Wat zijn e-commerce bedrijven?

Het begrip e-commerce klinkt je waarschijnlijk wel bekend in de oren, maar wat zijn e-commerce bedrijven nou precies en wat doen zij?

In dit artikel zal worden toegelicht wat e-commerce bedrijven precies zijn en hoe je zelf ook kan gaan starten!

Definitie van e-commerce bedrijven

E-commerce bedrijven zijn ondernemingen die via computernetwerken als het ware handel drijven. Dit gebeurt dus allemaal digitaal.

Er wordt tegenwoordig steeds meer online gedaan en zo gaat dat natuurlijk ook met het aanschaffen van producten en diensten.

Hierdoor starten steeds meer bedrijven met e-commerce en hebben ze meestal een webshop of website waar ze hun producten en/of diensten aanbieden aan de consumenten.

Iedereen kent natuurlijk wel de grootste e-commerce platformen van Nederland namelijk Bol.com. Andere grote e-commerce bedrijven zijn bijvoorbeeld een Zalando, Bijenkorf, Airbnb en Wehkamp.

De kleinere ondernemers kunnen natuurlijk niet achterblijven en daarom starten steeds meer ondernemers met e-commerce. Ook door de verandering van het consumentengedrag waardoor steeds meer online bestelt wordt moeten ondernemers ook wel gedwongen starten met e-commerce.

Onderdelen binnen e-commerce

E-commerce is een begrip waar nog vele kleinere begrippen ondervallen en is dus een samenhang van verschillende begrippen. Bij e-commerce komen meerdere aspecten kijken zoals:

  • Zoekmachine optimalisatie
  • Video marketing
  • Social media marketing
  • Email marketing

Deze kanalen worden gebruikt om de producten en diensten aan de man te brengen en awareness te creëren.

Zelf starten met e-commerce?

Lijkt e-commerce jou nou een interresant vak en wil je er zelf ook geld mee gaan verdienen? Bekijk dan de GRATIS videotraining van Jia Ruan waarin hij je stap voor stap meeneemt naar het opzetten van een eigen e-commerce business.

De training is volledig gratis je hebt dus niks te verliezen en alles te winnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *