Wat is high ticket dropshipping?

Wat is high ticket dropshipping? Het is eigenlijk het dropshippen op een normale manier, maar dan met producten die een vele male hogere prijs hebben dan low ticket dropshipping producten en medium ticket dropshipping.

Een dropshipper beschikt over een webshop en wanneer er een order binnen komt stuurt de dropshipper de order direct door naar de leverancier.

MAAR,

Bij high ticket dropshipping wordt er meestal gebruik gemaakt van premium producten. Dit zijn producten in een hogere prijsklasse tussen de €200,- en €2000,- (kan ook meer zijn, maar dit is de gemiddelde range).

Deze producten zijn vaak van A kwaliteit en er zijn winsten per product te behalen van €100,- tot €500,- (kan ook meer zijn, maar dit is de gemiddelde range).

De A kwaliteit producten kunnen uit andere landen worden gehaald dan China. Bijvoorbeeld uit Nederland zelf of Duitsland en België.

Dit wil zeggen dat de levertijd drastisch verlaagt kan worden tot maar liefst 1-2 werkdagen.

Zo kan je aan één van de grootste wensen van een consument voldoen namelijk snelle levering of volgende dag in huis. Ook kan je concurreren met de grote spelers in de E-commerce wereld.

Wat is high ticket dropshipping?

Voorbeelden van high ticket producten:

  • Opblaas jacuzzi
  • Luxe Horloges
  • Beveiligings appartuur

Voordelen en nadelen van high ticket dropshippen

High ticket dropshipping kent natuurlijk ook voor- en nadelen. Deze heb ik dan ook even op een rijtje gezet.

Voordelen

  • Er is heel weinig concurrentie, want deze manier van dropshippen wordt ontzettend weinig gebruikt en is nog vrij onontdekt.
  • Hoge winstmarges van wel 35-45%.
  • Je hoeft maar weinig verkopen te realiseren voor een goed inkomen.
  • Een stuk kortere levertijden.

Nadelen:

  • Bij retourtjes zit je toch opgescheept met dure producten die je dan zelf moet voorschieten. De leverancier moet natuurlijk ook betaalt worden. De producten kunnen vaak niet terug naar de leverancier (overigens kunnen low of medium dropshipping producten dat ook niet). Vervolgens kan je het geretourneerde product wel naar een nieuwe klant verzenden. Dit scheelt wel veel in de levertijd, omdat het product toch al in Nederland is.
  • Je moet een buffer hebben om de retourtjes aan te kunnen en dus de leverancier te kunnen betalen.
  • Het verkopen van een high ticket product is moeilijker, omdat dit producten zijn waar mensen research naar doen en het vaak geen impulsaankopen zijn.

Er zitten dus grote voor- en nadelen aan high ticket dropshipping. Als je van plan bent op te starten met high ticket dropshipping is het verstandig om hier secuur en serieus mee bezig te zijn.

Retourtjes gebeuren nou wel eens eenmaal echter gebeurt dit meer bij low ticket en medium ticket dropshipping, maar bij high ticket dropshipping moet je er toch iets meer op voorbereid zijn.

Bekijk de GRATIS high ticket dropshipping video training!

Zet vandaag nog jouw succesvolle high ticket dropshipping business op en leer van één van de beste dropshippers in Nederland! Joshua Kaats begeleid jou met deze GRATIS video training om een succesvolle high tichet dropshipping business op te zetten!

Ja Ik Wil Mijn Eigen High Ticket Dropshipping Business Starten!