Welke crypto kopen in 2022? Deze #10 munten leveren jou geld op!

Welke crypto kopen?

Welke crypto kopen in 2022? Dat is een vraag die ik vaak krijg en hierdoor heb ik besloten om er een artikel over te schrijven.

Vandaag de dag zijn er zoveel verschillende crypto ‘s waardoor vele door de bomen het bos niet meer zien. Al deze projecten beweren een groot probleem op te lossen en “de nieuwe” uitvinding te zijn.

Echter zitten ertussen als deze coins een hoop troep wat je veel leergeld en verliezen kan gaan kosten, maar door middel van dit artikel weet je welke crypto te kopen in 2022 om mooie rendementen te maken met degelijke crypto projecten.

Waarom crypto kopen?

Welke crypto kopen

Crypto ’s waaronder Bitcoin en Ethereum zijn gebouwd op de blockchain technologie en vandaag de dag zijn er veel projecten bij gekomen die de blockchain technologie verbeteren en nieuwe oplossingen bieden aan onder andere het blockchain trilemma (schaalbaarheid, decentralisatie en veiligheid). 

Deze blockchain technologie kan onze gehele samenleving veranderen en kan dus miljarden levens veranderen. Zo kan je door middel van web 3.0 je eigen data verzamelen in plaats van dat big tech bedrijven die van jou “stelen”. Ook kan fraude beter worden tegengegaan, transacties worden gedaan naar mensen aan de andere kant van de wereld in een fractie van een seconde en lage kosten. Daarnaast kan data veel veiliger worden opgeslagen door middel van blockchain en nog veel en veel meer! Straks kan je je paspoort en je diploma’s nog terugvinden in je wallet 😉

Door nu in deze technologie te stappen kan je de nieuwe Apple’s en Amazon’s vinden die je met slechts honderden/duizenden euro’s veel geld kunnen opleveren tot zelfs miljoenen. Het is dus zeker de moeite waard om te investeren in crypto ‘s en in dit artikel zal ik je uitleggen welke crypto’ s je kan kopen in 2022.

Welke crypto waar kopen?

Zoals eerder vermeld zijn er ontzettend veel verschillende crypto ‘s te koop die je op verschillende plekken kan kopen. Er zijn vandaag de dag ook veel exchanges en brokers die crypto ‘s aanbieden.

Echter raad ik je aan om crypto ‘s aan te schaffen via Bitvavo aangezien zij bij de Nederlandse bank staan geregistreerd en aan de wet- en regelgeving voldoen. Het is ook een erg gebruiksvriendelijk platform met een goede en snelle klantenservice.

Daarnaast bieden zij honderden munten aan die je kan kopen. Zo zijn alle grote munten en vele kleine munten daar aan te schaffen.

Ook kan je tijdelijk via onderstaande knop gratis je crypto aanschaffen zonder transactiekosten over de eerste €1000,-!

Bitvavo

Welke crypto kopen in 2022?

Hieronder heb ik een overzicht gemaakt met 10 cryptomunten welke je kan kopen om solide rendementen te maken. De munten staan niet op volgorde van beste tot slechtste, maar zijn 10 legitieme projecten en biedt een goede spreiding van risico van kleinere tot grote projecten.

#1 Bitcoin (BTC)

Bitcoin

Bitcoin is door de crisis van 2008 ontstaan aangezien de maker (Satoshi Nakamoto) geen vertrouwen meer had in het bankensysteem en de overheid.

Bitcoin is een online betaalsysteem dat gebruik maakt van een peer-to-peer systeem om zo zonder centrale instantie of banken te kunnen werken. Je kan met Bitcoin betalen over de gehele wereld naar elke Bitcoin wallet.

Het netwerk maakt gebruik van de blockchain technologie wat een soort openbaar boek is waar alle transacties openbaar zijn.

Het in takt houden van de blockchain gebeurt door het netwerk dat er gebruik van maakt. Zij controleren alle transacties. Je kan het zien als een keten van allemaal computers die allemaal over dezelfde gegevens beschikken.

Wanneer iemand dan bijvoorbeeld 1 computer hackt en zijn wallet verhoogd met wat extra nullen dan zeggen alle anderen computers dat het niet kan, omdat het fout is en niet overeenkomt met het daadwerkelijk saldo waar alle andere computers over beschikken. 

Daarnaast is betalen met Bitcoin heel snel en staat er binnen enkele munten geld op de wallet van iemand in Bali als je het vanuit Nederland overmaakt bijvoorbeeld. 

Wanneer je dit via een bank zal doen gaat er makkelijk een week overheen en zullen ze ook controleren waarom je het overmaakt enzovoorts. Hierdoor ben je ook niet meer de baas over je eigen geld. 

Daarnaast hanteert Bitcoin hele lage transacties waardoor het goedkoper wordt om geld bijvoorbeeld van land tot land te verplaatsen. Banken vragen bijvoorbeeld aardig hoge transactiekosten wanneer je geld wil overmaken naar iemand in Bali.

Bitcoin heeft nog veel en veel meer voordelen, maar dat wordt te lang om op te noemen. Kort gezegd word je met Bitcoin baas over je eigen geld, wordt het geldsysteem voor iedereen overzichtelijk en kan het door de maximale aantal Bitcoins (21 miljoen) niet worden bijgedrukt en dus niet worden gemanipuleerd.

#2 Ethereum (ETH)

Ethereum

Deze cryptomunt draait ook al heel lang mee in de cryptowereld en is een opensourceplatform en mining netwerk voor diversie cryptomunten waaronder de eigen cryptomunt Ether. 

Het Ethereum netwerk is een nieuw soort internet. Het vormt namelijk de basis laag waar decentralized applications (DAPP’s) en smart contracts op gelanceerd kunnen worden.

De voordelen met het gebruik van Ethereum zijn dat het veel veiliger is dan andere, meer privacy en niet te censureren is.

De waarde van dit netwerk wordt uitgedrukt in Ethers en dat is de munt die je kan kopen om het netwerk draaiende te houden. 

Met Ether kan je betalen, gebruiken als investering en meedoen aan ICO’s. Het heeft dus meerdere manieren om te gebruiken. Daarnaast worden er ook munten op de blockchain van Ethereum gemaakt. Hierdoor zijn vele cryptomunt afhankelijk van Ethereum en dit zal tegen goede gaan van de waarde van de munt.

#3 Cardano (ADA)

Cardano

Cardano kan je als concurrent beschouwen van Ethereum. Volgens het team van Cardano is hun munt een verbeterde versie van Ethereum. 

Zo zou Cardano een betere variant hebben van POW (proof-of-work). Zij hebben namelijk een proof-of-stake (hier gaat Ethereum ook heen in de 2.0). Deze manier zorgt voor schaalbaarheid. Transacties worden namelijk op een unieke manier verwerkt. 

Cardano beschikt over smart contracts waarvan ik de voordelen al eerder in dit artikel heb verteld. Cardano onderscheidt zich ook doordat het protocol ontworpen is om aan de wensen van toezichthouders te voldoen. Daarbij beweren ze wel dat de privacy hierdoor niet in het geding zal komen.

Kortom Cardano heeft betere plannen dan Ethereum, maar heeft nog wel wat achterstanden in te lopen voordat ze daar zijn. Hierdoor heeft Ethereum ook een stuk hogere waarde dan Cardano.

#4 Solana (SOL)

Solana is een cryptocurrency project dat het probleem van schaalbaarheid wil gaan oplossen. 

Vandaag de dag zijn is het Bitcoin en Ethereum netwerk niet heel schaalbaar en Solana biedt hier de oplossing voor. Hiermee verhogen zij het aantal transacties die gedaan kunnen worden op het netwerk waardoor het in het dagelijks leven geïmplementeerd kan worden van burgers en het haalbaar is op dit als currency te hanteren. 

Op netwerken zoals die van Ethereum of Bitcoin is dit momenteel niet mogelijk door de hoge transactiekosten en lage transactie snelheid. Dit leidt ook tot lange wachttijden en/of hoge kosten voor transacties maar ook voor gebruikers van gedecentraliseerde apps (dApp) op deze netwerken.

Solana kan 50.000 transacties per seconde aan en werkt met een proof-of-history mechanisme wat inhoudt dat transacties geen confirmatie nodig hebben en de transacties achteraf goed worden gekeurd.

#5 Enjin (ENJ)

Enjin

Enjin is een informatietechnologiebedrijf met meerdere producten. Enjin coin is een penning op het Ethereum netwerk en je kan het zien als een munt die je kunt gebruiken op websites en online games. 

Het kan ook worden omgezet in een digitaal eigendom van een spelartikel of in-game artikelen. Dit wordt ook wel besproken als NFT’s.

Enjin is gemaakt voor de game industrie en maken het voor online gamers mogelijk om bezittingen van game naar game te brengen of ruilen waarbij ze hun digitale portemonnee met echte waarde laten groeien terwijl ze spelen.

#6 Polkadot (DOT)

Polkadot

Polkadot is opgericht om zich te concurreren met Ethereum en is ook gemaakt door de oud oprichter van Ethereum. De blockchain zal tussen de geïsoleerde blockchains van Bitcoin en Ethereum opereren. 

Het Polkadot netwerk verbindt meerdere gespecialiseerde blockchains via 1 gezamenlijk systeem en hierdoor creëert Polkadot een nog nooit eerder verschenen ecosysteem. 

De blockchains die aan Polkadot zijn verbonden zijn hierdoor heel schaalbaar en is er de mogelijkheid tot custom-blockchains. Dit laatste maakt Polkadot zo uniek en experts geloven erin dat Polkadot op lange termijn Ethereum kan verslaan. Echter zal dit wel eerst bewezen moeten worden.

Daarnaast beschikt Polkadot over een relaychain wat ervoor zorgt dat alle blockchains met elkaar verbonden zijn en lost problemen verspreid over de meerdere blockchains op.

Ook beschikt Polkadot over parachains waardoor blockchains parallel aan elkaar kunnen lopen en schalen het systeem geleidelijk op.

Als laatst beschikt Polkadot ook over bridgechain wat ervoor zorgt dat verschillende blockchains met elkaar verbonden kunnen worden zonder dat die gebruik maken van het Polkadot-protocol. 

Alle drie de systemen samen vormen het ecosysteem. 

#7 Secret (SCRT)

Secret biedt een privacy chain aan waarmee je de keuze hebt om bepaalde smart contracts af te schermen. Smart contracts zijn onveranderbare contracten die automatisch worden uitgevoerd. 

Wanner een smart contracts wordt gemaakt zijn deze normaal volledig zichtbaar op de blockchain. Het Secret Network heeft nu smart contracts ontwikkeld, die een versleuteling hebben waardoor bepaalde data en informatie van het smart contract privé wordt opgeslagen. 

Secret Network vindt dat deze toepassing noodzakelijk is voor het dagelijks leven en op gebied van web 3.0 toepassingen zoals DEFI en NFT’s. Het systeem maakt programmable privacy mogelijk. 

Het is namelijk niet de bedoeling dat iedereen ook letterlijk alles van jou in kan zien. Zo zouden medische gegevens goed afgeschermd kunnen worden door middel van secret netwerk.

#8 Chainlink (LINK)

Chainlink

Ook Chainlink is een platform voor smart contracts en zij willen hiermee de hele wereld bedienen.

Smart contracts hebben een goed toekomstperspectief volgens Chainlink aangezien zij taken van de mens over kunnen nemen.

Echter zien we vandaag de dag dat smart contract niet effectief kunnen communiceren met externe systemen en hier doet Chainlink wat aan.

Zij willen namelijk verschillende externe systemen en blockchains met elkaar verbinden. Er zou dan met alleen het chainlink-netwerk een goed werkend systeem zijn opgebouwd waar smart contracts op gedraaid kunnen worden.

Wat Chainlink verder onderscheid van andere smart contracts netwerken is dat zij gebruik maken van een veilig Oracle-netwerk dat volledig decentraal is en dat draait op de blockchaintechnologie.

Hiermee kunnen smart contracts met elkaar communiceren en kunnen blockchains en externe systemen met elkaar worden verbonden. De Oracle verzorgt namelijk de externe kant die nodig is om een smart contracts uit te voeren.

#9 Cosmos (ATOM)

Cosmos

Cosmos maakt deel uit van de blockchain 3.0 met interoperabiliteit tussen blockchains. Zij lossen het probleem op dat verschillende blockchains niet met elkaar kunnen communiceren en doen dit door middel van het IBC-protocol.

Vandaag de dag zijn leven de meeste blockchains geïsoleerd van elkaar en is het niet mogelijk om andere munten en smart contracts te laten “leven” op andere blockchains.

Met het Cosmos SDK kunnen ontwikkelaars bouwen aan en interoperabiliteit blockchain en dit gaat aan de hans van zones (functioneren als onafhankelijk blockchains) en hubs (zijn de schakels tussen de blockchains wat voor connectie maakt).

#10 Osmosis (OSMO)

Osmosis is een geautomatiseerde marktmaker (AMM) gebouwd met de Cosmos SDK. Het is gespecialiseerd in de InterchainDeFi-beweging (op Tendermint gebaseerde blockchains) in het Cosmos-ecosysteem. Met andere woorden, Osmosis is een gedecentraliseerde uitwisseling die speciaal is gebouwd voor Cosmos, met plannen om uit te breiden naar meer blockchains.

Op Osmosis kan je crypto’s swappen die in het Cosmos ecosysteem actief zijn. Je kan hier zeer lucratieve yields ontvangen op je crypto’s door middel van liquidty pools. 

Het grootste doel van Osmosis is dat zij een decentrale exchange zijn waarmee peer-to-peer crypto kan worden gewisseld zonder dat daar een partij als een bank tussen komt. 

Waarom je je geld moet spreiden

Hierboven heb je het overzicht kunnen lezen over welke crypto je kan kopen in 2022, echter is het niet verstandig om al je geld op 1 paard te wedden. Hierdoor loop je enorm veel risico, want stel dat er wat misgaat met het project dan verlies je gelijk alles. Denk aan de coin Luna die onderuit is gegaan onder leiding van Do Kwon. 

Door onder meerdere crypto ‘s te spreiden wordt je risico ook verspreid en behaal je het gemiddelde rendement van alle crypto ‘s. Daarnaast is het altijd aan te raden om een stukje Bitcoin en Ethereum in je portfolio op te nemen voor een stukje stabiliteit in de crypto space, want Bitcoin met name is het minst volatiel van alle crypto ‘s aangezien dit het grootste project is en het langst bestaat met een degelijk trackrecord.

Breid je rendement nog meer uit

Door het aankopen van je crypto ’s kan je mooie rendementen maken door middel van koersstijgingen, maar die rendementen kan je nog extra compounden met verschillende mogelijkheden.

Dit kan door middel van staking, leningplatformen en yield farming. 

Staking houdt in dat je je coins beschikbaar stelt aan het netwerk om het netwerk te beveiligen en transacties te valdieren waarvoor je een vergoeding pakt en is een veilige vorm voor het vergaren van extra rendement en het staken kan via het platform Bitvavo.

Via een lending platformen kan je je coins via een partij als YouHodler je coins uitlenen aan derde en hierover ontvang je rente. Deze rente verschilt per coin, maar kan zeer hoog oplopen. Zo kan je via Youholder 5% krijgen op bitcoin een 12% op stablecoins, echter veranderen deze percentages gedurende het jaar.

Voor een uitgebreidere uitleg verwijs ik je naar dit artikel: passief inkomen verdienen met crypto

Leren hoe je zelf hidden gems kan ontdekken!

Welke crypto kopen.

In dit artikel heb ik je meegenomen in welke cryptos je kan kopen in 2022 waarmee je mooie rendementen maken maken en daarnaast heb ik je nog extra mogelijkheden meegegeven waarmee je je rendement nog kan compounden.

Wanneer je crypto echt serieus wil gaan nemen en zelf hidden gems munten wil gaan vinden die je meer dan een 100x kunnen opbrengen dan raad ik je aan om de gratis cursus van allesovercyrpto te bekijken. Hierbij onthullen zij zelf ook een paar hidden gems. 

Start dus vandaag nog jouw weg naar financiële vrijheid door middel van crypto door de Crypto masterclass.

Start vandaag nog jouw weg naar financiële onafhankelijkheid door crypto!

Patrick Suiker en Derek Westra van allesovercrypto.nl bieden een GRATIS webinar aan waarin ze jou alles vertellen over hoe jij vandaag nog geld kan verdienen met crypto! Daarnaast maken ze coins bekend die 100 keer over de kop kunnen gaan in prijs!

Ja Ik Wil Geld Verdienen Met Crypto!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *