SEO tips voor je blog waarmee jij hoger gaat scoren in Google!

SEO tips voor je blog.
In dit artikel behandel ik SEO-tips voor je blog waarmee je hoger in Google gaat scoren en dus ook meer bezoekers naar je website gaat trekken.

We weten inmiddels wel dat SEO (search engine optimization) een essentieel onderdeel is van je website om verkopen, leads of überhaupt bezoekers naar je website te krijgen.

Er worden dagelijks vele nieuwe websites gelanceerd met allemaal vrijwel hetzelfde doel namelijk bezoekers genereren. 

Om een stapje voor te zijn op vele andere websites heb ik een artikel geschreven over SEO-tips voor je blog waarmee je dus met je blog hoger kan scoren in Google en andere boven kunt blijven!

Eerst zal ik even kort uitleggen wat SEO nou eigenlijk precies inhoudt.

Wat is SEO in het kort?

Voordat ik je meeneem naar de SEO-tips voor je blog leg ik je eerst kort uit wat SEO is.

SEO omvat eigenlijk alle processen die meewerken aan het organische hoog scoren in de zoekmachine van Google.

Tegenwoordig zijn er steeds meer technieken waarmee je beter kan scoren in google met je website en je blog. 

Door het goed gebruiken van deze technieken gaat een website en blogartikel goed scoren in de zoekmachine van Google.

Onderdelen van SEO-technieken zijn voornamelijk zoekwoorden optimalisatie, maar ook linkbuilding en de waarde van je content is van groot belang.

Hiernaast zijn er nog veel meer aspecten om rekening mee te houden. Deze behandel ik in de SEO-tips voor je blog hieronder.

SEO-tips voor je blog

seo tips voor je blog.

Hieronder heb ik een lijst gemaakt met  SEO-tips die jou gaan helpen met het hoger in Google komen met je blog!

Begin bij zoekwoorden onderzoek

Voordat je een blog gaat schrijven is het van belang dat je zoekwoorden onderzoek doet, want je kan niet zomaar over iets gaan schrijven wat in je naar boven komt.

Met zoekwoorden onderzoek kom je erachter op welke woorden veel gezocht wordt en hoe moeilijk het is om te ranken in de zoekmachine met dat bepaalde zoekwoord.

Je website gaat over een bepaald onderwerp en hier kan je vervolgens artikelen bij maken. Je kan dan artikelen maken over onderwerpen/aspecten die te maken hebben met je website.

Zoekwoorden onderzoek kan je goed doen met tools zoals Semrush, Ubersuggest en Answerthepublic

Hier kan je zien hoe vaak er op een zoekterm gezocht wordt en of het moeilijk is om te ranken op deze zoekterm.

Voor meer informatie over zoekwoorden onderzoek verwijs ik je naar mijn artikel genaamd zoekwoorden onderzoek? Zo pak je dat aan!

Verwerk je zoekwoord in de titel

Wanneer je na een zoekwoorden onderzoek een goede zoekterm hebt gevonden. Is het als eerste bangerik om het zoekwoord te verwerken in de titel. 

Dit is de eerste stap om je blog te optimaliseren voor de zoekmachine van Google.

Verwerk je zoekwoord minstens 1 keer in een subtitel

SEO tips voor je blog.

Naast dat je je zoekwoord hebt verwerkt in de titel (H1) is het ook van belang dat je je zoekwoord éénmaal verwerkt in een subtitel (H2, H3, H4 enzovoorts).

Het hangt er net een beetje vanaf hoe lang je blog is, maar 1 à 2 keer is voldoende.

Ook kan de plug-in Yoast-SEO die je kan downloaden via WordPress veel van dit soort aspecten aangeven.

Laat uiteraard je zoekwoorden ook regelmatig terug komen in de tekst.

Verwek je zoekwoord in je alt tag van afbeeldingen

Hiernaast is het ook belangrijk om afbeeldingen in je blog te plaatsen en die kan je vervolgens een naam geven op je computer. Hier moet je het zoekwoord in verwerken.

Verwerk het zoekwoord ook wanneer je de afbeelding in je blog zet. Je geeft de afbeelding dan een alt-tag mee en dit leest Google. 

Zo heb je je zoekwoord op een extra manier kunnen verwerken in je blog artikel.

Maak waardevolle content 

Het schrijven van waardevolle content is van groot belang. Google merkt of je content waardevol en origineel is. 

Google zal namelijk websites hoger laten ranken als zij beschikken over waardevolle en originele content. Waarom zou Google een nieuwe website laten ranken in de zoekmachine als een bestaande website hetzelfde verteld?

Blog regelmatig 

Het regelmatig schrijven en plaatsen van blog, minimaal 1 keer per week, is van groot belang. Hierdoor ziet Google dat jij actief bezig bent met je website en dat je van plan bent om te blijven.

Er worden dagelijks ontzettend veel websites gelanceerd waarvan er vele ook weer verdwijnen of niks mee gedaan wordt.

Door op een regelmatige basis content te plaatsen beloont Google jou met een verbeterde positie in Google. 

Daarnaast zal je ook merken dat je meer bezoekers gaat krijgen als je meer content op je website hebt, want over hoe meer zoekwoorden je schrijft op des te meer zoekwoorden je gevonden kan worden.

Kleed je blog aan

Maak in je gemaakte blog gebruik van afbeeldingen, gifjes, qoutes en/of video’s. Dit maakt je content rijker en waardevoller. Dat zal ten goede gaan van je positie in google.

Bouw interne en externe links op

Interne en externe links.

Als je website steeds groter wordt met steeds meer content dan kan je in je blog artikel verwijzen/linken naar andere artikelen die met elkaar te maken hebben.

Dit zorgt er niet alleen voor dat je bezoekers ook andere artikelen van je gaan lezen en makkelijker door je website kunnen navigeren, maar ook kan Google hierdoor je website makkelijker en beter indexeren.

Daarnaast helpt het plaatsen van externe links in je geschreven blog artikel om je blog hoger te laten ranken in de zoekmachine van Google. 

Door externe links kan je de inhoud van je blog artikel versterken door te verwijzen naar een andere website. Doordat je dit doet snapt Google beter waar je geschreven stuk over gaat.

Daarnaast helpt het ook om te netwerken met andere blogsites of websites. Dit kan ten goede komen bij het volgende punt.

Backlinks verzamelen

Het echt veel verzamelen van backlinks is lastig, maar het is wel handig om te weten dat dit een grote impact kan hebben op je ranking in Google.

Een backlink is eigenlijk een externe link die verwijst van een andere website naar jouw website.

Google ziet zo’n backlink als een stem voor jouw website. Dit is dus erg positief.

Een interne link kan je zien als een stem op jezelf en een externe link als een stem op een ander.

Zo kan je al wel voorspellen dan een stem op jezelf weinig betekend en een stem van iemand anders erg veel op kan leveren.

Plaats je zoekterm in je URL

Bij het maken van een blog kan je je blog onder een bepaalde URL plaatsen. Zo’n URL bestaat dan uit de naam van je website (je domeinnaam) en vervolgens kan je achter de schuine streep je zoekterm neerzetten. 

Bewerk je meta- description

Een meta- description is een beschrijving van wat er te vinden is op die pagina van je website. Dit is te lezen in de zoekmachine en dat geeft dan ook de eerste indruk.

Je kan dit eenvoudig aanpassen met de plug-in Yoast-SEO en hier kan je dus ook weer je zoekwoord in verwerken ook kan je de mensen als het ware veerlieden om op jouw website te klikken.

Moedig reacties aan

Je wilt natuurlijk graag reacties op je website, want Google ziet dit ook. Positieve reacties zijn dus van harte welkom en je kan je lezers ook aansporen om een reactie te plaatsen.

Google ziet de reacties en als er een positieve reactie is geplaats weet Google dat andere je artikel waardevol vinden en is het dus ook een soort stem van iemand anders dat je goede content maakt.

Laat je lezers je blog delen

Blog delen.

Wanneer je lezers je blog delen op andere scoiale media zegt dat eigenlijk dat ze het artikel goed vinden en dat andere het ook moeten lezen.

Ook Google ziet dit weer en ziet het als een waardering van iemand en zal je artikel hoger laten ranken in de zoekmachine.

Verwijder alles wat je niet nodig hebt en wat je website trager maakt

Een snelle website is erg gewenst voor Google, want mensen willen zo snel mogelijk de gezochte informatie en klikken anders al snel weg. 

Een snelle website draagt hierdoor bij aan de ranking van je website in de zoekmachine.

Wat zoekmachine gebruikers belangrijk vinden wordt ook als belangrijk beschouwd door Google. Het is eenmaal gemaakt voor het comfort van de zoekmachine gebruiker.

Verwijder daarom alles wat je niet gebruikt en gebruik niet al te veel plug-ins. 

Plug-ins voegen steeds een extra stukje code toe aan je website waardoor Google je website steeds minder goed kan lezen en het steeds langer duurt.

Hierdoor wordt je website steeds slomer en dat is echt een groot nadeel.

Optimaliseer je website voor mobiele apparaten

Meer dan de helft van alle zoekopdrachten in de zoekmachine komen van mobiele apparaten. Hierdoor is het van belang om je website te optimaliseren voor mobiele apparaten.

Zorg ervoor dat knoppen duidelijk zijn en de tekst leesbaar is op een mobiele telefoon.

Als je je website hebt gemaakt met WordPress dan kan je hiervoor de plug-in Elementor gebruiken. Hiermee kan je ook je gehele website op een professionele wijze bouwen.

Maak je website veilig met SSL

Website beveiliging.

Vele websitebezoekers vinden een veilige website erg belangrijk en dat wekt vertrouwen op.

Doordat vele zoekmachinegebruikers dit belangrijk vinden vindt Google dat ook belangrijk.

Een website met een SSL-certificaat is te herkennen aan de s in de https. Een onveilige website bevat alleen http. 

Bij Neostrada krijg je GRATIS een SSL-certificaat en is een domeinnaam en hosting er goedkoop. Zeker een aanrader dus.

Dien een sitemap en je URL’s in bij Google search console

Een sitemap is een overzicht met allemaal interne links van je gehele website op één pagina. Zo’n sitemap maakt het voor Google erg eenvoudig om je website te indexeren.

Zo’n sitemap kan je automatisch laten maken met de plug-in WP-sitemap page.

Vervolgens kan je de link van je sitemap indienen bij Google search console. Hierdoor ziet Google dat ze jouw pagina moeten indexeren en heb je ook prioriteit boven de websites die dat niet doen.

Je website wordt hierdoor sneller opgevangen door Google en kunnen je pagina’s worden weergegeven in de zoekmachine.

Daarnaast is het ook verstandig om dit te doen met al je geschreven artikelen.

Je kan heel eenvoudig een account aanmaken en de URL’s van de pagina’s aangeven bij Google en het zal automatisch geïndexeerd worden.

Naast de hierboven genoemde SEO-tips voor je blog vind je nog meer tips over SEO, tips om je conversie te verhogen, tips meer bezoekers naar je website trekken en nog veel meer in het GRATIS boek van Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren. 

Bekijk hier het GRATIS boek met meer dan 350 waardevolle pagina’s genaamd de online marketing tornado.

Voorkom dat jij gaat dalen in Google!

Google.

In dit artikel heb ik je heel wat SEO-tips voor je blog gegeven om te scoren in Google.

Met deze tips zal je zeker hoger in de zoekmachine gaan scoren, maar dit zijn voornamelijk wat basis tips.

Wil jij nou echt domineren in Google en meer verkopen/leads generen? Volg dan de SEO-cursus van IMU. 

IMU is het grootse online marketing platform van Nederland. Zij domineren uiteraard in Google en leren dit nu ook aan andere.

Voor meer informatie bekijk dan wat IMU jou allemaal te bieden heeft!

Maak Van Jouw Website Een Bezoekersmagneet!

Wordt meester in SEO door de cursus van IMU. IMU domineert al jaren in Google en wilt nu ook dat JIJ gaat domineren in Google en meer verkopen/leads gaat behalen! Versla vandaag nog jouw concurrenten in de zoekmachine en ga ze voorbij!

Ja Ik Wil Meer Bezoekers!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *