
Wat is een landingspagina? Je hebt er waarschijnlijk wel is wat over gehoord en/of gelezen, maar wat is het nou eigenlijk precies?
Een landingspagina wordt steeds meer gebruikt om toe te voegen aan de website. Daarnaast wordt het ook steeds belangrijker om een landingspagina te hebben om meer leads/klanten te genereren.
In dit artikel leg ik je precies uit wat een landingspagina is, waarom een landingspagina gebruikt wordt en met welke software een landingspagina gemaakt wordt.
Wat is een landingspagina?
Er is veel verwarring onder de term wat nou eigenlijk een landingspagina is.
Een landingspagina is eigenlijk de pagina op je website waar je bezoeker als het ware op ‘landt’.
De persoon klikt op een advertentie of op een link in de zoekmachine van Google en kotm zo dus op jouw landingspagina.
Elke pagina op een website is eigenlijk een landingspagina waar bezoekers op terecht kunnen komen.
Echter gebruiken website eigenaren een andere variant van een landingspagina. Dit is ook wel een conversiepagina.
De landingspagina heeft één specifiek doel. Dat doel is zeer waarschijnlijk leads of verkopen genereren. Hier de gehele pagina dan ook op ingericht.
De pagina is gericht op één specifieke call to action button waar bezoekers het product kunnen kopen of zich ergens voor kunnen aanmelden.
Hoe meer keuzes er aan de bezoeker wordt geboden hoe minder keuze er uiteindelijk gemaakt wordt. Om deze reden is de landingspagina geheel ingericht om te bezoeker te leiden naar die ene call to action knop.
Alles wat zorgt voor afleiding of andere negatieve aspecten dat het beslissingsproces kunnen verstoren worden niet in deze pagina opgenomen.
Landingspagina’s worden ook wel squeezepages genoemd, omdat ze zijn bedoeld om de leads en klanten als het ware uit een natte doek te wringen.
Een landingspagina is dus zeker noodzakelijk om een internet business op te bouwen, omdat je door die pagina verkopen/leads gaat genereren en dus inkomsten.
De landingspagina verhoogt je conversie en is een goudmijn voor je business.
Waarvoor worden landingspagina’s gebruikt?

Nu je weet wat een landingspagina is kunnen we kijken naar waarvoor landingspagina’s worden gebruikt.
Landingspagina’s worden op verschillende manieren gebruikt. Hieronder vind je een opsomming van manieren waarvoor een landingspagina wordt gebruikt.
- Verkooppagina: via deze pagina biedt de website eigenaar een product of dienst aan. Hier wordt uitgebreid besproken wat het product inhoudt, de voordelen, waarom iemand het zou moeten kopen en eventuele ervaringen van anderen.
- Contactpagina: Hier worden leads verzameld die later klanten kunnen worden.
- Opt-in pagina: Op een opt-in pagina’s worden emailadressen verzameld van bezoekers om op te kunnen nemen in je mailinglijst. Vervolgens kan je via de mail de bezoekers benaderen om een aankoop te doen.
- Betaalpagina: Deze pagina is bestemd om je klanten te kunnen laten betalen voor jouw producten of diensten.
- Inschrijfpagina: een inschrijfpagina is bedoeld om bezoekers zich te laten aanmelden voor jouw webinars, trainingen en evenementen.
- Aanvraagpagina: Geschikt voor aanvragen van demo’s, offertes en test producten.
- Upsellpagina: Bestemd om extra aanbiedingen te tonen aan de bezoeker om extra afzet te genereren.
- Blogpagina: op de blogpagina worden berichten geplaats waar je graag comments en mediashares wil mee realiseren voor een betere ranking in Google.
- Productpagina: de productenpagina is bestemd om je producten aan te bieden aan je bezoekers en wordt getoond als een webshop.
- Videopagina: hier plaats je YouTube video’s om meer likes en views te genereren op je gemaakte video content.
- Vacaturepagina: via deze pagina wil je nieuwe sollicitanten werven.
Op al deze pagina’s leid je je bezoekers naar 1 specifieke actie en die actie is verwerkt in een call to action button. Dus de verkoop of lead generatie.
Deze call to action button valt enorm op door middel van vorm en kleur. De button moet de lezer nieuwsgierig maken en aansporen om te klikken.
Welke software kan je gebruiken voor het maken van landingspagina’s?

Software die erg populair is om te gebruiken om landingspagina’s mee te maken is Leadpages.
Hier kan je in 5 minuten hele mooie en professioneel ogende landingspagina’s, opt-in formulieren en pop-ups maken.
In Leadpages kan je gehele templates importeren. Hier kan je vervolgens de tekst aanpassen en eventueel de plaatsjes veranderen. Zo heb je dan heel eenvoudig je eigen landingspagina gemaakt.
Uiteraard is het ook mogelijk om je landingspagina helemaal naar eigen wens in te richten.
Het grote voordeel van Leadpages is dat het te integreren is met email marketing software Enormail en Getresponse.
Je kan e-mails gaan verzamelen met de mooie landingspagina’s en opt-in formulieren van Leadpages. Vervolgens worden de opgehaalde e-mails geïntegreerd in je mailinglijst van de Enormail of Getresponse.
Voorkom dat je klanten en leads misloopt en start met het maken van je eigen landingspagina’s!
In dit artikel heb ik je verteld wat een landingspagina is, waarom landingspagina’s worden gebruikt en welke software gebruikt wordt om landingspagina’s te maken.
Nu kan je zelf ook van start gaan met het maken van landingspagina’s om je conversie te verhogen en meer klanten en leads te verzamelen.
Met landingspagina’s ga je het optimale uit je bezoekers halen en geef je je internet business een boost!
Als jij meer verkopen wil generen en een hoger conversieratio wil realiseren is het zeker aan te raden om te beginnen met het maken van landingspagina’s met Leadpages. Probeer het vandaag 14 dagen lang GRATIS uit!
Met landingspagina’s geef je je internet business een boost en ga jij meer klanten, leads en een verhoogde conversie binnen halen! probeer Leadpages 14 dagen GRATIS uit!
Ja Ik Wil Meer Sales en Leads Genereren!