Starten met affiliate marketing? Dit heb je allemaal nodig om een succesvolle affiliate marketing business te starten!

Starten met affiliate marketing.

Waarschijnlijk wil jij starten met affiliate marketing anders was je niet op deze pagina gekomen.

Nu vraag je je waarschijnlijk af wat komt er allemaal bij kijken om te starten met affiliate marketing en wat heb je allemaal nodig.

In dit artikel leg ik je uit wat je allemaal nodig hebt en het zal je waarschijnlijk gaan verbazen hoe weinig je nodig hebt! 

Je moet alleen net even weten wat je allemaal nodig om te kunnen starten met affiliate marketing.

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is een vorm van internet marketing waarbij affiliates producten promoten via verschillende kanalen zoals sociale media of een website.

Via een affiliate netwerk kunnen deze affilaites een affiliate link ontvangen die zij kunnen gebruiken om het product te promoten.

Wanneer een bezoeker op deze affiliate link klikt en een product aanschaft krijgt de affiliate hier een commissie voor.

Tegenwoordig hoeft een bezoeker ook niet meer direct een product te kopen, maar kan het ook een aantal dagen of zelfs maanden later nog nadat die op jouw affiliate link heeft geklikt. 

Dit komt omdat een affiliate cookie voor lange tijd geldig kan zijn.

Om te starten met affiliate marketing heb je verschillende spullen nodig en moet je het een en ander doen. Dit vertel ik dan ook hieronder!

Wat heb je nodig om te starten met affiliate marketing?

Om te starten met affiliate marketing heb je natuurlijk wel een aantal dingen nodig. Hieronder vind je een lijst met alle benodigdheden wanneer je kiest voor een affiliate marketing website.

Een laptop

Affiliate marketing is een manier om online geld te verdienen en hiervoor heb je dus wel een laptop of een computer nodig om mee te kunnen werken.

Er zijn natuurlijk een hoop verschillende laptops in een hoop verschillende prijzen. Als affiliate marketeer heb je echt niet de duurste laptop nodig en kan je voor een paar honderd euro al een goede laptop kopen waarmee je je business kan runnen.

Waarschijnlijk heb je al een laptop voor school/studie/werk, maar mocht je die nog niet hebben is het wel noodzakelijk om die aan te schaffen.

Een laptop kan je bijvoorbeeld goed aanschaffen op Bol.com.

Laptop

Een niche waarin je actief wilt zijn

Om een affiliate marketing website te maken dien je wel een niche te kiezen waarover de website moet gaan.

Het is dus zaak om een niche te kiezen waarmee je affiniteit hebt en waar je eventueel al wat vanaf weet.

Vraag je dus af wat doe ik in mijn vrije tijd? Wat vind ik leuk om te doen? et cetera.

Kies producten die je wilt gaan promoten

Wanneer je een niche hebt gekozen waarin je actief wilt zijn dien je daar producten bij te zoeken die je wilt gaan promoten.

Om aan producten te komen die je kunt gaan promoten dien je je aan te melden bij een affiliate netwerk. 

Vervolgens kan je bij deze netwerken een product uitkiezen die je wilt gaan promoten tegen een bepaalde commissie en kan je hier je affiliate link voor ophalen.

Deze affiliate link kan je plaatsen op je website en wanneer een bezoeker via jouw affiliate link een aankoop doet ontvang jij daar een leuke commissie voor.

Een affiliate link is een persoonlijke link waarmee het netwerk kan zien van welke affiliate de verkoop afkomstig is.

Een affiliate netwerk is dus eigenlijk een tussenpersoon voor de affiliate en de adverteerder. Het is dus een ontmoetingsplaats en daarnaast regelt het netwerk de uitbetalingen.

Voorbeelden van affiliate netwerken waar je kan starten met affiliate marketing zonder kosten zijn PayPro, Daisycon, Tradetracker, Bol.com, Coolbleu en Wehkamp.

Hier zijn honderden producten en diensten te vinden die je als affiliate kan promoten dus meld je vooral bij zoveel mogelijk netwerken aan om te kijken waar ze de producten aan bieden die het best past bij jouw gekozen niche!

Domeinnaam en webhosting

Om een affiliate website op te kunnen zetten waarmee je bezoekers wilt ontvangen heb je eerst een domeinnaam en een webhosting nodig. Tevens zijn dit ook de enige kosten die je als affiliate hoeft te maken!

Dit gaat je bij elkaar zo’n €40,- per jaar kosten bij Neostrada. Daarnaast krijg je bij Neostrada ook een gratis SSL-certificaat erbij wat je website van http naar https brengt en je website dus veilig is voor jou en je bezoekers. Bij vele andere aanbieders moet je dit er los bij kopen.

Neostrada.
Neostrada website.

Deze kosten heb je immers zo terugverdient, want na het verkopen van 1 of 2 producten per jaar haal je het er alweer uit en alles daarboven is dus pure winst.

En ik kan je vertellen dat 2 verkopen halen in een jaar niet zo ingewikkeld is. Sterker nog voor een starter is het ook goed te doen om dit te realiseren per week of zelfs per dag.

Kies een domeinnaam die past bij je niche. Dus wanneer je laptops gaat reviewen kan je kiezen voor “delaptopreviewspecialist.nl” om maar wat te noemen.

Voor de webhosting kan je kiezen voor het starterspakket, want je hebt voorlopig nog geen dure hosting nodig.

WordPress downloaden

Eenmaal een domeinnaam en webhosting aangeschaft te hebben dan kan je met WordPress een website maken.

WordPress is een gratis softwaresysteem waarmee je zeer eenvoudig een website kan maken.

Om WordPress te gebruiken dien je dit op je domeinnaam te installeren. In het onderstaande filmpje zie je hoe je dat moet doen!


Je kan vervolgens kiezen uit een hoop verschillende thema’s waarmee je je website aan kan kleden. Daarnaast kan je ook gebruik maken van een pagebuilder zoals Elementor waarmee je veel meer opties hebt om je website mee aan te kleden.

Elementor kan je downloaden bij plug-ins en hieronder zie je hoe je een plug-in installeert.

Wanneer je je website aan het bouwen bent kan je op de homepagina vertellen wat voor website je bent en wat er op je website doen is voor je bezoekers.

Dus om het voorbeeld van de laptop reviews er weer bij te pakken kan je vertellen dat je bezoekers eerlijke review kunnen verwachten over verschillende laptops.

Onderwerpen om over te schrijven

Nu je je website hebt staan is het tijd om een berichtenpagina aan te maken waar je je blog artikelen op kan plaatsen.

Bij de website van de laptops kan je aan onderwerpen komen door bijvoorbeeld je eigen laptop te reviewen en vertel je over de prijs/kwaliteit verhouding, waar de computer voor bedoeld is en waarvoor niet, de voordelen en nadelen enzovoorts.

Het onderwerp wordt dan “(merk en type laptop) review”. Je kan ook aan onderwerpen komen door gebruik te maken van Ubersuggest.

Dit is een zoekwoorden tool waarmee je kan zien hoeveel verkeer er maandelijks is naar deze zoekwoorden en hoe moeilijk het is om hierop te scoren in de zoekresultaten van Google.

Met deze tool kan je dus zoekwoorden onderzoek doen en erachter komen over welke onderwerpen het handig is om over te schrijven.

Focus je allereerst ook op zoekwoorden waar weinig concurrentie op zit zodat je snel kan groeien in Google en sneller je eerste verkopen kan binnen halen.

In de artikelen die je schrijft kan je vervolgens onderaan het blog artikel je affiliate link plaatsen en wanneer mensen hierop klikken en de laptop kopen ontvang je daar een commissie voor.

De persoon dient het product niet eens direct aan te schaffen als die maar op je link heeft geklikt. Besluit de bezoeker om het product na een aantal dagen of weken aan te schaffen dan krijg je als affiliate alsnog je commissie!

Starten met affiliate marketing en €200-€250,- per dag verdienen met de methode van Jacko Meijaard?

In dit artikel heb ik je uitgelegd hoe je kan starten met affiliate marketing en wat je daarvoor nodig hebt.

Echter is er ook een cursus te vinden waarin het maken van een affiliate marketing website, zoekwoorden vinden, blog artikelen maken en nog veel meer precies wordt voorgedaan.

Deze cursus wordt de affiliate marketing revolutie genoemd en hier wordt muisklik voor muisklik voorgedaan hoe je een affiliate business opzet.

Deze videocursus is gemaakt door Jacko Meijaard die al 10 jaar affiliate marketeer is.

Jacko is volledig vrij door het internet en geeft nu zijn €200-€250,- per dag methode vrij voor andere.

Jacko laat in deze video zien hoe hij deze bedragen verdient en hoe jij dit ook kan zonder enige kennis en ervaring!

Bekijk GRATIS de affiliate marketing video training!

In deze GRATIS videotraining laat Jacko Meijaard zien hoe hij duizenden euro’s volledig passief per dag verdiend met affiliate marketing en hoe jij dit ook kan ZONDER enige kennis en ervaring!

Ja Ik Wil Passief Inkomen Verdienen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *