Hoe schrijf je een goede blog?

Hoe schrijf je een goede blog?

Hoe schrijf je een goede blog? Aan welke voorwaarde moet je voldoen? Hoe scoor je hoog in Google met je blog?

In dit artikel ga ik in op deze vragen en geef ik je een stappenplan mee die je kan toepassen op het schrijven van je eigen blog. 

Dit stappenplan gaat ervoor zorgen dat jij goede blog content aan je website kan toevoegen en er mee kan gaan scoren in Google.

Hoe schrijf je een goede blog voor je website?

Om een goede blog te schrijven heb ik hieronder een stappenplan gemaakt hoe jij een goede blog schrijft en kan gaan scoren in Google.

Vind een zoekterm voor je blog artikel

Voordat je een blog gaat schrijven moet je eerst weten waarover je wilt schrijven. Kies een onderwerp die bij je website past en ga op zoek naar zoekwoorden.

Zoekwoorden kan je vinden door middel van zoekwoorden onderzoek. 

Zoekwoorden onderzoek kan je doen door gebruik te maken van zoekwoorden tools zoals: Ubbersuggest en Semrush

Hier kan je zoekwoorden intypen en vervolgens krijg je te zien hoe vaak er op dat zoekwoord gezocht wordt. 

Dit is erg handig om te weten, want als je een goede blog wilt schrijven is het wel van belang dat je schrijft over een zoekwoord/zoekterm waarop gezocht wordt.

Hiernaast kan je ook zien hoe groot de concurrentie op de zoekwoorden zijn. 

Als je net begint met je website is het makkelijk om te beginnen met long-tail zoektermen. Dit zijn zoektermen die bestaan uit 4 woorden of meer.

Zo vermijd je de grootte concurrentie op de korte zoektermen.

Door gebruik te maken van long-tail zoektermen ga je specifiek in op een bepaald onderwerp.

Dit zorgt ervoor dat je gerichtere bezoekers krijgt die ook specifiek op zoek zijn naar jouw informatie.

Hierdoor stijgen ook je verkopen van je website en dus je conversie.

Begin met het schrijven van een goed blog artikel

Schrijven van een goede blog

Nadat je een goed zoekwoord hebt gevonden waar weinig concurrentie op zit, maar waar nog wel zeker minimaal 50 keer op gezocht wordt per maand, dan kan je daarover gaan schrijven.

Je hebt een hoofdzoekterm waar je op gevonden wil worden. Nu kan je gaan bedenken wat de tussenkopjes zullen worden. Dus sub onderwerpen die vallen onder je hoofdonderwerp.

Bij het maken van blog artikelen is het gewenst om een blog te schrijven van 1000-1500 woorden.

Dit wordt gewenst door Google. Houd jij je aan minimaal 1000 woorden dan zal Google je daarvoor belonen met en betere positie.

Meer dan 1500 woorden mag zeker, maar het hangt net van de zoekterm af.

Als het een concurrerende zoekterm is dan is het van belang je te onderscheiden van andere website en dat is dan te doen door meer informatie te geven en uitgebreider er op in te gaan.

Denk bij het schrijven van een blog artikel aan waarde. Het belangrijkste van een artikel is de waarde die je levert. Hoe waardevoller hoe meer Google je zal belonen.

Denk aan deze vragen bij het maken van je blog. Welke waarde geef jij aan de lezer met je geschreven stuk? Wat kan de lezer hier mee? Hoe help je lezer?

Zorg voor een mooie opmaak

Eenmaal je blog geschreven dan kan je de blog voorzien van titelniveau ’s. Zo geef je je titel H1 en de kopjes H2 en de kopjes onder die kopjes kan je H3 geven.

Dit brengt structuur aan en kan je makkelijk doen met WordPress.

Vervolgens kan je je blog aankleden met plaatjes, video’s, quotes en/of gifjes. Kies plaatjes die bij je geschreven tekst horen.

Doordat je je blog een mooie opmaak geeft onderscheid jij je nog meer van eventuele concurrentie. Ook vindt Google plaatjes en opmaak belangrijk.

Originaliteit wordt beloond door Google! Op hoe minder websites jouw geschreven informatie te vinden is des te hoger je in Google zal gaan scoren!

Afbeeldingen kan je niet zomaar van Google kopiëren, omdat ze vaak niet rechten vrij zijn. Een website die je hiervoor kan gebruiken is Pixabay of Freepik

Wanneer je een aantal afbeeldingen van de bovenstaande site hebt gehaalt dan kan je ze met Picresize wat gaan verkleinen.

Vaak zijn de afbeeldingen groter dan nodig als je ze van het internet af haalt. Hierdoor neemt het veel ruimte in beslag qua opslag.

Zo wordt je blog slomer geladen en dat vind Google minder prettig.

Wanneer je de afbeelding dan weer opslaat kan je de afbeelding opslaan onder een bestandsnaam. Deze naam moet je zoekwoord zijn.

Dit doe je met je eerste plaatje en de rest moet een beetje overeenkomen.

Als je de afbeelding verkleint hebt kan je het plaatje in WordPress plakken. Vervolgens kan je het plaatje een alt tag geven. Hier kan je ook weer je zoekwoord in kwijt.

Zo optimaliseer je je afbeeldingen voor de zoekmachine van Google.

Doe dit niet bij elk plaatje want dan wordt het spam, maar doe dit bij 1 of 2 plaatjes in je artikel.

Doe aan linkbuilding

Doe aan linkbuilding.

Je blog is nu zo goed als af alleen kan je nog linkjes in je blog aanbrengen. Dit waardeert Google ook. 

Begin met het plaatsen van interne links. Dit zijn links die verwijzen naar andere pagina’s van je website. Zo kan je linken aan andere relevante blog artikelen of begrippen.

Ook kan je externe links plaatsen in je blog. Je verwijst dan naar andere websites. Dit kan je doen als het in je blog aanbod komt.

Probeer interne en externe links in te voegen bij elke blog, want Google zal je dan beter laten ranken in de zoekmachine.

Wanneer je deze stappen hebt gevolgd kan je het blog artikel posten en beschik je over een goed geschreven blog bericht. Vervolgens kan je weer bovenaan beginnen om nieuwe blog berichten te posten.

Ik raad je aan om zeker 1 blog bericht per week te schrijven, want dan ziet Google dat je actief bent op je website en zal hij jou daarvoor belonen.

Voorkom dat jij geen geld gaat verdienen met je blog artikelen!

Geld verdienen met bloggen door affiliate marketing.

In dit artikel heb ik je verteld hoe je een goede blog schrijft. Echter wil dat niet zeggen dat je geld gaat verdienen met je blogs.

Wil jij nou geld gaan verdienen met je blogs? Bekijk dan of affiliate marketing wat voor jou is!

Je hebt geen producten, voorraad en je hoeft geen klantenservice te doen.

Je promoot alleen de producten van andere bedrijven en als jij als affiliate een verkoop genereert ontvang je daar leuke commissies voor.

Bekijk deze GRATIS videtraining over affiliate marketing en ontdek hoe ook jij geld kan gaan verdienen met het internet en dat volledig passief!

Je kan al beginnen zonder enige kennis en ervaring!

Bekijk GRATIS de affiliate marketing video training!

In deze GRATIS videotraining laat Jacko Meijaard zien hoe hij duizenden euro’s volledig passief per dag verdiend met affiliate marketing en hoe jij dit ook kan ZONDER enige kennis en ervaring!

Ja Ik Wil Passief Inkomen Verdienen!