met Bitcoin en willen graag ook instappen in Bitcoin om de boot niet te missen.

Bitcoin is enorm gestegen in waarde, maar is daarnaast ook erg volatiel waardoor er grote dips ontstaan onderweg naar de pieken van bull cycles.

Wanneer jij ook wil instappen in Bitcoin en de uitvinding van de eeuw ook niet wil missen en op een goedkope manier Bitcoin wil kopen dan is deze blog voor jou!

Wat is Bitcoin?

Hoe Bitcoin kopen

Voor dat ik ga vertellen hoe je bitcoin kan kopen zal ik je eerst toelichten wat Bitcoin nou eigenlijk precies is.

Bitcoin is gemaakt na de crisis van 2007/2008, omdat de maker van Bitcoin (Satoshi Nakamoto) het niet meer eens wat met het financiële systeem en hier een alternatief voor wou bedenken.

Hier kwam Bitcoin uit wat een gedecentraliseerd systeem is waarbij geen overheid of banken aan te pas komen. Het is een peer-to-peer betaalsysteem op de blockchain wat bestaat uit 34 cijfers en letters die een code vormen. 

De unieke eigenschap van Bitcoin is dat er maar 21 miljoen stuks op de markt kunnen komen en het niet kan worden bijgemaakt. Hierdoor is het product schaars en is het interessant als belegging of om in te handelen.

Bitcoins komen vrij doordat deze via computers worden gemined. Zij lossen ingewikkelde sommen op en vinden hiermee een nieuw blok in de blokchain waardoor er nieuwe Bitcoins vrij komen en de miners krijgen hier een vergoeding voor.

Het creëren van steeds meer blokken zorgt ervoor dat het netwerk steeds veiliger wordt, want elk blok controleert de transacties die worden gedaan via het netwerk.

Wanneer er bijvoorbeeld 1 iemand loopt de sjoemelen met zijn account dan zeggen alle andere blokken in blockchain dat er iets niet klopt en dan gaat bijvoorbeeld de transactie niet door.

Hierdoor kunnen er ook geen fouten worden gemaakt en is de blockchain een goede, eerlijke en betrouwbare manier om waarde van de ene partij naar de andere te brengen zonder banken en overheden.

De blockchain kan niet gemanipuleerd worden terwijl het huidige financiële systeem erg gemanipuleerd wordt en er steeds meer geld wordt gecreëerd waardoor inflatie toeneemt.

Heeft investeren in Bitcoin nog wel zin?

Bitcoin is ooit begonnen op een paar cent en is inmiddels zeer groot geworden waardoor vele mensen zich afvragen of ze niet al te laat zijn om in te stappen.

Dit kan ik me goed voorstellen, want er zijn mensen geweest die er ontzettend veel geld mee hebben verdiend.

Echter bedenk ook goed dat de meest er niet vanaf het begin tot nu in zitten. Zo hebben vele het bijvoorbeeld op $2 gekocht en op $10 verkocht. Hiermee is hun inleg keer 5 gegaan en veel zouden dan echt wel winst gaan nemen.

Ook voor de prijzen van vandaag de dag blijft het relevant om te investeren in Bitcoin, omdat het schaars is. Alles wat schaars is wordt duurder naarmate de interesse stijgt.

Bitcoin is gemaakt om in waarde te stijgen en door het feit dat het vertrouwen in banken en overheden minder wordt stappen steeds meer mensen naar Bitcoin wat echt buiten het systeem valt en als het ware een hedge vormt tegen het huidige financiële stelsel.

Daarnaast is Bitcoin ook een hedge tegen inflatie aangezien het schaars is en fiat geld niet. Hierdoor heeft Bitcoin dezelfde eigenschappen als goud waardoor het digitaal goud te noemen is.

Goud zal ook altijd in waarde blijven stijgen en is ook een hedge tegen inflatie en tegen cash geld. 

Je bent dus nog echt niet te laat om te investeren in Bitcoin, want crypto staat nog steeds in de kinderschoenen en de prijs van Bitcoin zit nog lang niet aan zijn top.

Zo kan Bitcoin in de verre toekomst volgens analisten honderdduizenden tot miljoenen euro’s per coin waard worden!

Hoe Bitcoin kopen: het volledige stappenplan!

Hieronder heb ik een volledig stappenplan gemaakt over hoe je Bitcoin kan kopen, waardoor jij vandaag al kan starten met investeren in wellicht wel de uitvinding van de eeuw.

#1 Hoe Bitcoin kopen bij de beste broker?

Bitvavo

Wanneer je Bitcoin wilt kopen dien je je aan te melden bij een broker of exchange.

Je dient voor jezelf te beslissen of je wilt investeren of wilt handelen. Het grote verschil hiertussen is dat je bij investeren het eenmalig of meerdere malen aanschaft en er volgens jarenlang niet naar om kijkt.

Handelen in Bitcoin houdt in dat je Bitcoin aankoopt en dit binnen een bepaalde periode weer verkoopt om zo meer dollars te vergaren of om je positie van Bitcoin te vergoten doordat je er met Bitcoin in kan gaan en met Bitcoin er weer uitstapt.

De periode waarin je handelt kan verschillen van elke minuten tot elke dagen of weken.

Ik raad je aan om je aan te melden bij Bitvavo wat het nummer 1 platform is van Nederland om je crypto aan te schaffen (lees hier eventueel mijn Bitvavo review en ervaring).

Daarnaast is Bitvavo zowel een broker als een exchange. Je kan hier dus eenvoudig crypto aanschaffen en bewaren, maar je kan hier ook actief handelen met de uitgroeide functies op het exchange platform van Bitvavo.

Wanneer je naar Bitvavo gaat dan kan je rechts boven op “aanmelden klikken” waar je vervolgens gegevens kan invullen als je voornaam, achternaam, e-mail en een wachtwoord kan maken.

Aanmelden bij Bitvavo

Vervolgens dien je je ook te verifiëren dat jij degene bent die je zegt dat je bent. Zo dien je een rijbewijs of een ID-kaart te uploaden. Dit geld overigens voor elke exchange of broker aangezien dit wetgeving is en dus verplicht is.

Bitvavo geeft nieuwe klanten een leuke korting wat erg fijn is. Je kan je door middel van de onderstaande knop aanmelden bij Bitvavo waardoor je over de eerste €1000,- die je investeert geen rode cent transactiekosten hoeft te betalen. Dat is mooi meegenomen toch? 😉

#2 Geld storten

Wanneer je je account hebt aangemaakt en je identiteit hebt geverifieerd dan kan je beginnen met het kopen van je eerste Bitcoin. 

Als je bent ingelogd op je account is het ten eerste aan te raden op een tweestapsverificatie toe te voegen aan je account als extra beveiliging. Dit kan je doen met bijvoorbeeld Google authenticator. 

Dit zorgt ervoor dat je om de minuut een nieuwe code krijgt waarmee je kan inloggen en die je naast je wachtwoord nog dient in te vullen.

Hierdoor is je account gewoon veel beter beschermd en dat is wel zo prettig.

Vervolgens wanneer je bent ingelogd kom je op het dashboard terecht waar je vervolgens kan klikken op “te goed storten”. 

Gels storten op je Bitvavo account

Via die weg kan je geld op je rekening zetten via o.a. IDeal en wanneer je geld gestort is kan je gaan beginnen met het kopen van je eerste crypto.

Het duurt vaak een minuut of een paar minuten totdat het geld gestort is op je account.

Bitcoin kopen

#3 Bitcoin aanschaffen

Met het geld wat je hebt gestort kan je je eerste Bitcoin gaan kopen en dit doe je door iets naar benden te scrollen op je dashboard en Bitcoin aan te klikken.

Zoals te zien op de foto hierboven kan je een bedrag invullen en dat wordt automatisch verrekend naar het aantal Bitcoin dat je krijgt voor die prijs.

Door vervolgens op “kopen” te klikken zal je transactie worden doorgevoerd en voilà nu ben je een trotste eigenaar van je eerste Bitcoins.

Er zijn naast Bitcoin ook andere coins waarin je kan investeren, maar naarmate je kleinere coins pakt des te meer risico je loopt. Bitcoin is en blijft de king van crypto.

Nu je Bitcoin hebt staan op je wallet kan je er ook nog eens een passief inkomen mee verdienen.

Je kan namelijk staking aanzetten en hierdoor krijg jij elke week rente betaald over je cryptomunten.

Die rente die jij al jaren niet meer krijgt bij je bank ga je wel krijgen bij crypto. Ook krijg je deze rentevergoeding uitgekeerd in de munt die je hebt waardoor je steeds meer van deze munt zal verzamelen en je positie uitbreidt. Dus zonder dat de koerst stijgt kan je al geld verdienen!

Je krijgt deze vergoeding doordat je met het bewaren van je crypto op de exchange meehelpt aan het verifiëren van transacties en je ontvangt dan deze beloning doordat je extra veiligheid brengt aan het netwerk.

#4 Beslissen waar je ze bewaart

Nu je je Bitcoins hebt aangeschaft dien je voor jezelf te bedenken hoe je je coins wilt opslaan.

Dit kan namelijk op de online wallet van Bitvavo die goed beveiligd is, maar je kan je coins ook bewaren met een ledger.

Door middel van een ledger zet je je coins op de blockchain met een beveiligde code. Om weer bij die coins te komen heb je een ledger nodig. Dit is wel de veiligste methode die er is.

Zo kan namelijk een exchange gehackt worden of kan er iets anders fout gaan waardoor je je coins kwijt kan raken. Door het gebruik van een ledger leg je die verantwoordelijkheid bij jezelf neer.

Het is dus aan jezelf om te bepalen of je ze zelf wilt bewaren of op de exchange. Tevens krijg je alleen rente uitgekeerd wanneer je je coins laat staan op de exchange. Dit is dus ook handig om mee te nemen in je keuze.

Je kan zeker je coins wel laten staan alleen dien je zelf te beslissen of je dat wil en zo ja hoeveel. Je kan ook een deel op een ledger zetten, maar over het algemeen worden ledgers gebruikt als je met duizenden euro’s investeert. Een van de meest gebruikte legder is de Nano S. Deze is dan ook aan te raden wanneer je een ledger wil gebruiken.

#5 HODL of actief handelen

Je hebt je coins en nu? Wil je ze bewaren en holden voor de long term of wil je actief gaan handelen met de coins?

Geen van de manieren zijn fout en het verschil heb ik eerder in dit artikel al uitgelegd. Met het actief handelen kan je uiteraard meer verdienen dan met alleen investeren, want je kan dan inspelen op de prijsbewegingen die er zijn. Een prijs gaat immers niet recht omhoog of naar beneden.

Echter ben je als actieve handelaar meer energie en tijd kwijt aan het behalen van deze rendementen. Als investeerder koop je het eenmalig of koop je af en toe bij en doe je verder niks.

Het is dus aan jou om te beslissen wat het best bij jou past. Als je veel tijd over hebt kan je actief gaan handelen, maar heb je echt geen tijd dan kan je ook mooie rendementen maken als investeerder.

Bitcoin is niet de enige optie

Hoe Bitcoin kopen

Nu je weet hoe je Bitcoin moet kopen weet je eigenlijk ook hoe je alle andere coins kan kopen.

Naast Bitcoin zijn er nog duizenden andere coins waarin je kan investeren en mooie rendementen kan halen zowel als actieve handelaar als investeerder.

Je hebt op Bitvavo ook de mogelijkheid om in tientallen andere coins te investeren, alleen neemt het risico wel toe.

Risico en reward staan altijd in verband met elkaar. Zo kan je veel verdienen als je veel risico neemt, maar ook veel verliezen. Dit werkt uiteraard ook andersom en het is aan jezelf of je dat risico wilt lopen.

Ook dien je wel goed onderzoek te doen naar eventuele andere coins waarin je wilt investeren. Je dient namelijk wel te weten wat ze doen, welk probleem het oplost en of het geen shitcoin/scamcoin is.

Het belangrijkste is dat je crypto portfolio voor het grootste gedeelte bestaat uit de top 5 grote coins en dan met name BTC en ETH en de rest kan je eventueel opvullen met andere coins.

Voordelen en nadelen van Bitcoin

Voordelen en nadelen van Bitcoin.

Bitcoin kent vele voordelen en ook een aantal nadelen en hieronder heb ik deze dan ook voor jou op een rijtje gezet.

Voordelen

  • Je kan Bitcoin al kopen van €1,- dus de drempel is erg laag.
  • Bitcoin beschermt je tegen inflatie (waardevermindering van geld).
  • Bitcoin is een hedge tegen het monetaire huidige systeem.
  • Het biedt een extra diversificatie in je investeringsportfolio (naast bijvoorbeeld aandelen, obligaties, grondstoffen en vastgoed).
  • Bitcoin is decentraal waardoor de macht ligt bij de gebruikers.
  • Blockchain manipuleert geen markt.
  • Je kan (ontzettend veel) geld verdienen met Bitcoin in zowel korte als lange termijn.

Nadelen

  • Veel fluctuatie in prijs waar je wel tegen moet kunnen als investeerder of trader.
  • Bitcoin zou theoretisch gezien gebanned kunnen worden door regeringen.
  • Het is niet fysiek tastbaar.

Verdien (veel) geld met handelen in Bitcoin en andere cryptomunten!

Alles-over-crypto-gratis-webinar

Nu je weet hoe je Bitcoin kan kopen, wat Bitcoin is, hoe je het kan bewaren en wat de voordelen en nadelen zijn van Bitcoin kan je met goede basiskennis echt gaan investeren in Bitcoin en eventueel andere coins.

Maar als je meer rendement wil halen dan de meeste mensen dan kan je actief gaan handelen in coins en ook zoeken naar coins die nog tientallen keren over de kop kunnen gaan.

In deze GRATIS training van Patrick Suiker en Derek Westra wordt jou exact geleerd hoe jij financiële vrijheid kan behalen met crypto en laten ze zien hoe jij cryptoparels kan ontdekken die tientallen keren over de kop zullen gaan.

Doe hier dus je voordeel mee!

Waarschuwing: na het bekijken van deze training wil je niks anders dan geld verdienen met cryptomunten!

Start vandaag nog jouw weg naar financiële onafhankelijkheid door crypto!

Patrick Suiker en Derek Westra van allesovercrypto.nl bieden een GRATIS webinar aan waarin ze jou alles vertellen over hoe jij vandaag nog geld kan verdienen met crypto! Daarnaast maken ze coins bekend die 100 keer over de kop kunnen gaan in prijs!

Ja Ik Wil Geld Verdienen Met Crypto!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *