Rijk worden met crypto, is dat nog mogelijk?! Met deze #4 manieren wel!

Rijk worden met crypto

Rijk worden met crypto wil natuurlijk iedereen wel, maar de meeste beschikken niet over de juiste informatie of zijn vaak aan het gokken met hun geld. Zij stoppen geld in coins waarvan ze geen flauw idee hebben wat ze doen in de hoop dat de koers stijgt. Zij hebben daarnaast geen game plan en analyseren de markt niet. 90% van de markt is zo en verliest op lange termijn geld. In dit blog artikel neem je mee in de juiste manieren hoe je geld kan gaan verdienen met crypto en dus hoe je rijk kan worden met crypto.

Is rijk worden met crypto überhaupt nog mogelijk?

Rijk worden met crypto

Naar aanleiding van de Bitcoin koers die ooit begonnen is op een cent en inmiddels al vele miljonairs heeft gemaakt vraag je je misschien af of jij nog rijk kan worden met crypto? En je niet al te laat?

Het antwoord op die vraag is NEE, je bent niet te laat. Crypto staat nog steeds in de kinderschoenen en heeft slechts weinig gebruikers. Massa adoptie is nog ver te zoeken en wanneer dit plaats vindt zijn er nog rendementen te maken waarmee je je leven totaal kan veranderen.

Daarnaast geldt dit alleen voor bitcoin en dit is de grootste cryptomunt qua marketcap. Met altcoins (alles coins behalve bitcoin) vallen nog makkelijk rendementen te maken die je leven kunnen veranderen. Dit aangezien zij nog veel ruimte hebben voor groei op gebied van marktkapitalisatie. Hier vallen dan eenvoudig meerdere honderden dan wel niet duizenden procenten mee te verdienen.

Kortom het is zeker nog mogelijk om rijk te worden met crypto en het is tevens ook de space waar het meeste geld valt te verdienen.

Hoe kan ik rijk worden met crypto? Dit zijn de #4 beste manieren!

Er zijn verschillende manieren waarmee je geld kan verdienen met crypto. Hieronder heb ik dan ook 4 manieren neergezet waarmee je geld kan verdienen. De manieren lopen uiteen van makkelijk tot moeilijker. Hierdoor is er voor ieder wat wils en kan je het zo moeilijk maken als je zelf wil. De kern van het grote geld wordt echter verdiend met de eerste methode en de rest kan als extra worden gezien.

#1 Buy and HOLD

Rijk worden met cryptocurrencies

Deze eerste methode is niet zo moeilijk en kan door iedereen worden toegepast. Je koopt cryptomunten en houdt deze vast totdat deze jou uitcashpunten bereikt. Echter is dit vaak moeilijker dan mensen denken aangezien mensen vaak gokken met hun geld en geen gameplan hebben.

Voordat je een coin aanschaft is het van belang om je onderzoek te doen en dus niet te gaan gokken met je geld. Het belangrijkste is door te kijken naar welke problemen het project oplost, wie de eigenaren zijn, hun achtergrond, following en community. 

Op basis hiervan kan je kiezen om in een project in te stappen. Vervolgens kan je deze vasthouden en van tevoren kies je voor jezelf punten waar je winst gaat nemen. Je sluit dus niet je hele positie, maar verkoopt een deel van je investering. Je wilt immers verkopen in een bull markt en kopen in een bearmarkt (buy low, sell high principe). 

Winst nemen is dan ook heel belangrijk aangezien je anders vanzelf weer in een bearmarkt terecht komt en je hierdoor veel rendement verliest. Je kan bijvoorbeeld kiezen om 5-10% van je investering te verkopen op vooraf bedachten uitstap momenten.

Om je op weg te helpen met het vinden van de juiste crypto coins kan je de volgende artikelen lezen:

Daarnaast kan je ook een webinar bijwonen van allesovercyrpto waarin zij uitleggen hoe je hidden gems kan spotten.

#2 Staking en lendingsplatformen

De eerste methode past elke crypto investeerder toe, maar hier kan je vervolgens een extra component aan toevoegen namelijk staking en lendingsplatformen. 

Staking houdt eigenlijk in dat je je crypto vastzet in het protocol en hierdoor helpt transacties te valideren (mits het een proof of stake protocol is). Voor het valideren van transacties en het beschermen van de blockchain krijg je een reward in de vorm van de coin die je vasthoudt. Percentages verschillen per coin en biedt extra rendement los van koersstijging.

Ook kan je ervoor kiezen om je coins uit te lenen via een lk lendingsplatformen als YouHodler en Nexo. 

In ruil voor het bieden van liquiditeit aan bijvoorbeeld bedrijven krijg je een rentepercentage. Dit verschilt ook per coin, maar kan verschillen van o.a. 6% voor bitcoin en 12% voor stablecoins. Dit verschilt echter per platform en worden tussentijds door de platformen wel eens aangepast.

Lendingsplatformen brengen risico’s met zich mee wanneer er sprake is van defaults en hierdoor de partij die de coins geleend heeft niet meer kan terugbetalen. Hierdoor is het aan te raden om niet al je coins op een lendingsplatform te zetten.

#3 Liquidity pools

Een andere mooie methode om rijk te worden met crypto is door gebruik te maken van liquidity pools. 

Het klinkt misschien heel ingewikkeld, maar het is zeer eenvoudig. Ons huidige banksysteem is een centrale finance platform en momenteel is er ook een decentrale vorm ervan namelijk DE-FI. 

Hiermee kunnen personen peer to peer valuta en in dit geval coins met elkaar uitwisselen. Deze pools ontstaan doordat personen hun coins in de pool zetten en hiervoor rewards ontvangen zoals airdrops van nieuwe coins, de swapfees die iemand betaald die een swap van coins doet en staking rewards.

Op deze manier draag je bij aan de revolutie van DE-FI waarbij mensen coins kunnen swappen peer to peer zonder een centrale partij en kan je extra geld verdienen. 

Yields die je kunt verdienen verschillende per platform en coins die je in een pool wilt zetten. De meest bekende pools zijn te vinden op Uniswap, Pancake swap en Osmosis

Ook hierbij is er een risico’s dat een smart contract bugs bevat enzovoorts. De risico’s zijn niet erg groot, maar altijd aanwezig. Ook hierbij raad ik aan om er gebruikt van te maken, maar niet al je tokens in te stoppen.

Al met al zal ik persoonlijk een deel op een ledger zetten en als cold storage bewaren, een deel op een lendingsplatform, een deel staken in je wallets en een deel in liquidity pools plaatsen. Hierbij haal je een sterk rendement en spreid je je risico’s

#4 Trading

Trading

De laatste en ook moeilijkste manier is trading. De bovenstaande manieren is voor iedereen bestemd en vergt niet echt bepaalde skills. Je dient alleen je coins beschikbaar te stellen voor een liquidity pool, lendingsplatformen of voor staking.

Deze laatste methode vergt meer skills en leer je niet in een paar weken. Trading is eigenlijk het laag kopen en hoog verkopen van coins door middel van technische analyse (op basis van koersinformatie trade mogelijkheden bepalen). 

Met trading kan je enorm veel geld verdienen, maar je dient hier veel mee te oefenen en doorzettingsvermogen voor te hebben. Daarnaast is analytisch vermogen echt een must. 

Als je echt wil leren traden verwijs ik je graag door naar de cursus van Doopiecash waarbij zij door middel van prijsactie (puur candles zonder indicatoren) uitleggen hoe je winstgevend kan leren traden. Dit kan op een swingtrade manier (grote trades over weken), daytrades (kleine dagelijkse trades) en scalps (hele kleine trades in een aantal minuten/uren). 

Waar kan ik mijn crypto kopen?

Wanneer je 1 van de bovenstaande manieren toe wil passen dien je ergens crypto aan te schaffen en niet elk platform is even veilig. Ik raad je dan ook aan om je aankopen via Bitvavo te doen. Dit is één van de betrouwbaarste exchanges in Nederland met certificaten van de Nederlandse Bank.

Dit laatste is erg belangrijk en geeft je een zekerheid dat zij zich aan je juiste wet- en regelgeving houden. Daarnaast draait het platform veel volume waardoor je orders makkelijk gevuld kunnen worden. Er is dus genoeg liquiditeit aanwezig op het platform.

Ook bieden zij staking aan waardoor je geld kan verdienen door je coins vast te houden in je wallet. Daarnaast kan je met de onderstaande knop gratis transacties doen met je eerste €1000,-.

Bitvavo

Welke methode moet ik nu gaan kiezen?

Ik heb je in dit artikel meerdere manieren gegeven waarmee je rijk kunt worden met crypto. Door munten aan te kopen kan je geld verdienen door koersstijging en van crypto weten we dat dat erg hard kan gaan.

Daarnaast kan je nog extra rendement maken door de munten te staken en/of in een liquidity pool te zetten. Hiermee compound je je rendement erg heftig waardoor levens veranderende bedragen kunnen worden gegenereerd. 

De eerste manier buy and hold is natuurlijk de methode die iedereen kan toepassen. Daarnaast kan je deze opvullen met staking en als je daar nog wat aan toe wil voegen kan dat met liquidtiy pools.

Mocht je er nou echt niet genoeg van krijgen en echt next level willen gaan dan kan je ervoor kiezen om te gaan leren traden, maar let op dit leer je niet in een paar weken tijd.

Hier moet je echt tijd en moeite in gaan steken voordat je echt structureel winst kunt gaan draaien, maar kan er wel voor zorgen dat je je baan kan opzeggen en alleen nog maar hoeft te gaan traden wat ook locatie onafhankelijk kan.

Kortom de eerste 2 methodes is voor iedereen makkelijk te doen, de derde methode is voor de iets gevorderde en de laatste methode is voor de mensen die hardcore in crypto willen gaan.

Start vandaag nog jouw weg naar financiële onafhankelijkheid door crypto!

Patrick Suiker en Derek Westra van allesovercrypto.nl bieden een GRATIS webinar aan waarin ze jou alles vertellen over hoe jij vandaag nog geld kan verdienen met crypto! Daarnaast maken ze coins bekend die 100 keer over de kop kunnen gaan in prijs!

Ja Ik Wil Geld Verdienen Met Crypto!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *