Wat is een dropship leverancier?

Wat is een dropship leverancier? Eigenlijk is een dropship leverancier een bedrijf die de porducten levert aan de dropshipper.

In het geval van dropshipping doet een klant een bestelling bij de dropship webshop. Vervolgens betselt de dropshipper als het ware het product bij de leverancier. De leverancier stuurt dan het product rechtstreeks naar de consument. Hierdoor wordt de bedrijfskolom korter.

Het kan zo zijn dat de leverancier ook de producten zelf produceert, echter hoeft dit niet altijd het geval te zijn. Er zijn namelijk ook erg veel tussenpersonen die leverancier zijn.

Op Aliexpress en Alibaba vindt je zowel tussenpersonen als fabrikanten. Producten rechtstreeks uit de fabriek kopen is een stuk voordeliger dan van een tussenpersoon.

Dit komt omdat de bedrijfkolom korter is en dan zijn er dus minder schakels. Minder schakels betekend minder toegevoede kosten.

Naast Chineese leveranciers kan er ook gebruikt gemaakt worden van Nederlandse leverancier. Nederlandse leveranciers worden voornamelijk gebruikt bij high ticket dropshipping en Chineese leveranciers worden voornamelijk gebruikt bij low ticket dropshipping.

Wat is een dropship leverancier?