Wat is crypto staking? Verdien slapend geld door je crypto te staken!

Wat is crypto staking?

Wat is crypto staking? Dat is een vraag ik die regelmatig gesteld krijg en hierom heb ik besloten om hier een artikel over te schrijven zodat het er duidelijkheid ontstaat over de betekenis ervan en hoe jij er passief geld mee kan gaan verdienen!

Wat is crypto staking?

Wat is crypto staking?

Het staken van crypto is eigenlijk het vastzetten van je crypto coins in het proof-of-stake protocol. 

Doordat jij je coins vastzet en dus beschikbaar stelt voor het netwerk krijg je daarvoor een vergoeding die per protocol erg kan verschillen.

Wat gebeurt er dan eigenlijk met je coins wanneer je ze vast zet?

Wanneer je je coins vastzet in het netwerk stel jij je coins beschikbaar om deel te nemen aan het netwerk en transacties te valdieren die er worden gedaan op het netwerk.

Hierbij draag je bij aan de veiligheid van het netwerk en hiervoor krijg je en beloning. 

Een blockchain dient altijd eerlijk te zijn en hoe meer mensen hun coins staken in het netwerk des te sterker het netwerk wordt en de kans op fouten en hacks kleiner wordt.

Bij een proof-of-stake netwerk heb je 51% van alle coins nodig om de malavide blokken aan te maken en dus de blockchain te saboteren. 

Het voordeel van proof-of-stake is dat je 51% van alle coins dient te bezitten en je kan wel bedenken dat wanneer je 5% koopt dat het wel te doen is als je een diepe zakken hebt, maar als je zoveel coins moeten hebben drijf je de prijs zodanig op dat het een heel duur grapje wordt en het vaak geen zin heeft of onbetaalbaar wordt op al die coins te bemachtigen.

Daarnaast kan er dan gekozen worden voor een hard fork en kan de persoon opnieuw beginnen met het kopen van de munten. In geval van mijnen kan de apparatuur voor elk proof-of-work mechanisme worden ingezet.

Dus door het staken van je crypto draag je bij aan de veiligheid van het netwerk en vang je daar een leuke passieve vergoeding voor die je kan gebruiken om je coins te compounden en rendementen te doen verhogen.

Is het slim op crypto te staken?

Ja! Het is absoluut slim om je crypto ’s te staken. De risico’s waar ik het straks over ga hebben zijn relatief klein en de rewards zijn erg lucratief, maar kan erg verschillen per coin.

Zo zijn er bij de kleinere coins meer percentages te verdienen dan bij de grotere coins. Dit wordt vaak gedaan om zo investeerders te lokken en wanneer er meer mensen toetreden worden de rendementen naar beneden geschroefd. 

Kortom het is zeker slim om je crypto’s te gaan staken aangezien je zo eenvoudig passief inkomen kan verdienen en je je rendementen kan compounden.

Voordelen van crypto staken?

  • Passief inkomen
  • Draagt bij aan het veilig maken van het netwerk van de coins waarin je geïnvesteerd hebt
  • Rendementen compounden
  • Je kan zeer aantrekkelijke percentages ontvangen
  • Vaak wekelijkse of dagelijkse uitbetaling

Risico’s van crypto staking?

Crypto staking

Overal waar geld mee valt te verdienen daar zitten ook risico’s aan vast. Zo ook bij crypto staking, echter zijn de risico’s niet zo groot.

Het risico dat je loopt is dat er een bug zit in de smart contacten van het netwerk of dat er wat met het netwerk gebeurt zoals een 51% aanval.

Je risico neemt toe wanneer je naar de kleinere projecten gaat, want daar is de techniek die erachter zit minder lang bewezen dan bij een Cardano (ADA) bijvoorbeeld. 

Dit gaat dan ook gepaard met hogere rendementen op kleinere coins en lagere rendementen op grotere coins. 

Zo kan je op Juno 100% verdienen en op Secret 25%. Secret is vele malen groter dan Juno, maar nog steeds klein in vergelijking met een Uniswap of Cardano.

Risk staat altijd lijnrecht tegenover reward en daarnaast is de kans op grotere dalingen bij kleinere coins groter en hiermee word je investering minder waard. Zo dien je altijd zelf een overweging te maken in welke projecten je gelooft en waar je achter staat.

Hoeveel rendement kan ik maken als ik crypto ga staken?

Zoals hierboven heb ik al een klein voorproefje laten zien over hoeveel rendement je kan verdienen met crypto staken. 

Echter verschillende de percentages per exchange, maar je kan ze ook in je wallet staken van het des betreffende netwerk en meestal krijg je daar meer.

Zo kan je met je KEPLR-wallet munten staken van het Cosmos ecosysteem. Hier vallen o.a. Juno, Atom en Secret onder. Zo ontvang je voor Secret en Atom ongeveer 25% en voor Juno 100% terwijl exchanges je minder bieden.

Ook geldt dit voor Cardano, Polkadot en een hoop andere munten. Echter dien je in je KEPLR-wallet bijvoorbeeld je coins wel voor een vaste periode vast te zetten en wanneer je je ze weer vrij wil maken dien je 14 dagen te wachten. Dit heb je bij een exchange niet.

Zo hebben beide vormen weer voordelen en nadelen, maar persoonlijk zal ik het allebei doen om risico te spreiden en je altijd nog op tijd kan verkopen wanneer nodig.

Hieronder zie je een overzicht met percentages die je kan verdienen per cryptomunt op Bitvavo. Dit zijn tevens ook de exchanges waar je het meeste krijgt in Nederland.

Crypto staking Bitvavo

Welke crypto kan ik staken?

Zoals hierboven in de afdeling te zien kan je veel crypto’s staken en met name crypto’s die draaien op een proof-of-stake mechanisme.

Echter bieden exchanges niet voor alle munten een staking methode aan. Dit omdat zij zelf bijvoorbeeld niet alle coins aanbieden.

Secret is zo’n coin die bijna nergens wordt aangeboden, omdat het een privacy coin is en het volgens wet- en regelgeving niet mag worden aangeboden door exchanges. 

Ook veel kleinere coins worden niet aangeboden, maar kunnen wel worden gestaked. 

Wanneer je alleen investeert in de grote coins zit je bij Bitvavo goed, maar wil je ook kleinere cryptomunten staken dan dien je op o.a. Coingecko.com te kijken waar deze aan te schaffen zijn en of er een wallet wordt aangeboden waar je deze kan gaan staken.

crypto staken

Waar kan ik crypto staken?

Crypto kan je staken bij verschillende exchanges zoals in Nederland Bitvavo en Coinmerce en zoals hierboven al aangegeven in de wallets die het protocol zelf aanbiedt.

Ik raad je aan op je crypto’s aan te schaffen via Bitvavo en ze daar ook te staken. Vervolgens kan je ook een deel staken in de wallets die het protocol zelf aanbiedt zoals Atom, Osmo en Juno die te staken zijn in KEPLR.

Op deze manier spreid je je risico en kan je altijd nog crypto’s verkopen wanneer je dat per direct wilt doen en bij Bitvavo zit je ook niet aan een bepaalde lock periode vast zoals je die bij KEPLR wel hebt.

Daarnaast kan je je met de onderstaande knop aanmelden bij Bitvavo en hoef je met deze unieke link over je eerste €1000,- aan crypto geen transactiekosten te betalen!

Bitvavo

Conclusie crypto staking

In dit artikel heb ik je uitgelegd wat crypto staking is en hoe jij er geld mee kan verdienen. Ook heb ik je uitgelegd wat de voordelen ervan zijn en wat de risico’s zijn. Daarnaast weet je nu ook waar je de crypto’s kan staken en welke vergoedingen je kan verwachten.

Ik raad je dan ook aan om vandaag aan de slag te gaan en lekker te beginnen met het verdienen van passieve inkomsten door crypto te staken. 

Wil je daarnaast leren hoe jij hidden gems kan vinden die jou een X10 of zelfs een X100 kunnen bezorgen dan raad ik je aan om de gratis video te bekijken met de knop hieronder. 

In dit training wordt jou uitgedelgd hoe jij hidden gems vindt en waar je op moet letten om deze te vinden!

 

Start vandaag nog jouw weg naar financiële onafhankelijkheid door crypto!

Patrick Suiker en Derek Westra van allesovercrypto.nl bieden een GRATIS webinar aan waarin ze jou alles vertellen over hoe jij vandaag nog geld kan verdienen met crypto! Daarnaast maken ze coins bekend die 100 keer over de kop kunnen gaan in prijs!

Ja Ik Wil Geld Verdienen Met Crypto!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *