Hoe werkt verkopen via Bol.com? – De beginnersgids!

Hoe werkt verkopen via bol.com?

Hoe werkt verkopen via Bol.com? Spullen verkopen via het internet is op dit moment echt enorm populair. 

Veel mensen zijn op zoek naar manieren om als e-commerce ondernemer aan de slag te kunnen. Een van de plekken waar veel mensen dit proberen is via Bol.com. 

Bol.com is echt een uitstekend platform als het aankomt op het verkopen en kopen van alle mogelijke soorten spullen. We zien echter dat er nog altijd een hoop onduidelijkheid bestaat bij de mensen over hoe verkopen via bol.com werkt.

In dit artikel hebben we de belangrijkste informatie voor je op een rijtje gezet. Van de vraag hoe werkt verkopen via bol.com tot aan tips die je zelf kunt toepassen. Door dit artikel goed door te lezen kom je niet meer voor verrassingen te staan ten tijde van het verkopen op de site.  

De totstandkoming van Bol.com

Voordat we ingaan op de vraag ‘hoe werkt verkopen via bol.com’ is het handig om eerst even bij de website zelf stil te staan. 

Bol.com is de toonaangevende webwinkel in Nederland voor boeken, speelgoed, elektronica en vele andere productcategorieën. Volgens een onderzoek dat in 2015 is gepubliceerd, is deze winkel het sterkste merk met de grootste verwachte groei van Nederland. 

Het begon als een online boekhandel in 1999 en is momenteel de grootste marktplaats voor een breed scala aan producten in Nederland en België. Het is volledig geïntegreerd met Koongo en het is een uitstekend verkoopkanaal voor handelaren die zich op deze markten richten.  

Het enorme aanbod met 16+ miljoen producten, de uitstekende klantenservice en speciale voorwaarden zoals gratis en snelle levering (de volgende dag) voor de meeste van producten hebben Bol.com tot de beste keuze gemaakt voor jouw aankopen. 

Ook verkopers zijn zich bewust van de voordelen en besluiten om ook te verkopen via Bol.com. Tijd om door te gaan naar de vraag: ‘hoe werkt verkopen via bol.com?’.

Hoe werkt verkopen via Bol.com? – stappenplan voor beginners. 

Hoe werkt verkopen via bol.com

Goed, hoe werkt verkopen via Bol.com? Voordat je met Bol.com aan de slag kunt gaan, heb je een Nederlands of Belgisch BTW nummer nodig. Deze kun je aanvragen bij de Kamer van Koophandel. 

Dit is overigens altijd zoals je aan de slag gaat als ondernemer. Heb je dit gedaan dan kan je beginnen met verkopen. 

We hebben het wat makkelijker voor je gemaakt door hieronder een selectie te maken met de belangrijkste stappen voor het verkopen via Bol: 

 • Maak een klantaccount aan bij Bol.com als je die nog niet hebt.

 • Log in op je nieuwe klantaccount en klik in het drop down menu op Sales Account. 

 • Vul je gegevens en de gegevens van je bedrijf in en accepteer de voorwaarden. Bol.com stuurt je vervolgens een e-mail die je moet bevestigen. Deze gegevens dienen correct te zijn als je als verkoper aan de slag wilt gaan, je bent immers een ondernemer op het platform. 

 • Het platform zal ook een brief sturen naar het door jou opgegeven adres. Je krijgt de brief binnen twee dagen, deze bevat een verificatiecode die je nodig hebt om het registratieproces te voltooien.

 • Zodra je de verificatiecode heeft ingevoerd, kun je jouw winkel op het Bol.com platform volledig zelf inrichten. Mocht de code niet werken dan zal je de klantenservice moeten contacteren. 

 • Nu je kan beginnen met verkopen op bol.com is het de zaak om winstgevende producten te gaan zoeken. Ga op zoek naar producten die mensen echt nodig hebben en waar minder dan 7 pagina’s van zijn op bol.com. Zo kan je de strijd aan gaan met de concurrenten. Meestal worden er winstgevende producten ingekocht bij Aliexpress of Alibaba, omdat daar de kosten erg laag zijn en je je winstmarge vrij hoog kan leggen. In de video hieronder wordt uitgelegd hoe jij deze producten kunt gaan vinden.

 • Eenmaal goede producten gevonden te hebben dan moet je op zoek gaan naar een leverancier van deze producten. Dit kan je doen bij Aliexpress en Alibaba. Hieronder vind je een filmpje over het vinden van een goede leverancier. Echter is dit meer gebaseerd voor dropshopping, maar is ook heel goed toe te passen om leveranciers te vinden om ver te kopen op bol.com.

 • Wanneer je een product hebt gevonden en een leverancier dan kan je een advertentie maken op bol.com van het product dat je wil gaan verkopen. In de video’s van product research heb je gezien dat je naar de concurrentie moet kijken je daarvan moet onderscheiden. Maak bijvoorbeeld kwalitatief beter foto’s met afmetingen en de onderdelen. Maak zo’n 8 foto’s voor het ultieme resultaat. Daarnaast is het van belang dat je een pakkende titel maakt met al zoveel mogelijk informatie. Hier kan je de kleur, afmetingen enzovoorts in kwijt. Daarna Is het van belang om een uitgebreide productomschrijving toe te voegen. Hier omschrijf je wat de voordelen van jouw product is, waarom mensen het moeten kopen en de specificaties van het product. Vertel dus zoveel mogelijk over het product zodat de klant alle informatie heeft waar die over moet beschikken om vervolgens over te kunne gaan op een aankoop. Als laatst onderscheid je je ook enorm van de concurrentie als je een korte levertijd hebt (1-2 dagen). Mensen willen immers dat producten zo snel mogelijk voor de stoep staan. 

Voordelen van verkopen op Bol.com Marktplaats

Er zitten enorm veel voordelen aan het verkopen via Bol.com. De interface en het ontwerp van Bol.com zijn bijvoorbeeld intuïtief en bieden een enorme catalogus die zeker wordt gewaardeerd door de Bol.com-klanten. 

Wat betreft verkopers en handelaars biedt Bol interessante mogelijkheden om verschillende marketingcampagnes te lanceren, het gebruik van de Bol.com repricing engine, het opzetten van dagelijkse deals of speciale kortingen gemakkelijk te maken. 

Het belangrijkste voordeel van verkopen op de Bol marktplaats is dat je te maken hebt met een groot aantal betrouwbare klanten, zo’n 15 miljoen per maand. Het is belangrijk om van de volgende voordelen op de hoogte te zijn als je gaat verkopen via Bol: 

 • Je bent weinig geld kwijt voor het verkopen – Verkopers betalen als ze verkopen zonder dat er vaste kosten aan verbonden zijn. Hiervoor heb je gratis toegang tot de Bol-marktplaats en haar middelen. Alle verkopers hoeven alleen maar een commissie en een vast bedrag te betalen wanneer een product wordt verkocht; het is eenvoudig, er is geen betaling nodig als er geen verkopen binnenkomen. Dit is natuurlijk ideaal als je wilt verkopen. Mocht je namelijk niet zoveel verkopen als je had gedacht dan wil je natuurlijk niet voor veel kosten komen te staan. 

 • Je hebt toegang tot een enorm grote markt – Er is nog een ander voordeel, dit is het feit dat je een ontzettend grote markt tot je beschikking zult hebben voor het verkopen van alle mogelijke soorten producten. Verkopers hebben toegang tot een groot aantal trouwe klanten die zich voornamelijk in Nederland en België bevinden. Dit maakt het een fantastische manier om je e-commerce bedrijf uit te breiden, vooral op die markten. Door deze markt zal het niet zo lastig zijn om de juiste klanten te vinden voor jouw producten. 

 • Je hebt veel middelen tot je beschikken – Een ander voordeel is het feit dat je ontzettend veel middelen tot je beschikking zult hebben voor bij het verkopen.  Verkopers hebben toegang tot de Bol-product targeting, statistieken en klantinformatie om de mogelijkheden beter te kunnen identificeren, de prijs van het product aan te passen om de concurrentiepositie te verbeteren of de verkoop te verhogen met behulp van marketingcampagnes, dag deals of speciale kortingen. Daarnaast kun je gebruik maken van het Bol.com-distributienetwerk in Nederland om te helpen met de fulfillment-, opslag- en verzendopties.

Wat kan ik verkopen op Bol.com marktplaats?

Wat kan je verkopen via bol.com?

In het geval dat je via Bol.com wilt gaan verkopen zal je na moeten denken over wat je precies wilt gaan verkopen. 

Je kunt in principe nagenoeg alles verkopen via Bol.com, dit maakt het een zeer toegankelijke site om voor te kiezen. Bol brengt een commissie in rekening op basis van je productcategorie (van 5% tot 17%) zodra het product in kwestie verkocht is, samen met een klein vast bedrag (van 1€ tot 3€) voor het aantal verkochte eenheden/hoeveelheden. 

Doordat er vaste kosten zijn bij het verkopen bij bol.com is mijn advies is dan ook om geen producten te verkopen onder de €15,-. Procentueel gezien zullen de vaste kosten dan vrij hoog zijn en blijft er relatief weinig winst over.

Wil je zo min mogelijk geld afdragen aan de commissie dan is het dus handig om hier even goed bij stil te staan. Door te kiezen voor de categorie met minder commissiekosten zal je meer geld overhouden als verkoper op Bol.com. 

Er zijn enkele tips die je zeker moet volgen als je wilt verkopen via Bol.com. Deze hebben we hieronder even voor je op een rijtje gezet. 

 • Probeer betaalbare snelle en gratis verzendopties aan te bieden aan je klanten.
 • Houdt de prijzen van de producten zo laag mogelijk dankzij de Bol.com repricing engine.
 • Werk aan je promoties met goede afbeeldingen, selectie van producten, trefwoorden, titels en nauwkeurige productbeschrijvingen.
 • Probeer een vlotte en resolute houding aan te nemen met je klanten om zo snel mogelijk eenvoudige oplossingen te bieden voor mogelijke problemen.

Als het goed is heb je door het lezen van dit artikel een beter beeld gekregen bij de vraag ‘hoe werkt verkopen via bol.com?’. 

Door zelf spullen te verkopen via Bol ben je in staat om aardig wat inkomsten te vergaren, mits je de juiste producten kiest. 

Het is een zeer toegankelijke site die iedereen in staat om zelf aan de slag te gaan als dropshipping ondernemer of als reguliere verkoper. 

De tips en tricks uit dit artikel vormen de juiste basis bij het verkopen via Bol.

Voorkom dat je weinig tot geen sales gaat generen!

Sales maken met verkopen via bol.com.

Als verkoper op bol.com wil je natuurlijk daar wel je boterham mee verdienen. Hiervoor moet je wel je producten goed kunnen inkopen en verkopen. 

Zelf geloof ik dat je kan leren van iemand die de resultaten al heeft behaald die jij zelf voor ogen had. 

Om deze reden verwijs ik je door naar Jia Ruan. Hij verdiend dagelijks duizenden euro’s per dag met het verkopen van producten via Bol.com.

Nu biedt Jia Ruan ook de kans aan andere startende ondernemers om te leren verkopen via bol.com. Jia kent alle kneepjes in het vak en van hem kan je veel leren. Hij haalt zeer waarschijnlijk de resultaten die jij ook wilt behalen en hierdoor is hij een goede mentor.

Schrijf je in voor de GRATIS training van Jia waarin hij je stap voor stap mee neemt in het leren verkopen via Bol.com.

Wil jij gelijk toegang hebben tot alle kennis waarover de grootste bol.com verkoper van Nederland over beschikt? Bekijk hier dan de kortingspagina van de bolmasterclass cursus. Hierin leert Jia jou hoe jij succesvol kan gaan verkopen via het verkoopprogramma van Bol.com.

Bekijk de GRATIS videotraining van Jia Ruan!

In deze GRATIS videotraining van Jia Ruan wordt jou stap voor stap geleert hoe jij succesvol producten kan gaan verkopen via Bol.com en hiermee online geld kan gaan verdienen zodat jij echte vrijheid kan behalen!

Ja Ik Wil Verkopen Via Bol.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *