Wanneer crypto kopen? Dit zijn de beste tijden om te investeren!

Wanneer crypto kopen?

Wanneer crypto kopen is een vraag die ik met regelmaat gesteld krijg, want wanneer is het “goedkoop” en wanneer is crypto “duur”?

In dit artikel behandel ik verschillende mogelijkheden wanneer crypto kopen zeer interessant kan zijn en hoe jij hiermee goede rendementen kan maken op je geïnvesteerde vermogen.

De onderstaande tactieken en strategieën werken in elke type markt. Zo kan je geld verdienen in een bearmarkt en in een bullmarkt. Doe er dus je voordeel mee!

Kan je de markten timen?

Op crypto Twitter, Instagram YouTube of andere sociale mediakanalen hoor je altijd wel bepaald influencers zeggen dit is de bodem of dit is ongeveer de top. 

Laten we vooropstellen dat niemand een glazen bol heeft die de toekomst kan voorspellen en dus ook niet de top en bodems kan timen. Deze influencers dus ook niet!

Maar door het feit dat elke influencer wel wat roept heeft er altijd 1 iemand wel gelijk. Deze persoon krijgt lange tijd veel aandacht en wanneer die er weer een paar keer naast zit dan sterft zijn kanaal af.

Het timen van de markten is niet mogelijk en niemand kan dit! Wel zijn er verschillende mogelijkheden om te zien of we bij een bodem terecht gaan komen en hiervoor zijn er verschillen criteria.

Ten eerste macro-effecten spelen een grote rol op financiële markten. Wat gebeurt er op politiek niveau? Gaat het goed of slecht? Zijn er wereldwijd spanning? Hebben we te maken met een pandemie of andere heftige aspecten? Hoe gaat het met de economie? Wat doet de rente?

Dit zijn allemaal aspecten die invloed hebben op de beurzen en de richting bepalen. Wanneer het goed gaat stijgt het en wanneer het slecht gaat daalt het.

Dan kijken we naar nummer 2 de meso aspecten. Hoe is het in de crypto space? Is er hype en FOMO? Komt er goed of slecht nieuws naar buiten?

Vervolgens kijken we naar microniveau en daarmee bedoel ik dat je per coin/project kijkt. Hoe gaat het daarmee en worden er doelen behaald en groeit het project?

Wanneer de deze aspecten onder de loep neemt kan je ongeveer aanvoelen of de bodem of top al is bereikt. 

Wanneer het super slecht gaat met de wereld, de economie en de crypto space vormt zich een bodem en wanneer alles tot aan de hemel probeert te groeien ben je bij een top.

Echter is dit alleen nog de fundamentele plaat. Je hebt daarnaast ook technische aspecten die je mee kan nemen zoals een RSI die aangeeft of een markt oversold of overbought is en hiermee signalen afgeeft. Hier zijn tevens meerdere indicatoren voor.

Ook kan je met Glassnode inzichten krijgen in de data van de blockchain en kan je hier veel on-chain analyse op toepassen. Zo kan je zien of het grote/smart geld in- of uitstapt en of er bepaalde bodem of top signalen zijn.

Kortom er zijn een hoop aspecten die meespelen in het bepalen van een eventuele top of bodem, maar het helemaal voorspellen lukt niemand op structurele basis!

Wanneer crypto kopen? De beste strategieën!

Wanneer crypto kopen

Zoals hierboven omschreven kan niemand structureel de bodem en top eruit vissen, maar dit hoeft ook helemaal niet om bakken met geld te kunnen verdienen met crypto.

Het belangrijkste is dat je rond de bodem (dus op de weg omlaag) de crypto accumuleert en inslaat en verkoopt wanneer je het bejaardenhuis hoort praten over investeren in crypto. 

Hieronder heb ik een aantal strategieën, die ik al jaren succesvol gebruik, beschreven waarmee je in alle vormen van marktsentiment geld kan verdienen. 

Wanneer we dus in een bearmarkt zitten kan je hier geld mee verdienen en ook wanneer we al een in vette bullrun zitten. Je bent met deze manieren dus nooit te laat!

1. In de bearmarkt accumuleren

De eerste en de meest profitabele manier wanneer crypto te kopen is in een bearmarkt. Een Bitcoin die 70% of meer is gedaald van zijn all time high is zeer interessant, kan het dieper naar 80%? Ja zeker!

Maar zoals gezegd niemand timed de market. Je weet dat het interessant is om te kopen en wanneer het dieper gaat koop je meer en meer bij. 

Zo accumuleer je in een bearmarkt en je entry punten kan je bepalen door middel van technische analyse en fundamentele amylase zoals eerder benoemd, zodat je “dicht bij” de bodem inkoopt. 

Wanneer je crypto’s accumuleert in een bearmarkt kan je enorme winsten maken in een bullmarkt. Zo kan je een 10X pakken op een Bitcoin, maar 20X-100X op altcoins.

De winsten die je kan maken zijn enorm en dit zijn dan ook de beste en meest goedkope momenten om crypto te kopen.

2. Op een pullback

In een bullmarkt en bearmarkt zijn er rally’s omhoog. In een bullmarkt alleen maar, maar in een bearmarkt heb je ook rally’s omhoog.

Wanneer dit gebeurt moet je geen FOMO krijgen en instappen, want je moet dan even wachten op een pullback of een terug test. Een koers kan niet alleen maar omhoog en daalt dus ook, want een koers beweegt cyclisch.

Wanneer je in een bullmarkt zit wil je instappen op een pullback van -15 tot -30%. Deze pullbacks zijn op heden altijd nog voorgekomen op crypto’s in een bullmarkt en wanneer dit gebeurt weet je dat je de coins kan kopen met goeie korting.

In een bearmarkt zijn er ook wel eens rally’s en deze zijn vaak van korte duur en dan vallen ze weer een stuk terug en dit zijn dan de momenten waar je voor hetzelfde bedrag meer coins krijgt dan in de rally. Dit is dan ook het moment wanneer je je tassen met crypto ‘s wilt aanvullen.

Het belangrijkste om te onthouden is dat je niet wilt kopen als de koers op all time high staat. Je wilt kopen op rood en verkopen op groen. Hierdoor verdien je het meeste geld en de meeste stappen FOMO in op een dikke groene candle en dit wil jij voorkomen!

3. Vroeg trends ontdekken en hierop instappen

Wanneer crypto kopen

Trends zijn er zowel in bearmarkten als bullmarkten. Zo had EOS in de bearmarkt van 2018-2019 een nieuwe all time high neergezet en hiermee kon je dus ontzettend veel geld verdienen.

Ook in bullmarkten waren er trends zoals NFT’s en metaverse. Wanneer je deze vroeg had gespot kon je in 1 klap levens veranderende rendementen verdienen.

De trends kan je spotten door actief te lezen over crypto en over wat er allemaal gebeurt in de space op nieuwssites, Twitter en Reddit. 

De kunst van het spotten van trends is om ze vroeg te spotten en er volledig uit te stappen wanneer de massa er is en er alleen maar groene candles te zien zijn.

4. Koop aan door middel van DCA

De laatste en meest makkelijke methode is DCA of te wel dollar cost average. Dit is een methode die voor iedereen toepasbaar is ongeacht je kennis en tijd die je in de markt besteed.

Hiermee koop je elke keer op een vast moment crypto aan voor de lange termijn en zet je voor jezelf een plan op wanneer je de crypto langzaam verkoopt met winst en geld verdiend met je investeringen. 

Door DCA te investeren heb je tot nu toe altijd geld kunnen verdienen en is het de meest passieve vorm van investeren.

Wanneer je bijvoorbeeld kijkt naar de Bitcoin chart is deze sinds oprichting alleen maar gestegen. Uiteraard met bearmarkten en crashes tussendoor, maar Bitcoin heeft altijd weer nieuwe all time highs neergezet. 

Kortom DCA is de meest makkelijke en toegankelijkste manier op te investeren in crypto en rendementen te verdienen.  Je koopt immers uiteindelijk een gemiddelde en je verkoopt boven de gemiddelde aankoopprijs. 

Waar crypto kopen?

Door middel van de bovenstaande strategieën kan iedereen uit te voeten en geld verdienen in zowel een bearmarkt als een bullmarkt, maar waar ga je deze crypto’s dan aanschaffen?

De beste crypto exchange en broker van Nederland is Bitvavo. Zij hebben de laagste fees, goede klantenservice en bieden een garantie aan van je account tot €100.000.

Dit wil dus zeggen dat je crypto’s tot het eerdergenoemde bedrag veilig zijn op je account bij Bitvavao. Mocht er wat gebeuren met Bitvavo dan kan je altijd aanspraak maken op je coins en krijg je deze terug. Zie het als een depositogarantiestelsel, maar dan voor crypto’s.

Bitvavo loopt hiermee ver vooruit op zijn concurrenten in Nederland en hierom is het ook aan te raden om je coins bij Bitvavo aan te schaffen. Daarnaast kan je met de onderstaande knop gratis transacties verrichten over de eerste €1000,-. Hierdoor betaal je voorlopig nog helemaal geen transactiekosten!

Wanneer crypto kopen conclusie:

Wanneer crypto kopen

In dit artikel heb ik je verteld of de bodem en top te timen is en waarmee je rekening mee dient te houden. Daarnaast heb ik antwoord gegeven op de vraag “wanneer cyrpto kopen” en heb je daarbij mijn strategieën gegeven die werken voor een bull- en bearmarkt en als laatst weet je nu ook waar je je crypto’s goedkoop en veilig aan kan kopen.

Mocht je nou willen weten hoe jij zelf cryptomunten kunt vinden die jou enorme rendementen kunnen opleveren tussen de 30X en 100X dan raad ik je aan om de onderstaande gratis videotraining te bekijken. Hierin leggen Patrick en Derek uit hoe jij kan leven van je investeringen en hoe je deze hidden crypto gems gaat vinden! 

Start vandaag nog jouw weg naar financiële onafhankelijkheid door crypto!

Patrick Suiker en Derek Westra van allesovercrypto.nl bieden een GRATIS webinar aan waarin ze jou alles vertellen over hoe jij vandaag nog geld kan verdienen met crypto! Daarnaast maken ze coins bekend die 100 keer over de kop kunnen gaan in prijs!

Ja Ik Wil Geld Verdienen Met Crypto!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *