Hoe maak je een landingspagina? Het volledige stappenplan voor het maken van een landingspagina!

Hoe maak je een landingspagina?

Hoe maak je een landingspagina? Deze vraag houdt veel internetondernemers bezig, omdat een landingspagina ervoor zorgt dat een bezoeker op je website een betalende klant wordt. 

In dit artikel zal ik toelichten hoe je een goede landingspagina maakt voor je website en meer klanten haalt uit je bezoekers.

Om te weten te komen hoe je een landingspagina maakt zal ik in dit artikel in gaan op de volgende onderwerpen: wat is een landingspagina in het kort, hoe je een landingspagina moet maken stap-voor-stap en software die je kan gebruiken voor het maken van een landingspagina.

Wat is een landingspagina in het kort?

Een landingspagina is eigenlijk de pagina waar de zoekmachine gebruiker op ‘landt’ na het klikken op de link in de zoekmachine.

Je kan dus zeggen dat elke pagina op je website een landingspagina is. Echter is hier veel verwarring over. 

Een landingspagina is eigenlijk meer te zien als een conversiepagina.

Dit houdt in dat je van bezoekers klanten wil maken. 

Een landingspagina wordt op verschillende manieren gebruikt zoals voor een opt-in pagina voor het verzamelen van e-mailadressen, contactpagina formulier, productpagina in je webshop en nog veel meer.

De hier boven genoemde landingspagina’s worden dus gebruikt om van bezoekers via een indirecte manier klanten te maken.

Om alles te weten te komen over wat een landingspagina inhoudt lees dan mijn artikel over: wat is een landingspagina?

Hoe maak je een landingspagina?

Voor het maken van een goede ladingspagina heb ik hieronder een stappenplan gemaakt die jou stap-voor-stap laat zien hoe jij een goede landingspagina maakt.

Zoals omschreven hebben landingspagina verschillende functies. Daarom is het voor alle soorten landingspagina niet exact hetzelfde, maar de basis uiteraard wel en die zal ik hieronder toelichten.

Emotie oproepen van de bezoeker

Emoties oproepen bij een landingspagina.

Om van bezoekers klanten te maken is het noodzakelijk dat je emotie oproept bij je bezoekers, want emotie leidt tot actie.

Op je landingspagina of ook wel conversiepagina dien je in te spelen op 2 emoties.

Steady state emotion

Hierbij ga je in om de huidige situatie van je doelgroep. Breng de pijnpunten over waarvan je doelgroep last heeft.

Zorg eerst dat de lezer zich herkent in je geschreven stuk en maak de lezer bewust van zijn/haar pijnpunten. 

Target state emotion

Hierbij vertel je wat de gewenste resultaten van je doelgroep is. Bezoekers zijn immers niet zo zeer naar je product of dienst maar naar het resultaat en wat het oplevert.

Nadat je de bezoeker bewust hebt gemaakt van zijn/haar pijnpunten dan kan je de bezoeker naar de pluspunten van jouw product/dienst die de pijnpunten van de lezen op gaan lossen.

Maak gebruik van de TIPS-formule

De TIPS-formule is een uitgebreidere versie van het AIDA-model.

T-Tempt 

Grijp de attentie van de bezoeker en verleidt hem of haar om jouw pagina te moeten lezen. Je gaat hier eerst in op de steady state emotion.

Trek de aandacht bij het maken van een landingspagina.

Je gaat in op de pijnpunten van de bezoeker en maakt de bezoeker ervan bewust dat het zijn/haar pijnpunten zijn. 

Het begint allemaal bij de design en de headline van de landingspagina. De headline grijpt als eerste de attentie van de lezer. Deze moet dus pakkend zijn en de lezer moet zich gelijk aangesproken voelen.

Daarnaast kan je ook een afbeelding toevoegen, want een afbeelding kan soms duizend woorden zeggen.

I-Influence 

Wanneer je de aandacht van de bezoeker hebt gekregen kan je de bezoeker gaan beïnvloeden. 

Voordat de bezoeker een klant wordt is het van belang dat er vertrouwen is.

Om vertrouwen te winnen is het noodzakelijk dat de lezer weet waar die beland is. De pagina dient dus autoriteit uit te stralen en er moet duidelijk worden waarom iemand naar jou zou moeten luisteren.

Je kan dus wat meer vertellen over je zelf, wat je doet en/of over je bedrijf.

Om nog meer vertrouwen op te wekken kan je natuurlijk gebruik maken van social proof. 

Je gebruikt dan klantervaringen met jouw bedrijf die je kan gebruiken om de andere bezoekers te overtuigen en meer vertrouwen te winnen.

P-Persuade

Door de twee acties hiervoor heb je voornamelijk invloed uitgeoefend op de steady state emotion.

Vanaf deze stap wordt het dus tijd om over te gaan op de target state emotion.

Je gaat hier je feitelijke aanbod presenteren. Je begint met de unique selling points van jouw product of dienst en maakt het eindresultaat wat er te halen is met jouw product/dienst duidelijk.

De voordelen van jouw product of dienst.

Gebruik bijvoorbeeld groene vinkjes om daarmee je unique selling points aan te geven en dus feitelijk opsomt wat de grote voordelen van je product/dienst zijn.

Daarnaast kan je ook beschrijven wat jou product/dienst onderscheid van eventuele concurrenten.

Ik zal je wel aanraden om je sterkste punten bovenaan en onderaan neer te zetten, omdat mensen vaak het begin en het einde onthouden.

Benoem naast de pluspunten ook de redenen wat er gebeurt als de mensen het product/dienst besluiten niet aan te schaffen.

Ook hier kan je gebruik maken van social proof. Hier gebruik je ze dan specifiek met betrekking tot het product/dienst.

Hoe meer informatie er van de testimonials staat hoe betrouwbaarder het over komt.

Maak daarnaast het product of dienst dat je aanbiedt zo tastbaar mogelijk. Dit kan je doen door afbeeldingen, eventueel uit verschillende hoeken, of je gaat nog een stapje verder en je gebruikt een 360 graden view.

Hiermee kan de bezoeker het product als het ware met zijn muis draaien en zo o.a. de achterkant bekijken. 

S-Sell

Als laatst zijn we aangekomen bij het punt selling. Hier kan de bezoeker overgaan tot een aankoop.

Voorzie de landingspagina altijd van een call to action button! Je hele pagina is ingericht om de bezoeker naar die knop te leiden. 

Voorzie je pagina dus niet van onnodige afbeeldingen en linkjes naar andere pagina’s. Dit kan de bezoeker allemaal afleiden en laten afzien van een aankoop of aanmelding. 

Hoe meer keuze je een bezoeker geeft hoe minder keuze er gemaakt gaat worden. Leidt je bezoeker dus alleen naar de call to action button.

Deze knop kan een aankoop betekenen, maar ook een offerte-aanvraag of een aanmelding voor je emaillijst.

Een call to action knop moet erg opvallend zijn en de bezoeker nieuwsgierig maken. Gebruik dus een opvallende kleur zoals oranje of rood. 

Eventueel kan je erbij vermelden dat het product beperkt bevoorraad is en je kan erbij vermelden dat het je meest gekochte product van je website is. 

Hierdoor weet de bezoeker dat de voorraad beperkt is en sneller moet beslissen en als je aangeeft dat dat product een bestseller is dan weten klanten dat andere het product ook kopen en zij niet achter kunnen blijven. 

Het stappenplan hierboven kan je gebruiken voor het verzamelen van e-mails, het verkopen van je diensten en/of je producten, een upsell pagina maken, een inschrijf forumlier maken voor webinars en evenementen en voor nog veel meer.

Altijd blijven testen

Testen van landingspagina.

In het bovenstaand stappenplan heb ik je uitgelegd hoe je een landingspagina maakt. 

Met je eigen gemaakte landingspagina is het verstandig om verschillende manieren uit te proberen. Wissel bijvoorbeeld is van kleur van de call to action button of manier van schrijven.

Meten is weten. Dus door te meten kan je achterhalen welke landingspagina het beter doet en zo kan je steeds je pagina verbeteren.

Door het constant verbeteren van je landingspagina verhoog je ook constant je conversie wat ten goede komt van je omzet.

Voorkom dat je van je bezoekers geen betalende klanten maakt!

Door de stap-voor-stap uitleg hierboven kan je van start gaan met het maken van je eigen landingspagina en je conversie gaan verhogen!

Er zijn verschillende software die je kan gebruiken voor het maken van landingspagina’s.

Ik raad je aan om gebruik te maken van Leadpages, omdat zij een goede klantenservice hebben, scherpe prijzen, je kan je Enormail account eraan koppelen en uiteraard kan je er mooie landingspagina’s mee maken waarmee bewezen is dat het je conversie verhoogt.

Gebruik Leadpages nu 14 dagen GRATIS en begin vandaag al met het maken van je eigen winstgevende landingspagina!

Behaal meer sales, leads en een verhoogde conversie!

Met landingspagina’s geef je je internet business een boost en ga jij meer klanten, leads en een verhoogde conversie binnen halen! probeer Leadpages 14 dagen GRATIS uit!

Ja Ik Wil Meer Sales en Leads Genereren!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *